Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби
Смачні баклажани тушковані зі сметаною і часником часто називають просто баклажани як гриби. Це смачна річна закуска, яку дуже просто можна приготувати в звичайній каструлі або на сковороді, але я пропоную Вам рецепт приготування цієї страви в мультиварці. Із задоволенням ділюся з господарками рецептом цього смачного річного страви. Сподіваюся, що в його приготуванні Вам допоможуть покроково відзняті фото.
продукти:
• баклажани - 1 кг;
• цибулина - 1 шт .;
• часник - 3 зубки;
• рослинна олія - 20 гр;
• кухонна сіль - 20 гр;
• сметана - 80 гр.
Як приготувати тушковані баклажани як гриби в мультиварці
Перед тим як готувати, синенькі потрібно вимити, відрізати у них хвостики і очистити від шкірки. З власного досвіду знаю, що чистити баклажани краще за допомогою картоплечистки.
Як видно на фото, шкірка знімається акуратними тонкими смужками.
Далі, розрізаємо плід вздовж на чотири частини і нарізані смужки шаткуємо кубиками середнього розміру.
Щоб прибрати з баклажанів неприємну гіркоту, просто пересипаємо нарізані кубики сіллю, перемішуємо і відставляємо так хвилин на десять.
За цей час вони пустять сік і гіркоту піде.
Але час очікування не витрачаємо даремно, адже нам потрібно очистити цибулину і нарізати її кубиками - трохи крупніше, ніж на зажарку.
Включаємо мультиварку на режим «жарка», і пасеруємо цибулю, перемішуючи його лопаткою до прозорості.
Поки цибуля смажиться, зливаємо з баклажанів виділилася рідина, промиваємо їх в мисці з водою і трохи віджимаємо руками (зайва вода нам не потрібна).
Кубики баклажанів додаємо в чашу мультиварки.
Перемішуємо з обсмаженою цибулею і заливаємо сметаною.
У мене сметана рідка (15%), якщо будете використовувати густу сметану, тоді потрібно додати ще пару столових ложок кип'яченої води або промиті баклажани краще не віджимати. Далі готувати баклажани в сметані ми будемо на режимі «гасіння» протягом двадцяти хвилин.
За цей час очищаємо і подрібнюємо часник.
На фото видно, що я просто дрібно різала ножем, але можна його і подрібнити за допомогою преса.
Часничок потрібно додати в тушковані в сметані баклажани, перемішати, потім закрити чашу мультиварки і дати настоятися нашому страві п'ять хвилин. За цей час часник передасть свій неповторний пікантний аромат нашої смачної закуски.
Апетитні, пікантні баклажани тушковані зі сметаною дуже смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді. За смаком блюдо, дійсно, нагадує гриби. Подавати таку закуску можна на додаток до відварного картоплі, каш або просто їсти з хлібом.