Наш рецепт » Страви з риби » Помідори з фаршем у духовці

Помідори з фаршем у духовці

Помідори, наповнені ароматним фаршем - поживна страва, що викликає апетит привабливим виглядом. Гармонійне поєднання овочів, м'яса, сиру та інших різноманітних начинок - насолода в кожному шматочку. З поживної точки зору помідори збагачують наш організм вітамінами і мінералами. Фарш, своєю чергою, є цінним джерелом білка і мікроелементів. Далі добірка рецептів як смачно запекти помідори з фаршем у духовці.

Смачні помідори з фаршем у духовці - покроковий фото рецепт

Ця страва має насичений смак і аромат. Теплі, соковиті помідори, оповиті ароматом обсмаженого фаршу та спецій - ідеальне поєднання для сімейної вечері або обіду. З такою стравою раціон стає багатшим і різноманітнішим.

Для фарширування слід використовувати щільні досить великі помідори приблизно одного розміру, щоб вони запікалися в духовці рівномірно. Фарш будь-який на свій розсуд, але краще змішаний.

Інгредієнти

  • Помідори великі: 8 шт.
  • М'ясний фарш: 500 г
  • Рис сухий: 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль, перець: за смаком
  • Олія рослинна: 1-2 ст. л. л.
  • Зелень свіжа: за смаком

Інструкція приготування

  1. Як приготувати помідори з фаршем у духовці? Спершу нарізану кубиками цибулю обсмажуємо до м'якості та золотистого кольору на олії.

    Помідори з фаршем у духовці
  2. Готуємо помідори для фарширування. Зрізаємо рівно нижній край, щоб чашечка була стійкою, і верхню частину. Використовуючи ложку, виймаємо м'якоть із помідора. Встановлюємо в ємність для запікання. Перед цим поверхню змащуємо рослинною олією. Трохи присолюємо, щоб виділився сік.

    Помідори з фаршем у духовці
  3. Варимо рис до напівготовності, зливаємо, промиваємо холодною водою. Фарш розморожуємо повністю (якщо він був заморожений) і перекладаємо в зручну для змішування ємність.

    Помідори з фаршем у духовці
  4. Змішуємо рис із м'ясним фаршем. За кількістю орієнтуємося, щоб рису за обсягом було приблизно стільки ж, як і фаршу.

    Помідори з фаршем у духовці
  5. Солимо, перчимо, додаємо нарізану зелень (петрушку, кріп), перемішуємо для рівномірного розподілу спецій.

    Помідори з фаршем у духовці
  6. З помідорів виливаємо сік, який утворився після того, як їх присолили. Наповнюємо щільненько фаршем. Якщо залишився фарш, можна сформувати тефтелі, таким чином буде ще одна страва.

    Помідори з фаршем у духовці
  7. Фаршировані помідори накриваємо фольгою, відправляємо в духовку на 20 хвилин. Температура 180 градусів. Через 20 хвилин накриваємо помідори капелюшками, і знову запікаємо 20 хвилин.

    Помідори з фаршем у духовці
  8. Страва готова, має дуже гарний вигляд, до того ж вона повноцінна і не потребує гарніру, адже в складі вже є і м'ясний фарш, і рис, і овочі. Соковитий і смачний обід можна дегустувати!

    Помідори з фаршем у духовці

Рецепт помідор із м'ясним фаршем і сиром у духовці

М'ясний фарш у чашечці з помідора вкритий сирною скоринкою - смачна, ситна і водночас легка вечеря. Страву, яку можна назвати шикарною і красивою, приготувати нескладно. Основна частина часу витрачається на запікання.

Список інгредієнтів:

  • помідори великі - 3 шт. (приблизно 750 г);
  • м'ясний фарш (свинина, яловичина) - 0,3 кг;
  • одне яйце;
  • твердий сир - 60 г;
  • майонез - 50 г;
  • панірувальні сухарі - 35 г;
  • петрушка, кріп;
  • зубок часнику;
  • щіпка меленого коріандру;
  • одна ст. л. рослинної олії, щоб змастити форму;
  • сіль, перець.

Покрокове приготування:

  1. М'ясний фарш змішуємо з яйцем, чорним перцем, сіллю, частиною панірувальних сухарів (25 г). Перемішуємо.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. До майонезу додаємо пропущений через прес часник, частину петрушки та кропу. Приправляємо перцем і меленим коріандром. Перемішуємо.
    Помідори з фаршем у духовці
  3. Температуру в духовці виставляємо на 190 градусів. У помідорів зрізаємо ножем верхівки. М'якоть за допомогою ложки виймаємо, намагаємося не порушити цілісність плода. Усередині добре промащуємо соусом.
    Помідори з фаршем у духовці
  4. Закладаємо фарш у помідори, намагаємося добре утрамбувати. Зверху присипаємо панірувальними сухарями. Запечена скоринка збереже соковитість фаршу під час приготування.
    Помідори з фаршем у духовці
  5. У форму кладемо пергамент, змащуємо крапелькою рослинної олії. На нього кладемо томати з фаршем. У розігрітій духовці помідори запікаємо близько півгодини. Посипаємо сиром.
    Помідори з фаршем у духовці
  6. Відправляємо в духовку ще на кілька хвилин для того, щоб розплавився і зарум'янився сир. Апетитна сирна шапочка на фаршированих помідорах має чудовий вигляд. Це самостійна, повноцінна страва.
    Помідори з фаршем у духовці

Запіканка з фаршу з помідорами в духовці

Хороший варіант літньої вечері. Одночасно легкий і ситний прийом їжі, поживний завдяки м'ясному фаршу і корисний через використання овочів. Цю страву легко приготувати, просто дотримуйтесь рецепта.

Список інгредієнтів:

  • помідори - 2 шт.;
  • кабачки - 3 шт.;
  • курячий фарш - 0,4 кг;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • 2 зубки часнику;
  • петрушка;
  • сіль, перець;
  • вершкове масло для змащування форми.

Для заливки:

  • 4 стіл. л. сметани;
  • 2 яйця;
  • сир - 100 г.

Покрокове приготування:

  1. Один кабачок ріжемо кружальцями і викладаємо їх у змащену олією форму. Змішуємо терту цибулю з м'ясним фаршем. Додаємо свіжий подрібнений часник (1 ч. л.). л. сухого). Перчимо, солимо. Крупно нарізану петрушку вводимо у фарш, перемішуємо. Викладаємо у форму частину фаршу товщиною в половину сантиметра.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. Натираємо на тертці з великими отворами другий кабачок. Посипаємо сіллю, залишаємо на 20 хвилин. Після того як з'явився сік, віджимаємо і розподіляємо зверху. Далі робимо шар із другої половини фаршу.
    Помідори з фаршем у духовці
  3. Поверх викладаємо кабачки кружечками. Зверху розкладаємо нарізані кільцями помідори. Для заливки змішуємо яйця зі сметаною або йогуртом.
    Помідори з фаршем у духовці
  4. Заливаємо рівномірно овочі та фарш. Запікаємо в духовці за температури 180 градусів близько 35 хвилин.
    Помідори з фаршем у духовці
  5. Запіканка готова і її можна подавати, але за бажанням при подачі ще гарячу запіканку можна присипати сиром. Він трохи розплавиться і буде смачнішим.
    Помідори з фаршем у духовці

Соковиті помідори з м'ясним фаршем і грибами в духовці

Необхідно натхнення? Багатство смаків і ароматів із цим рецептом забезпечено! Страва поєднує свіжість помідорів, ніжність фаршу й аромат грибів, створюючи гармонію в кожному шматочку.

Для фаршу можна взяти будь-яке м'ясо. Найсмачніше вийде змішаний фарш, наприклад, можна поєднати яловичину зі свининою, телятину з індичкою.

Список інгредієнтів:

  • помідори;
  • м'ясний фарш;
  • ріпчаста цибуля;
  • гриби печериці;
  • твердий сир;
  • зелень (кріп, кінза, петрушка);
  • рослинна олія.

Покрокове приготування:

  1. Помідори одного розміру миємо, просушуємо паперовими серветками, зрізаємо кришечку і виймаємо серединку. Цибулю, попередньо нарізану кубиками, смажимо на рослинній олії.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. Коли цибуля стала м'якою і золотистою, додаємо перекручену яловичину і свинину. Перемішуємо і смажимо на середньому вогні. Через 7 хвилин додаємо гриби, нарізані кубиками.
    Помідори з фаршем у духовці
  3. Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин. Фарш солимо, перчимо, охолоджуємо. Перекладаємо в миску, намагаючись, щоб жир залишався в сковороді. Змішуємо фарш із натертим сиром, зеленню. Отриманою сумішшю фаршируємо помідори.
    Помідори з фаршем у духовці
  4. Складаємо їх у форму для запікання, накриваємо зрізаними кришечками. Відправляємо в духовку на 180 градусів приблизно на півгодини.
    Помідори з фаршем у духовці
  5. Страву бажано подавати гарячою. Посипаємо перед подачею свіжою зеленню або додаємо трохи тертого сиру для додаткової насиченості.
    Помідори з фаршем у духовці

Кабачки з фаршем і помідорами в духовці

Хочеться додати різноманітності в повсякденне меню? До вашої уваги вдалий рецепт овочів із м'ясним фаршем, запечених у духовці. Смачна і ніжна страва сподобаються всім членам сім'ї!

Список інгредієнтів:

  • 1 помідор;
  • 1 молодий кабачок;
  • м'ясний фарш - 0,2 кг;
  • приправа і сіль за бажанням;
  • рослинна олія - 2 стіл. л.;
  • часник, зелена цибуля - за смаком.

Покрокове приготування:

  1. Фарш змішуємо з нашаткованою зеленню, сіллю, приправами. Кабачок ріжемо кружечками (не очищаючи від шкірки). Товщина кружечків близько 1 см.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. На деко, застелене фольгою і змащене олією, викладаємо кабачки. Зверху кожного шматочка кладемо фарш із зеленню і спеціями. Кружечком помідора накриваємо фарш.
    Помідори з фаршем у духовці
  3. Відправляємо в духовку з температурою до 180 градусів. Запікаємо близько півгодини. Овочі та фарш, запечені в духовій шафі, виходять дуже соковитими. Подаємо їх гарячими.
    Помідори з фаршем у духовці

Баклажани з помідорами і фаршем у духовці

Баклажани та помідори - ідеальне поєднання! При додаванні м'ясного фаршу і сиру, відірватися взагалі буде складно. Соковитість та апетитність другої страви на обід - до овочевого сезону!

Список інгредієнтів:

  • помідори - 3 шт.;
  • м'ясний фарш - 0,4 кг;
  • 3 баклажани;
  • перець, сіль;
  • твердий сир - 200 г.

Покрокове приготування:

  1. Ріжемо баклажани на пластинки. Вони мають вийти середньої товщини, до 1,5 см. Пластинки проколюємо в кількох місцях, використовуючи виделку. Солимо трохи. М'ясний фарш солимо, перчимо, ретельно вимішуємо. Пластинки баклажанів покриваємо тонко фаршем. Зверху викладаємо помідори, нарізані кружечками.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. Баклажани з начинкою розміщуємо на деку. Попередньо промащуємо його рослинною олією. Ставимо в духовку, через 30 хвилин дістаємо, присипаємо сиром, подрібненим на тертці. Знову відправляємо в духовку, щоб розплавився сир. Це займе близько 8 хвилин.
    Помідори з фаршем у духовці

Смачна картопля з фаршем і помідорами в духовці

Приготувати до вечері овочі з фаршем - хороший варіант для повсякденного меню. Готується відносно швидко, та ще й у духовці, а виходить не тільки смачно, а й досить легко для шлунка.

Спеції надають будь-якій страві особливого аромату. Крім стандартного меленого перцю візьміть трави провансу - базилік, майоран або орегано.

Список інгредієнтів:

  • помідори середнього розміру - 5 шт.;
  • фарш м'ясний змішаний - 0,3 кг;
  • картопля середня - 6 шт.;
  • твердий сир - 100 г;
  • 5 зубків часнику;
  • 4 стіл. л. сметани;
  • 50 мл води;
  • сіль, приправа, перець.

Покрокове приготування:

  1. У глибоку миску кладемо м'ясний фарш. Сюди ж додаємо сіль із перцем, суміш добре перемішуємо. Часник подрібнюємо через часничницю або ножем. Додаємо до фаршу. Очищену картоплю ріжемо на тонкі кружечки. Картоплю солимо, перчимо, приправляємо прованськими травами. Кладемо половину сметани. Перемішуємо.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. Розподіляємо картоплю за формою, в якій вона буде запікатися. Зверху викладаємо рівномірним шаром фарш.
    Помідори з фаршем у духовці
  3. Поверх нього викладаємо нарізані кружечками помідори. Солимо, перчимо, приправляємо травами. Сметану розбавляємо водою (кип'яченою), поливаємо помідори.
    Помідори з фаршем у духовці
  4. У духовці готуємо близько 45 хвилин. Температура - 200 градусів. Засипаємо зверху твердий сир і запікаємо ще 10 хвилин, щоб сир розплавився і перетворився на гарну скоринку.
    Помідори з фаршем у духовці
  5. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо в гарячому вигляді. Посипаємо для прикраси та смаку зеленню.
    Помідори з фаршем у духовці

Запіканка з картоплі з фаршем, помідорами та сиром

Цю універсальну страву можна часто готувати, вона не набридає. Тому що можна експериментувати з продуктами, додаючи різні компоненти та змінюючи їхню кількість. Головне, шари закладати рівномірно.

Список інгредієнтів:

  • помідори - 3 шт.;
  • м'ясний фарш - 0,6 кг;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 кг картоплі;
  • 200 г твердого сиру;
  • 3 зубки часнику;
  • 100 г сметани або майонезу;
  • рослинна олія - 2 стіл. л.;
  • сіль, перець.

Покрокове приготування:

  1. Ріжемо очищену картоплю кружечками. Цибуля (1 шт.) нарізаємо у вигляді півкілець. З'єднуємо картоплю, цибулю з половиною майонезу, солимо, перчимо. Перемішуємо. Дрібно рубаємо другу цибулину, часник подрібнюємо на тертці. Сіль, перець, часник, цибулю додаємо до фаршу. Усе перемішуємо.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. У ємність для запікання, змащену олією, викладаємо першим шаром цибулю і картоплю. Потім розрівняємо зверху м'ясний фарш. Нарізані помідори викладаємо поверх неї. Промащуємо майонезом. Відправляємо в духовку на 50-60 хвилин. Температура 200 градусів. Посипаємо тертим сиром.
    Помідори з фаршем у духовці
  3. Повертаємо в духовку і ще запікаємо ще 10-15 хвилин. Цього цілком вистачить для того, щоб сир сформував на поверхні запіканки рум'яну скоринку. Подаємо в гарячому або холодному вигляді.
    Помідори з фаршем у духовці

М'ясні гнізда з фаршем, помідорами та сиром у духовці

Швидко приготувати вечерю можна за цим рецептом. Страва досить незвичайна. Помідори і сир поміщаються всередину фаршу, а потім запікаються. З таким варіантом приготування звичайні котлети відходять на другий план.

Список інгредієнтів:

  • фарш із яловичини - 0,6 кг;
  • помідори - 0,2 кг;
  • одну ріпчасту цибулю;
  • 1 середнє яйце;
  • манка - 2 стіл. л.;
  • сир - 150 г;
  • сіль, перець, базилік.

Покрокове приготування:

  1. Яловичину з цибулиною подрібнюємо на м'ясорубці. Змішуємо м'ясний фарш із яйцем, сіллю, меленим чорним перцем, базиліком і манною крупою. Перемішуємо, залишаємо на 20 хвилин, щоб набухла манна крупа. З томатів вирізаємо серцевину, нарізаємо кубиками. Також ріжемо сир. Фарш ділимо на частини (8 шт.), формуємо «гніздо», наповнюємо помідорами та сиром.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. Заготовки переносимо у відповідну форму. Запікаємо півгодини в духовці, розігрітій до 180 градусів. Поєднання апетитного фаршу, свіжих помідорів і ніжного сиру створює неповторний аромат і насичений смак. Ця страва стане справжньою знахідкою не тільки в будні, а й на свято.
    Помідори з фаршем у духовці

Гнізда з фаршу з помідорами та грибами в духовці

Ще один цікавий варіант для свята, але тепер м'ясні гнізда наповнюються грибами, а помідори слугують кришечкою. Якщо є час, можна також порадувати близьких навіть у звичайний день.

Список інгредієнтів:

  • м'ясо (свинина, яловичина, курка) - 0,4 кг;
  • помідор - 1 шт.;
  • цибуля середня - 1 шт.;
  • гриби - 0,2 кг;
  • твердий сир - 30 г;
  • рослинна олія - 20 г;
  • сіль, спеції.

Покрокове приготування:

  1. Дрібно ріжемо й обсмажуємо гриби з цибулею на рослинній олії. У процесі готування підсолюємо. Фарш із м'яса приправляємо спеціями, сіллю.
    Помідори з фаршем у духовці
  2. З фаршу робимо гніздечка невеликого розміру. Переносимо в ємність для запікання, попередньо змащену рослинною олією. Наповнюємо м'ясні гнізда грибами з цибулею.
    Помідори з фаршем у духовці
  3. Помідор ріжемо кружечками та накриваємо гриби зверху. Щедро присипаємо тертим на дрібній тертці твердим сиром.
    Помідори з фаршем у духовці
  4. Запікаємо в духовці протягом 35 хвилин за температури 180 градусів. Подаємо в гарячому або охолодженому вигляді. Просто готується і виходить неймовірно смачно!
    Помідори з фаршем у духовці

Як видно, помідори і фарш можуть скласти ідеальну і дуже смачну композицію. А якщо додатково використовувати й інші продукти, то взагалі можна отримати не легку закуску, а повноцінну страву, яка не потребує доповнень. На закінчення рецепт ще однієї смачної страви - запіканка з овочів із фаршем.

Рекомендуем

Дріжджові пиріжки з фаршем в духовці
Дріжджові пиріжки з фаршем в духовці
Домашня випічка, приготовлена ​​з використанням духовки, виходить і смачною, і ситної, і корисною. Вона має свої гастрономічні переваги, якими з успіхом користуються господині.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору