Наш рецепт » Страви з риби » Червона риба з сиром

Червона риба з сиром

Використання різних сирів, м'яких, плавлених або твердих пропонує нескінченні можливості для приготування смачних рибних страв. Червона риба, приготована з сиром - корисна та смачна страва. У рибі містяться омега-3 жирні кислоти, а в сирі - кальцій та інші важливі мінерали.

Червона риба з сиром у духовці - покроковий фото рецепт

У процесі приготування сир плавиться, утворюючи апетитну скоринку і насичуючи рибу додатковим смаком та ароматом. Рибу можна використовувати будь-яку, яка більше до смаку, але краще, звісно, червону.

Ємність для запікання нічим змащувати не потрібно. Риба виділить сік, а майонез дасть необхідну жирність.

Інгредієнти

  • Рибне філе: 0,75 кг
  • Цибуля ріпчаста: 200 г
  • Твердий сир: 90 г
  • Майонез: за смаком
  • Мелений чорний перець: за смаком
  • Сіль: за смаком

Інструкція приготування

  1. Рибу нарізаємо на зручні порційні шматочки, шаткуємо цибулю на тонкі півкільця. Крупно натираємо сир. Обсипаємо з усіх боків рибу сумішшю із солі та перцю.

    Червона риба з сиром
  2. У ємність для запікання викладаємо цибулю (половину від усієї кількості). Другий шар - шматочки риби, третій - друга частина цибулі. Посипаємо сиром, на який накладаємо майонезну сітку.

    Червона риба з сиром
  3. Ставимо в духовку, температура - 180°. Запікаємо приблизно 50 хвилин. Якщо в процесі сир почне підгорати, закриваємо верх фольгою.

    Червона риба з сиром
  4. Ось така соковита і смачна червона риба з сиром у нас вийшла!

    Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність червоної риби з сиром на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 180 ккал 9% Білки 15 г 30% Жири 12 г 18% Вуглеводи 1.5 г 0.5% Холестерин 50 мг 16% Натрій 300 мг 13% Кальцій 80 мг 8% Вітамін D 3 мкг 15% Вітамін B12 1.5 мкг 60%

Як запекти червону рибу з сирним сиром

Простий рецепт дивовижно смачної риби під вершковою «шапочкою». Кропу необхідно використовувати достатньо для яскравого насиченого смаку.

Список інгредієнтів:

  • Філе червоної риби - 500 г
  • Сирний сир - 150 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Лимонний сік - за смаком
  • Свіжий кріп - за смаком

Покрокове приготування:

  1. Дрібно шаткуємо зелень, додаємо до сиру. Сюди ж вливаємо за смаком лимонний сік. Добре розмішуємо. Рибу укладаємо на деко з пергаментом. Накладаємо щедрий шар сиру з кропом, розкладаємо кружечки лимона. Запікаємо 30 хвилин у нагрітій до 180° духовці.
    Червона риба з сиром
  2. Рибу подаємо гарячою, нарізаною на порційні шматочки. Страва неймовірно смачна і досить ситна.
    Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність червоної риби з сирним сиром на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 220 ккал 11% Білки 17 г 34% Жири 15 г 23% Вуглеводи 2 г 1% Холестерин 60 мг 20% Натрій 250 мг 10% Кальцій 40 мг 4% Вітамін C 8 мг 9% Вітамін D 4 мкг 20%

Рулет із лаваша із сьомгою та сиром Філадельфія

Ніжна закуска, що нагадує роли. Сьомга, свіжі огірочки, вершковий сир, обсмажений кунжут - неможливо встояти.

Список інгредієнтів:

  • Філе сьомги - 500 г
  • Лаваш - 1 шт.
  • М'який сир Філадельфія - за смаком
  • Кріп -1 пучок
  • Огірки - 2 шт.
  • Обсмажене насіння кунжуту - за потребою

Покрокове приготування:

  1. Рибу відправляємо на 20 хвилин у морозилку, тоді охолоджене філе буде зручно нарізати. Досить дрібно шаткуємо кріп. Очищені від шкірки огірки нарізаємо на довгу тонку соломку. Ножем, змоченим у холодній воді, нарізаємо рибу тонкими слайсами завтовшки не більше 3 мм.
    Червона риба з сиром
  2. Сир змішуємо з кропом, сумішшю промазуємо лаваш (по всій поверхні). Укладаємо рядами по черзі рибні слайси та огіркову соломку.
    Червона риба з сиром
  3. Посипаємо обсмаженим кунжутним насінням. Лаваш із начинкою акуратно згортаємо в щільний рулет. Загортаємо в харчову плівку, залишаємо просочуватися і настоюватися. Для подачі рулет нарізаємо невеликими шматочками (як роли). Ще в лаваш можна додати твердий сир, нарізаний брусочками.
    Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність рулету з лаваша з сьомгою і сиром Філадельфія на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 250 ккал 12.5% Білки 13 г 26% Жири 18 г 28% Вуглеводи 8 г 3% Холестерин 40 мг 13% Натрій 180 мг 8% Кальцій 60 мг 6% Вітамін C 5 мг 6% Вітамін D 2.5 мкг 12%

Млинці з червоною рибою та сирним сиром

Тонкі, повітряні млинці з апетитною начинкою - прекрасна закуска для особливих урочистих днів. Страву приготувати нескладно, просто дотримуйтесь порад у рецепті.

Список інгредієнтів

Тісто:

  • Молоко - 5 л
  • Рослинна олія - 70 г
  • Сіль - 10 г
  • Борошно - 240 г
  • Окріп - 250 г
  • Цукровий пісок - 60 г
  • Яйця - 2 штуки
  • Сода - 10 г

Начинка для одного млинця:

  • Сирний сир - 30 г
  • Червона риба (копчена) - 20 г
  • Зелень - 1 г

Покрокове приготування:

  1. Борошно (просіяне) змішуємо з содою, кладемо цукровий пісок, солимо. Наливаємо 200 г молока, розмішуємо вінчиком. Усі продукти для тіста використовуємо кімнатної температури. Підключаємо міксер, вимішуємо до однорідності, доливаємо решту молока.
    Червона риба з сиром
  2. Збиваємо, кладемо яйця, продовжуємо працювати міксером. Коли тісто практично готове, вливаємо рослинну олію, розмішуємо. Додаємо окріп, у цьому інгредієнті й полягає секрет ажурних млинців. Розмішуємо, отримуємо млинцеве тісто з рідкою консистенцією. Залишаємо на 15-20 хвилин «відпочити».
    Червона риба з сиром
  3. Випікаємо млинці на розігрітій сковороді, наливаючи тісто ополоником. Для обсмажування кожного боку потрібно не більше 30 секунд. Готовий млинець перекладаємо на тарілку, змащуємо топленим вершковим маслом. Так випікаємо всі млинці, вийде 15 штук. Злегка охолоджуємо млинці. Промазуємо кожен млинець сирним сиром (кімнатної температури). Посипаємо сир подрібненою зеленню, викладаємо шматочки копченої риби.
    Червона риба з сиром
  4. Загортаємо у вигляді рулетика. Подаємо красиво: розрізаємо млинець надвоє по діагоналі, викладаємо на порційну тарілку, змащуємо топленим вершковим маслом. Прикрашаємо зеленню, можна використовувати фігурні листочки руколи або салатне листя.
    Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність млинців із червоною рибою та сирним сиром на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 220 ккал 11% Білки 8 г 16% Жири 12 г 18% Вуглеводи 20 г 7% Холестерин 40 мг 13% Натрій 150 мг 6% Кальцій 50 мг 5% Вітамін C 2 мг 2% Вітамін D 1.5 мкг 8%

Тарталетки з червоною рибою та сиром

Тарталетки, мініатюрні кошики, наповнені найкращими інгредієнтами, є ідеальним вибором для фуршету. Вони зручні у вживанні, дають змогу гостям насолодитися розмаїттям смаків без необхідності використання столових приборів.

Сирну начинку можна видавлювати в тарталетки з використанням кондитерського мішка. Подача при цьому має ефектніший вигляд.

Список інгредієнтів:

  • Тарталетки - 16 шт.
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Огірок - 1 шт.
  • Слабосолона сьомга - 120 г
  • Сіль - 2 щіпки
  • Вершковий сир - 175 г
  • Свіжий кріп - 1 стеблинка

Покрокове приготування:

  1. Кріп дрібно шаткуємо, з'єднуємо з сиром, приправляємо перцем, солимо. Розмішуємо. Укладаємо начинку в пісочні кошики.
    Червона риба з сиром
  2. Рибу ріжемо на маленькі смужки, які фігурно скручуємо у вигляді квітки троянди. Акуратно розправляємо, надаючи необхідну форму. Ставимо по центру тарталетки з сиром. Огірок нарізаємо тонкими слайсами, згортаємо у вигляді рулетика, укладаємо біля рибної «трояндочки».
    Червона риба з сиром

3. Смачного!

Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність тарталеток із червоною рибою та сиром на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 240 ккал 12% Білки 10 г 20% Жири 17 г 26% Вуглеводи 12 г 4% Холестерин 35 мг 12% Натрій 160 мг 7% Кальцій 40 мг 4% Вітамін C 3 мг 3% Вітамін D 1 мкг 5%

Бутерброди з червоною рибою та сиром

Закусочні бутерброди стануть справжнім порятунком у жвавій атмосфері передсвяткових клопотів. Їхнє приготування не вимагає багато часу або інгредієнтів, але результат незмінно привертає погляди і викликає захват у гостей.

Список інгредієнтів:

  • Французький багет - 100-150 г
  • Лимонний сік - сік з однієї скибочки лимона
  • Слабосолона сьомга - 150 г
  • Свіжий кріп - 7 г
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Сирний сир - 150 г
  • Мариновані огірки - 70 г

Покрокове приготування:

  1. Хліб ріжемо на сантиметрові шматочки. Кладемо на деко, 5-7 хвилин підсушуємо в нагрітій до 200 градусів духовці. Промиваємо кріп, обсушуємо. Трохи залишаємо, щоб прикрасити готові бутерброди. Решту кропу дрібно шаткуємо, змішуємо з сиром. Сюди ж додаємо сік із часточки лимона, кладемо перець, розмішуємо.
    Червона риба з сиром
  2. Підсушений хліб промащуємо сирною сумішшю, товщина начинки коригується за смаком. Нарізану тонкими слайсами рибу кладемо поверх сиру. На завершення на канапку укладаємо тоненькі скибочки маринованих огірків. Прикрашаємо залишеним кропом.
    Червона риба з сиром

3. Чудовий варіант для швидкого та смачного перекусу як у будній день, так і перед основними стравами у свято. Смачного!

Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність бутербродів із червоною рибою та сиром на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 220 ккал 11% Білки 12 г 24% Жири 13 г 20% Вуглеводи 15 г 5% Холестерин 30 мг 10% Натрій 200 мг 8% Кальцій 45 мг 4% Вітамін C 2 мг 2% Вітамін D 1 мкг 5%

Салат із відвареної риби з яйцями та сиром

Любителі рибних делікатесів оцінять апетитний салат. Смак риби доповнюється ароматним сиром.

Список інгредієнтів:

  • Риба (філе) - 300 г
  • Огірок (невеликий) - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сир - 100 г
  • Майонез - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Покрокове приготування:

  1. Рибу кладемо у воду, додаємо кріп, солимо, приправляємо перцем, 10-15 хвилин проварюємо. Виймаємо, охолоджуємо. Прибираємо кістки, знімаємо шкіру, розбираємо на невеликі шматочки. Ріжемо промитий огірок на середні кубики.
    Червона риба з сиром
  2. Зварені яйця дрібно шаткуємо. Тремо сир, використовуючи тертку з дрібними вічками (сорт сиру краще вибирати з нейтральним смаком). У відповідний посуд викладаємо шматочки риби. Додаємо яйця, огірок, свіжий подрібнений кріп, сир.
    Червона риба з сиром
  3. Кладемо майонез, розмішуємо. Для цього рецепта особливо гарний морський окунь з його білим і ніжним м'ясом. Також підійдуть тріска, лосось або судак.
    Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність салату з відвареної риби з яйцями та сиром на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 180 ккал 9% Білки 14 г 28% Жири 12 г 18% Вуглеводи 2 г 1% Холестерин 70 мг 23% Натрій 250 мг 10% Кальцій 60 мг 6% Вітамін C 4 мг 5% Вітамін D 2 мкг 10%

Запечене філе риби зі сметаною під сиром запечене філе риби

Для приготування можна використовувати не тільки червону рибу, а й судак, тилапію. Страва вирізняється особливою соковитістю та м'якістю, а нотки лимону надали їй освіжаючого аромату, який гармонійно доповнився апетитним сиром, що тане. Запікання риби з сиром у духовці - це ще один спосіб створити страву, яка потішить вас і ваших гостей.

Список інгредієнтів:

  • Сметана - 2 ст. л. л.
  • Твердий сир - 50 г
  • Філе риби - 5 кг
  • Лимон - 1/4 частини
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Покрокове приготування:

  1. Натираємо лимонну цедру (для рецепта необхідно близько 1 ч.л.). Крупно натираємо сир.
    Червона риба з сиром
  2. Рибу розморожуємо, солимо, посипаємо перцем, укладаємо в ємність для запікання. Присипаємо цедрою, скроплюємо соком лимона, промазуємо сметаною.
    Червона риба з сиром
  3. Рибу посипаємо сиром, запікаємо 20-25 хвилин у нагрітій до 180° духовці.
    Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність запеченого філе риби зі сметаною під сиром на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 160 ккал 8% Білки 16 г 32% Жири 10 г 15% Вуглеводи 1.5 г 0.5% Холестерин 55 мг 18% Натрій 200 мг 8% Кальцій 40 мг 4% Вітамін C 1 мг 1% Вітамін D 3 мкг 15%

Риба в духовці з вершками та сиром

Соковите філе риби, вкрите ароматним соусом, стане чудовою основною стравою. Підійде до різних гарнірів.

Список інгредієнтів:

  • Рибне філе - 0.5 кг
  • Вершки - 250 мл (жирність від 10 до 20%)
  • Сир - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Зелень - за смаком

Покрокове приготування:

  1. Рибу, подрібнену на невеликі шматочки, укладаємо в підготовлений посуд, придатний для використання в духовці. Присолюємо, посипаємо перцем. Шинкуємо зелень.
    Червона риба з сиром
  2. Натираємо сир. Додаємо сир із зеленню у вершки, розмішуємо.
    Червона риба з сиром
  3. Вливаємо до риби. Готуємо від 30 до 40 хвилин у нагрітій до 180° духовці. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 4-6 порцій. Страву смачно подавати гарячою. 
    Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність риби в духовці з вершками та сиром на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 190 ккал 9.5% Білки 14 г 28% Жири 14 г 21% Вуглеводи 1.5 г 0.5% Холестерин 50 мг 17% Натрій 180 мг 7% Кальцій 50 мг 5% Вітамін C 1 мг 1% Вітамін D 2.5 мкг 13%

Риба в соусі з плавленого сиру

Риба, томлена в ніжному соусі, набуває неймовірного вершкового смаку, а ароматні спеції роблять страву більш насиченою і незабутньою.

Список інгредієнтів:

  • Рибне філе (червоної риби ідеально, але яке є, з тим і готуйте) - 1 кг
  • Цибуля - 3 цибулини
  • Плавлений сир - 200 г
  • Молоко - 150 г
  • Рослинна олія - за смаком
  • Вершкове масло - 50 г
  • Приправи - за бажанням

Покрокове приготування:

  1. Ріжемо рибу на порційні шматочки, посипаємо приправою. Форму для запікання промащуємо рослинною олією, укладаємо рівномірно шматочки риби. Відправляємо в нагріту до 200° духовку, готуємо 10 хвилин. За цей час утвориться сік. Шаткуємо цибулю, пасеруємо до м'якого стану на сковорідці (без олії). У посуд із товстим дном кладемо вершкове масло, перекладаємо цибулю. Зверху розкладаємо рибу, вийняту з духовки.
    Червона риба з сиром
  2. Поливаємо молоком, розкладаємо шматочки плавленого сиру. Коли сир почне плавитися, розмішуємо, 5-8 хвилин тушкуємо. Смачна рибка в соусі готова.
    Червона риба з сиром

3. Ця страва може стати фаворитом у кулінарній книзі та посісти гідне місце в повсякденному раціоні.

Червона риба з сиром

Калорійність і поживна цінність риби в соусі з плавленого сиру на 100 г

Показник Кількість % від добової норми Калорії 210 ккал 10.5% Білки 15 г 30% Жири 16 г 24% Вуглеводи 3 г 1% Холестерин 45 мг 15% Натрій 220 мг 9% Кальцій 60 мг 6% Вітамін C 2 мг 2% Вітамін D 3 мкг 15%

Рекомендуем

Морський язик у духовці
Морський язик у духовці
Морський язик - це не тільки винятково корисна, а й неймовірно смачна риба, якщо приготувати її за простими і зрозумілими рецептами. У нашій добірці ви знайдете різноманітні варіанти страв із
Як засолити рибу в домашніх умовах
Як засолити рибу в домашніх умовах
Засолювання підходить для різних видів риби. Ви можете використовувати цей спосіб для приготування горбуші, червоної риби, лосося, річкової риби, ікри. Час засолювання залежить від розміру філе:

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору