Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою
Літо балує нас своїми дарами і можна зі смаком користуватися його щедрістю. Тому дуже часто готую різні овочеві страви, які підкреслюють смак кожного компонента, а разом створюють прекрасні поєднання. Овочеве рагу дозволяє по-різному комбінувати склад блюда, в залежності від уподобань і наявності тих чи інших інгредієнтів. Сьогодні я пропоную приготувати рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам нагодувати сім'ю таким смачним і корисним стравою.
Нам знадобляться свіжі овочі, які в міжсезоння можна замінити на заморожені:
- пара баклажан;
- 5-7 молодих картоплин;
- середній качан цвітної капусти;
- пара молодих кабачків або цукіні;
- морква;
- ріпчаста цибуля;
- рослинна олія;
- сіль;
- суміш перців або інші суміші трав і приправ до овочів;
- свіжа зелень для подачі.
Як приготувати овочеве рагу з кабачками, картоплею, баклажанами і цвітною капустою
Підготувати овочеву складову - вимити і промокнути рушником.
Баклажани молоді, тому, немає потреби знімати шкірку. Просто нарізати на кубики і викласти в миску, пересипаючи сіллю. Залишити на 30 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Лук різати на невеликі кубики і обсмажити в маслі до напівготовності.
Моркву почистити і нарізати кубиками. Перекласти до цибулі і обсмажувати протягом 3-5 хвилин.
Викласти зажарку на дно каструлі (казанка або чавунця), в якій буде нудитися рагу.
Наступним на обжарку відправляється картопля. Його я не чищу, лише мою шорсткою стороною посудній губки. Нарізати картоплю також як і баклажани, опустити в розігріте масло на сковороду і обсмажити до легкого рум'янцю, присолити в кінці.
Викласти поверх засмажкою картопельку.
Капусту розділити на суцвіття і обсмажити в олії протягом 8-10 хвилин, трохи присолити.
Укласти її третім шаром в каструлю.
Баклажани потрібно обсмажити в маслі 3-5 хвилин. Перекласти в каструлю.
Цукіні, також, не чистять від шкірки, якщо вони молоді і невеликі. Потрібно просто порізати їх кубиками і обсмажити в маслі 3-5 хвилин, пересипати сіллю і спеціями. Викласти поверх інших овочів.
Каструлю поставити на невеликий вогонь. Додати гарячу воду - 2/3 склянки і накрити кришкою. Гасити рагу протягом 30-40 хвилин, при необхідності тиснути ще трохи води і солі.
Готове соковите овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою викласти на тарілки, прикрасити зеленню і терміново подати до столу.
Таке яскраве рагу з овочів може бути використано в якості самостійного блюда, а також доповненням до пасти, круп'яних гарнірів або рибі-м'ясу. Можна подати до нього сметану або соус, якщо подобається таке поєднання.