Наш рецепт » Закуски » Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Смачні баклажани тушковані зі сметаною і часником часто називають просто баклажани як гриби. Це смачна річна закуска, яку дуже просто можна приготувати в звичайній каструлі або на сковороді, але я пропоную Вам рецепт приготування цієї страви в мультиварці. Із задоволенням ділюся з господарками рецептом цього смачного річного страви. Сподіваюся, що в його приготуванні Вам допоможуть покроково відзняті фото.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

продукти:

• баклажани - 1 кг;

• цибулина - 1 шт .;

• часник - 3 зубки;

• рослинна олія - ​​20 гр;

• кухонна сіль - 20 гр;

• сметана - 80 гр.

Як приготувати тушковані баклажани як гриби в мультиварці

Перед тим як готувати, синенькі потрібно вимити, відрізати у них хвостики і очистити від шкірки. З власного досвіду знаю, що чистити баклажани краще за допомогою картоплечистки.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Як видно на фото, шкірка знімається акуратними тонкими смужками.

Далі, розрізаємо плід вздовж на чотири частини і нарізані смужки шаткуємо кубиками середнього розміру.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Щоб прибрати з баклажанів неприємну гіркоту, просто пересипаємо нарізані кубики сіллю, перемішуємо і відставляємо так хвилин на десять.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

За цей час вони пустять сік і гіркоту піде.

Але час очікування не витрачаємо даремно, адже нам потрібно очистити цибулину і нарізати її кубиками - трохи крупніше, ніж на зажарку.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Включаємо мультиварку на режим «жарка», і пасеруємо цибулю, перемішуючи його лопаткою до прозорості.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Поки цибуля смажиться, зливаємо з баклажанів виділилася рідина, промиваємо їх в мисці з водою і трохи віджимаємо руками (зайва вода нам не потрібна).

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Кубики баклажанів додаємо в чашу мультиварки.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Перемішуємо з обсмаженою цибулею і заливаємо сметаною.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

У мене сметана рідка (15%), якщо будете використовувати густу сметану, тоді потрібно додати ще пару столових ложок кип'яченої води або промиті баклажани краще не віджимати. Далі готувати баклажани в сметані ми будемо на режимі «гасіння» протягом двадцяти хвилин.

За цей час очищаємо і подрібнюємо часник.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

На фото видно, що я просто дрібно різала ножем, але можна його і подрібнити за допомогою преса.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Часничок потрібно додати в тушковані в сметані баклажани, перемішати, потім закрити чашу мультиварки і дати настоятися нашому страві п'ять хвилин. За цей час часник передасть свій неповторний пікантний аромат нашої смачної закуски.

Баклажани тушковані в сметані з часником як гриби

Апетитні, пікантні баклажани тушковані зі сметаною дуже смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді. За смаком блюдо, дійсно, нагадує гриби. Подавати таку закуску можна на додаток до відварного картоплі, каш або просто їсти з хлібом.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору