Наш рецепт » Овочеві страви » Мусака з баклажанами по-грецьки, рецепт з фаршем та сиром, смачні баклажани запечені в духовці

Мусака з баклажанами по-грецьки, рецепт з фаршем та сиром, смачні баклажани запечені в духовці

Мусака по-грецьки - це літній, соковите і дуже смачне блюдо з баклажан. Запечені баклажани не тільки смачні, але і корисні. Адже запечені в духовці з сиром, фаршем, болгарським перцем, помідорами і цибулею - вони не вбирають в себе стільки жиру як при смаженні на сковороді.

Мусака з баклажанами по-грецьки, рецепт з фаршем та сиром, смачні баклажани запечені в духовці

Для того щоб приготувати мусака з баклажанами за цим рецептом нам знадобиться:

баклажани - 2 шт;

фарш м'ясний або грибний - 250 г;

болгарський перець - 4 шт;

томати - 2 шт;

твердий сир-100 г;

цибуля ріпчаста (можна і без лука) - 1 шт;

часник (можна і без часнику) - 2 зуб .;

сіль і прованські трави - за смаком.

Як приготувати мусака з баклажанами по-грецьки? Опишемо рецепт приготування покроково.

Готувати мусака починаємо з того, що промиті і нарізані сантиметровими кільцями баклажани обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін по 2-3 хвилини з кожного. Якщо баклажани молоді, то шкурку очищати не обов'язково.

Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо обсмажені баклажани на дно форми.

Посипаємо дрібно порізаним часником, прованськими травами і сіллю.

На баклажани викладаємо заздалегідь підготовлений грибний або м'ясний фарш.

Болгарський перець миємо, розрізаємо на 4 частини і очищаємо від насіння. Шкірку з перцю можна теж очистити, але можна і залишити. Вибір за вами.

Підготовлений перець викладаємо рівним шаром на фарш.

Помідори миємо, очищаємо від шкірки (якщо вам шкурка не заважає, то її можна і не чистити) і нарізаємо сантиметровими кільцями, трохи присолюємо і посипаємо прованськими травами.

Зверху накриваємо шаром натертого твердого сиру.

Ставимо підготовлену мусака з баклажанами по-грецьки в попередньо розігріту до 200⁰С духовку. Через 25-30 хвилин наші запечені баклажани готові. Приготування мусаки завершено.

Овочеве блюдо Мусака з баклажанів з фаршем і золотистою скоринкою з сири - смачно як гарячим, так і холодним. Насолоджуйтесь унікальним і неповторним смаком цієї страви грецької кухні!

А ось так готується мусака по-грецьки, рекомендуємо відео від Іллі Лазерсона: «Мусака з баклажанами. Кухня Греції. »

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою
Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою
Літо балує нас своїми дарами і можна зі смаком користуватися його щедрістю. Тому дуже часто готую різні овочеві страви, які підкреслюють смак кожного компонента, а разом створюють прекрасні поєднання.
Овочеве рагу з баклажанами і фаршем
Овочеве рагу з баклажанами і фаршем
Рагу, приготоване з різних корисних овочів з грядки, є одним з моїх улюблених і бажаних страв. Пропоноване сьогодні овочеве рагу з баклажанами і м'ясом у вигляді фаршу приваблює мене простотою

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору