Наш рецепт » Овочеві страви » Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Літо балує нас своїми дарами і можна зі смаком користуватися його щедрістю. Тому дуже часто готую різні овочеві страви, які підкреслюють смак кожного компонента, а разом створюють прекрасні поєднання. Овочеве рагу дозволяє по-різному комбінувати склад блюда, в залежності від уподобань і наявності тих чи інших інгредієнтів. Сьогодні я пропоную приготувати рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам нагодувати сім'ю таким смачним і корисним стравою.

Нам знадобляться свіжі овочі, які в міжсезоння можна замінити на заморожені:

  • пара баклажан;
  • 5-7 молодих картоплин;
  • середній качан цвітної капусти;
  • пара молодих кабачків або цукіні;
  • морква;
  • ріпчаста цибуля;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • суміш перців або інші суміші трав і приправ до овочів;
  • свіжа зелень для подачі.

Як приготувати овочеве рагу з кабачками, картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Підготувати овочеву складову - вимити і промокнути рушником.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Баклажани молоді, тому, немає потреби знімати шкірку. Просто нарізати на кубики і викласти в миску, пересипаючи сіллю. Залишити на 30 хвилин, щоб прибрати гіркоту.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Лук різати на невеликі кубики і обсмажити в маслі до напівготовності.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Моркву почистити і нарізати кубиками. Перекласти до цибулі і обсмажувати протягом 3-5 хвилин.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Викласти зажарку на дно каструлі (казанка або чавунця), в якій буде нудитися рагу.

Наступним на обжарку відправляється картопля. Його я не чищу, лише мою шорсткою стороною посудній губки. Нарізати картоплю також як і баклажани, опустити в розігріте масло на сковороду і обсмажити до легкого рум'янцю, присолити в кінці.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Викласти поверх засмажкою картопельку.

Капусту розділити на суцвіття і обсмажити в олії протягом 8-10 хвилин, трохи присолити.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Укласти її третім шаром в каструлю.

Баклажани потрібно обсмажити в маслі 3-5 хвилин. Перекласти в каструлю.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Цукіні, також, не чистять від шкірки, якщо вони молоді і невеликі. Потрібно просто порізати їх кубиками і обсмажити в маслі 3-5 хвилин, пересипати сіллю і спеціями. Викласти поверх інших овочів.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Каструлю поставити на невеликий вогонь. Додати гарячу воду - 2/3 склянки і накрити кришкою. Гасити рагу протягом 30-40 хвилин, при необхідності тиснути ще трохи води і солі.

Готове соковите овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою викласти на тарілки, прикрасити зеленню і терміново подати до столу.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Таке яскраве рагу з овочів може бути використано в якості самостійного блюда, а також доповненням до пасти, круп'яних гарнірів або рибі-м'ясу. Можна подати до нього сметану або соус, якщо подобається таке поєднання.

Рекомендуем

Овочеве рагу з баклажанами і фаршем
Овочеве рагу з баклажанами і фаршем
Рагу, приготоване з різних корисних овочів з грядки, є одним з моїх улюблених і бажаних страв. Пропоноване сьогодні овочеве рагу з баклажанами і м'ясом у вигляді фаршу приваблює мене простотою

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору