Наш рецепт » Овочеві страви » Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Літо балує нас своїми дарами і можна зі смаком користуватися його щедрістю. Тому дуже часто готую різні овочеві страви, які підкреслюють смак кожного компонента, а разом створюють прекрасні поєднання. Овочеве рагу дозволяє по-різному комбінувати склад блюда, в залежності від уподобань і наявності тих чи інших інгредієнтів. Сьогодні я пропоную приготувати рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам нагодувати сім'ю таким смачним і корисним стравою.

Нам знадобляться свіжі овочі, які в міжсезоння можна замінити на заморожені:

  • пара баклажан;
  • 5-7 молодих картоплин;
  • середній качан цвітної капусти;
  • пара молодих кабачків або цукіні;
  • морква;
  • ріпчаста цибуля;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • суміш перців або інші суміші трав і приправ до овочів;
  • свіжа зелень для подачі.

Як приготувати овочеве рагу з кабачками, картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Підготувати овочеву складову - вимити і промокнути рушником.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Баклажани молоді, тому, немає потреби знімати шкірку. Просто нарізати на кубики і викласти в миску, пересипаючи сіллю. Залишити на 30 хвилин, щоб прибрати гіркоту.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Лук різати на невеликі кубики і обсмажити в маслі до напівготовності.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Моркву почистити і нарізати кубиками. Перекласти до цибулі і обсмажувати протягом 3-5 хвилин.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Викласти зажарку на дно каструлі (казанка або чавунця), в якій буде нудитися рагу.

Наступним на обжарку відправляється картопля. Його я не чищу, лише мою шорсткою стороною посудній губки. Нарізати картоплю також як і баклажани, опустити в розігріте масло на сковороду і обсмажити до легкого рум'янцю, присолити в кінці.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Викласти поверх засмажкою картопельку.

Капусту розділити на суцвіття і обсмажити в олії протягом 8-10 хвилин, трохи присолити.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Укласти її третім шаром в каструлю.

Баклажани потрібно обсмажити в маслі 3-5 хвилин. Перекласти в каструлю.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Цукіні, також, не чистять від шкірки, якщо вони молоді і невеликі. Потрібно просто порізати їх кубиками і обсмажити в маслі 3-5 хвилин, пересипати сіллю і спеціями. Викласти поверх інших овочів.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Каструлю поставити на невеликий вогонь. Додати гарячу воду - 2/3 склянки і накрити кришкою. Гасити рагу протягом 30-40 хвилин, при необхідності тиснути ще трохи води і солі.

Готове соковите овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою викласти на тарілки, прикрасити зеленню і терміново подати до столу.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Таке яскраве рагу з овочів може бути використано в якості самостійного блюда, а також доповненням до пасти, круп'яних гарнірів або рибі-м'ясу. Можна подати до нього сметану або соус, якщо подобається таке поєднання.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Овочеве рагу з баклажанами і фаршем
Овочеве рагу з баклажанами і фаршем
Рагу, приготоване з різних корисних овочів з грядки, є одним з моїх улюблених і бажаних страв. Пропоноване сьогодні овочеве рагу з баклажанами і м'ясом у вигляді фаршу приваблює мене простотою

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору