Кабачки тушковані в сметані з помідорами і цибулею
Сьогодні я пропоную вам найсмачніший, домашній рецепт гасіння кабачків в сметані. Додавання помідор і цибулі, покращують аромат і позитивно впливають на смакові якості страви. Готувати тушковані кабачки за цим рецептом може навіть не дуже досвідчена господиня, адже всі інгредієнти додаються по черзі, а рецепт з фото описує приготування покроково.
Інгредієнти розподілені в трилітровій каструлі так:
• 2/3 обсягу займають очищені обсмажені кабачки;
• 5 дрібних цибулин;
• 0,5 кг помідор;
• 400 гр нежирної сметани;
• ½ склянки води;
• рослинна олія для обсмажування;
• сіль за смаком.
Як смачно приготувати тушковані кабачки
Перше, що варто зробити починаючи готувати - це добре вимити кабачки і розрізати на половинки. Якщо потрібно, то слід видалити шкірку з насінням і нарізати на півкільця. На сковороду з товстим дном налити трохи олії, викласти часточки кабачків, посолити, накрити кришкою.
Як тільки нижня сторона кабачків підрум'янилася, перевертаємо півкільця і обсмажуємо другу сторону.
Обсмажені кабачки перекладаємо в каструлю, додаємо воду, продовжуємо обсмажувати інші кабачки.
Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю.
Потім, його треба відразу додати в кабачки, оскільки це продукт, який готується в гасінні довше всіх інших.
Вибираємо дрібні помідори, ретельно промиваємо їх, видаляємо плодоніжки і нарізаємо плоди на четвертинки.
Додаємо помідори до кабачків і цибулі. Продовжуємо обсмажувати інші кабачки, у міру готовності додаємо в каструлю.
Сметану викладаємо останньої, після обсмажування всіх кабачків.
До цього часу, в каструлі повинен утворитися бульйон, але якщо його замало, можна додати ще трохи води. Перевіряємо на сіль, додаємо до смаку.
Тушкуємо півтори години під закритою кришкою на слабкому вогні!
До столу, тушковані в сметані з помідорами і цибулею, кабачки подаємо як другу страву: гарячим в глибоких тарілках.
Навіть на фото видно як смачно вийшло. Приємного апетиту всім любителям овочевих страв.