Домашній віденський пиріг з вишнею в желе
Віденські пироги готують на основі нетвердого пісочного тіста з різними ягодами, які знаходяться в желе. Я приготувала цей знаменитий віденський пиріг з вишнею у власному соку. Мій десерт вийшов дуже ароматний, смачний і чудово тримає форму. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам приготувати чудовий відкритий пісочний пиріг з вишнею в домашніх умовах на австрійський лід.
Для вишневої начинки нам знадобиться:
- 1 баночка (500 мл) вишні у власному соку;
- 250 мл води;
- 300 грам цукру;
- 20 грам желатину + 120 мл води;
- 1 зірочка бадьяна.
Інгредієнти для тіста:
- 190 грам 72% солодковершкового масла (м'якого);
- 2 ст. ложки 26% сметани + 0,5 ч.ложки соди;
- 90 грам цукру або цукрової пудри з ваніліном;
- 1 куряче яйце (С-1);
- 420 грам вищого сорту пшеничного борошна.
зміст
- 1 Як приготувати віденський пиріг з вишнею в домашніх умовах
- 1.1 Пісочне тісто для пирога
- 1.2 Як спекти пісочний корж
- 1.3 Як зробити начинку з вишні
Як приготувати віденський пиріг з вишнею в домашніх умовах
Виставляємо режим для духової шафи: 180 градусів.
Приготування десерту починаємо з приготування коржа.
Пісочне тісто для пирога
В міксер вставляємо насадку для замісу пісочного тіста. У діжу міксера робимо ятати всіх заявлених інгредієнтів, крім борошна. Масло має бути м'яке і не холодне, тоді тісто в готовому стані буде теж м'яким. На повільній швидкості перемішуємо вміст в діжі.
Потім, всипаємо борошно (її треба просіяти попередньо) і замішуємо тісто. Воно виходить крутим і розсипчастим, як на моєму фото.
Викладаємо тісто на кулінарний килимок і збираємо його в один шар. Розміщуємо його в пакет і кладемо на 20 хвилин в холодильник.
Як спекти пісочний корж
Тим часом, готуємо форму з роз'ємними бортиками. На аркуші пергаменту розгортає шматочок тесту по діаметру дна форми (у мене 26 см).
Кладемо пергамент з тісто в форму і надягаємо бортик, який також вистилає пергаментом. Розкачуємо залишок тіста і вирізаємо смужки відповідно до висоти бортика. Обережно з'єднуємо бортики з дном і притискаємо місце стиків.
Внутрішню частину тесту покриваємо пергаментом і всипаємо всередину сформованого коржа будь-яку важку крупу (рис, квасоля, горох або сочевицю).
Отпекаем корж в духовці не менше 30 хвилин. Потім, висипаємо крупу, прибираємо пергамент і продовжуємо отпекать корж ще 10 хвилин. Такий процес випічки дозволить зберегти форму коржа.
Як зробити начинку з вишні
Готувати вишневу начинку для віденського пирога починається з того, що желатин потрібно замочити, щоб він набряк. Зливаємо вишневий сік з баночки в кухлик, додаємо воду, бадьян і цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Потім, додаємо всю вишню, знімаємо з вогню і виймаємо зірочку бадьяна. Коли температура вмісту досягла 75 градусів, вводимо набряклий желатин і розмішуємо його до повного розчинення.
Даємо вишневої начинки охолонути до того моменту, поки не з'являться перші желирующие ознаки. У цей момент викладаємо всю начинку в середину коржа і прибираємо її в холодильник.
Коли віденський пиріг з вишневою начинкою повністю застиг, переносимо його на блюдо, заварюємо чай або каву. Саме час орендувати пробу.
Ось він, довгоочікуваний шматочок віденського десерту.
Пригощайте рідних і гостей смачними пирогами і нехай ваша випічка завжди викликає їх захоплення