Класичний вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком
Вінегрет - це овочевий салат, який я, в основному, роблю в зимові місяці. У класичному рецепті варені овочі відмінно поєднуються з квашеною капустою і зеленим консервованим горошком, а ароматний соус з гірчицею робить його дивно смачним. Спробуйте і ви приготувати вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком, використовуючи в якості шпаргалки мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Для приготування вінегрету нам знадобляться відварені овочі, горошок і квашена капуста. Повний список продуктів в кількісному вираженні представлений нижче:
- картопля - 400 грам;
- буряк - 200 грам;
- морква - 150 грам;
- капуста квашена - 200 грам;
- цибуля ріпчаста - 50 грам;
- горошок консервований - 0,5 банки (150 грам);
- гірчиця - 1 столова ложка (без гірки);
- масло рослинне не рафінований - 6 столових ложок;
- сіль за смаком.
Як приготувати вінегрет з квашеною капустою
Всі овочі потрібно відварити до готовності і після охолодження дати їм деякий час полежати в холодильнику. Шкурка з охолоджених овочів буде набагато простіше зніматися, а м'якоть НЕ буде розвалюватися. Я зазвичай варю овочі за добу до процесу готування.
Подрібнювати варені овочі я буду овочерізки з розміром осередків 7 на 7 міліметрів. Для цього, картопля, морква і буряк я нарізаю кільцями товщиною 0,7-1 сантиметр, а потім продавлюють через сітку овочерізки. Кубики виходять рівні і акуратні.
Картоплю нарізаємо кубиками і відправляємо в салатник.
Моркву чистимо і також подрібнюємо овочерізки.
Буряк подрібнюємо подібно картоплі і моркви.
Невелику цибулину чистимо і нарізаємо дрібними шматочками.
Додаємо в салатник 200 грам квашеної капусти. Якщо вона нарізана довгими смужками, то її можна трохи порубати ножем.
З банки з зеленим горошком зливаємо розсіл і викладаємо половину обсягу до інших овочів.
Заправка для вінегрету складається з двох компонентів: ароматного рослинного масла і столової гірчиці. Змішуємо інгредієнти в окремій тарілці, а потім додаємо в салат.
Вінегрет перемішуємо і даємо йому настоятися і забарвитися буряковим соком хвилин 30.
У нашій родині вінегрет - це найчастіше гарнір до м'ясних і рибних страв, але подавати цей салатик можна і як самостійне блюдо.
Якщо ви є любителем такого зимового салату як вінегрет, то вам, напевно, буде цікавий оригінальний спосіб його приготування - на пару в мультиварці.