Наш рецепт » Випічка » Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Віденські пироги готують на основі нетвердого пісочного тіста з різними ягодами, які знаходяться в желе. Я приготувала цей знаменитий віденський пиріг з вишнею у власному соку. Мій десерт вийшов дуже ароматний, смачний і чудово тримає форму. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам приготувати чудовий відкритий пісочний пиріг з вишнею в домашніх умовах на австрійський лід.

Для вишневої начинки нам знадобиться:

  • 1 баночка (500 мл) вишні у власному соку;
  • 250 мл води;
  • 300 грам цукру;
  • 20 грам желатину + 120 мл води;
  • 1 зірочка бадьяна.

Інгредієнти для тіста:

  • 190 грам 72% солодковершкового масла (м'якого);
  • 2 ст. ложки 26% сметани + 0,5 ч.ложки соди;
  • 90 грам цукру або цукрової пудри з ваніліном;
  • 1 куряче яйце (С-1);
  • 420 грам вищого сорту пшеничного борошна.

зміст

  • 1 Як приготувати віденський пиріг з вишнею в домашніх умовах
  • 1.1 Пісочне тісто для пирога
  • 1.2 Як спекти пісочний корж
  • 1.3 Як зробити начинку з вишні

Як приготувати віденський пиріг з вишнею в домашніх умовах

Виставляємо режим для духової шафи: 180 градусів.

Приготування десерту починаємо з приготування коржа.

Пісочне тісто для пирога

В міксер вставляємо насадку для замісу пісочного тіста. У діжу міксера робимо ятати всіх заявлених інгредієнтів, крім борошна. Масло має бути м'яке і не холодне, тоді тісто в готовому стані буде теж м'яким. На повільній швидкості перемішуємо вміст в діжі.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Потім, всипаємо борошно (її треба просіяти попередньо) і замішуємо тісто. Воно виходить крутим і розсипчастим, як на моєму фото.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Викладаємо тісто на кулінарний килимок і збираємо його в один шар. Розміщуємо його в пакет і кладемо на 20 хвилин в холодильник.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Як спекти пісочний корж

Тим часом, готуємо форму з роз'ємними бортиками. На аркуші пергаменту розгортає шматочок тесту по діаметру дна форми (у мене 26 см).

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Кладемо пергамент з тісто в форму і надягаємо бортик, який також вистилає пергаментом. Розкачуємо залишок тіста і вирізаємо смужки відповідно до висоти бортика. Обережно з'єднуємо бортики з дном і притискаємо місце стиків.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Внутрішню частину тесту покриваємо пергаментом і всипаємо всередину сформованого коржа будь-яку важку крупу (рис, квасоля, горох або сочевицю).

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Отпекаем корж в духовці не менше 30 хвилин. Потім, висипаємо крупу, прибираємо пергамент і продовжуємо отпекать корж ще 10 хвилин. Такий процес випічки дозволить зберегти форму коржа.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Як зробити начинку з вишні

Готувати вишневу начинку для віденського пирога починається з того, що желатин потрібно замочити, щоб він набряк. Зливаємо вишневий сік з баночки в кухлик, додаємо воду, бадьян і цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Потім, додаємо всю вишню, знімаємо з вогню і виймаємо зірочку бадьяна. Коли температура вмісту досягла 75 градусів, вводимо набряклий желатин і розмішуємо його до повного розчинення.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Даємо вишневої начинки охолонути до того моменту, поки не з'являться перші желирующие ознаки. У цей момент викладаємо всю начинку в середину коржа і прибираємо її в холодильник.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Коли віденський пиріг з вишневою начинкою повністю застиг, переносимо його на блюдо, заварюємо чай або каву. Саме час орендувати пробу.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Ось він, довгоочікуваний шматочок віденського десерту.

Домашній віденський пиріг з вишнею в желе

Пригощайте рідних і гостей смачними пирогами і нехай ваша випічка завжди викликає їх захоплення

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору