Мусака з баклажанами по-грецьки, рецепт з фаршем та сиром, смачні баклажани запечені в духовці
Мусака по-грецьки - це літній, соковите і дуже смачне блюдо з баклажан. Запечені баклажани не тільки смачні, але і корисні. Адже запечені в духовці з сиром, фаршем, болгарським перцем, помідорами і цибулею - вони не вбирають в себе стільки жиру як при смаженні на сковороді.
Для того щоб приготувати мусака з баклажанами за цим рецептом нам знадобиться:
баклажани - 2 шт;
фарш м'ясний або грибний - 250 г;
болгарський перець - 4 шт;
томати - 2 шт;
твердий сир-100 г;
цибуля ріпчаста (можна і без лука) - 1 шт;
часник (можна і без часнику) - 2 зуб .;
сіль і прованські трави - за смаком.
Як приготувати мусака з баклажанами по-грецьки? Опишемо рецепт приготування покроково.
Готувати мусака починаємо з того, що промиті і нарізані сантиметровими кільцями баклажани обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін по 2-3 хвилини з кожного. Якщо баклажани молоді, то шкурку очищати не обов'язково.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо обсмажені баклажани на дно форми.
Посипаємо дрібно порізаним часником, прованськими травами і сіллю.
На баклажани викладаємо заздалегідь підготовлений грибний або м'ясний фарш.
Болгарський перець миємо, розрізаємо на 4 частини і очищаємо від насіння. Шкірку з перцю можна теж очистити, але можна і залишити. Вибір за вами.
Підготовлений перець викладаємо рівним шаром на фарш.
Помідори миємо, очищаємо від шкірки (якщо вам шкурка не заважає, то її можна і не чистити) і нарізаємо сантиметровими кільцями, трохи присолюємо і посипаємо прованськими травами.
Зверху накриваємо шаром натертого твердого сиру.
Ставимо підготовлену мусака з баклажанами по-грецьки в попередньо розігріту до 200⁰С духовку. Через 25-30 хвилин наші запечені баклажани готові. Приготування мусаки завершено.
Овочеве блюдо Мусака з баклажанів з фаршем і золотистою скоринкою з сири - смачно як гарячим, так і холодним. Насолоджуйтесь унікальним і неповторним смаком цієї страви грецької кухні!
А ось так готується мусака по-грецьки, рекомендуємо відео від Іллі Лазерсона: «Мусака з баклажанами. Кухня Греції. »