Смачні оладки з кабачків - простий рецепт
Настає літній період, коли плоди своєї праці можна кожен день знімати з городу у вигляді достатку ягід, овочів і фруктів. Особливо плідні бувають цукіні і кабачки. Спершу їх трохи і ти встигаєш тільки посмажити і пустити парочку в овочевий суп або рагу. Але потім починається - і в заготовки, і в заморозку, і в гарніри! У такі рясні періоди мене виручає рецепт приготування кабачковий оладок. Оладки з кабачків виходять настільки ніжними, що ми не встигаємо помітити, як вони зникають з тарілок! Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам їх самостійно напекти.
Для соковитих оладок знадобиться:
- 3-6 цукіні або кабачка;
- 1-2 часникові часточки;
- ріпчаста цибуля;
- пара яєць;
- 3-6 ст.л. борошна;
- 45 гр вершкового масла;
- сіль, перець - за смаком;
- рослинне масло для смаження.
Як приготувати оладки з кабачків або цукіні
Вимити баштанні, цибулю і часник почистити. Підготувати інші інгредієнти страви.
Пошінковать цибулю дрібними кубиками й обсмажити на вершковому маслі до золотистого.
Молоді цукіні або кабачки протерти на середній терці.
Злегка віджати сік, додати подрібнений часник і смажену цибулю до натертим цукіні. Розбити яйця, посолити і додати спеції.
Гарненько перемішати цю овочеву суміш. Просіяти борошно і додати в овочевий фарш.
Перемішати, щоб вийшло подобу густого тесту, як на оладки.
Розігріти сковороду з маслом і ложкою викласти овочеве тісто, придавлюючи зверху для однакової товщини.
Обсмажити з двох сторін до рум'яної і викласти на серветку або паперовий рушник для позбавлення від зайвої олії.
Перекласти готові оладки на велике блюдо і подати зі сметаною, сирним або сметанно-часниковим соусом.
Такі кабачкові оладки чудово підійдуть на перекус. Можна використовувати їх як гарнір до м'яса або риби, а в холодному вигляді покласти на бутерброд між сиром і м'ясним продуктом. А ще, в тісто можна додати подрібнену зелень або сир і тоді вийде новий смак - в будь-якому випадку ці оладки дуже смачні!
Як зробити смачні і прості в приготуванні оладки з кабачків і цукіні можете дізнатися, проглянувши відео-рецепт.