Овочеве рагу з картоплею і капустою в мультиварці, горщиках або в каструлі
Сьогодні приготуємо рагу з чотирьох овочів. Блюдо корисно і бюджетно. Відсутність м'яса особливо і не помітно, так як виходить досить ситно. Рецепт такого овочевого рагу знадобиться господаркам під час посту, а також, при вегетаріанському харчуванні.
Складові:
5 штук. картоплі;
1 середня капуста;
1 цибулина;
1 морква;
1,5 ст. ложки томату;
лавровий лист;
рослинна олія;
сіль.
Як приготувати овочеве рагу з картоплею і капустою
Вибираємо каструлю, вона повинна вміщати всі інгредієнти, хоча спочатку потрібна для картоплі. Її подрібнюємо до середнього кубика або ж соломкою.
До закипілої картоплі додаємо лаврушку.
Решта інгредієнти подрібнюємо в порядку черговості: спершу - цибуля, потім - морква і, вже після, йде капуста. Як подрібнити - видно на фото нижче.
На розігрітій сковороді в тому ж порядку починаємо обсмажувати овочі.
Коли вони все »в зборі» накриваємо кришкою і тушкуємо.
Як тільки капуста стане м'якою (перестане хрустіти) додаємо томат (можна свіжі помідори).
Картопля готовий. Злити зайву воду (щоб вона злегка покривала картопля).
У каструлю висипаємо вміст сковороди.
Перемішуємо. Тушкуємо. Пробуємо на сіль.
Чудовий аромат додасть болгарський свіжий перець. Обов'язково додайте, якщо такий є в холодильнику.
Корисне і смачне блюдо з овочів готове.
Зустрічаються рагу, де присутні гриби. Чудове рішення в пост, але тільки в дні коли це дозволено, згідно з православним календарем.
Створити блюдо більш корисним допоможе мультиварка. Інгредієнти укладаються в чашу в наступному порядку: цибуля, капуста, морква і картопля. Додати води, чашу закрити. Через 20 хвилин гасіння відкрити мультиварку, все перемішати і посолити. Додати ложку томату. Тут в рагу не потрібно додавати масла і блюдо буде істинно пісним.
Якщо хочете зробити овочеве рагу в горщиках в духовці, то готуйте в тій послідовності як описано для мультиварки.
За всіма трьома рецептами приготування, блюдо виходить однаково смачним.