Щи із квашеної капусти в мультиварці - смачні кислі щі з мовою і заправкою з часнику і сала
Хочу поділитися з господарками рецептом приготування в мультиварці неймовірно смачних кіслиих щей з ніжним свинячим мовою, квашеною капустою і замороженими стручками квасолі. Готую я це перша страва без засмажкою, просто заправляю ароматної сумішшю з товченого сала з часником і кропом. Щоб рецепт був більш наочним, виставляю зняті покроково фото.
Щи не вийде зварити без таких продуктів:
• мова свинячий - 300 грам;
• сало свиняче (НЕ солоне) - 50 грам;
• стручки квасолі заморожені (влітку можна свіжу) -150 грам;
• капуста (кисла) - 450 грам;
• картопля - 4 шт .;
• цибуля - 1 шт .;
• морква - 1 шт .;
• часник - 2 зубки;
• перець салатний морожений - 20 грам;
• кріп (морожений або свіжий) - 20 грам;
• сіль - 1 стол. ложки.
Як варити щі з квашеної капусти
Щоб бульйон для щей у нас вийшов в міру наваристий і чистий потрібно свинячий мову добре вимити і відварити в мультиварці на режимі «варіння» або «гасіння» 30 хвилин.
Після цього, мова дістаємо з чаші і моєму його під холодною водою. Перший бульйон з мови буде мутний і для приготування щей він не годиться - його просто виливаємо.
Вимитий мова знову укладаємо в чашу, заливаємо нової водою і ставимо варити його ще на 30 хвилин.
Поки бульйон вариться, нам потрібно сало і часник нашаткувати дрібними кубиками.
Потім, в ступці потовкти сало разом з часником і кропом.
Морква, картоплю і цибулю потрібно почистити. Потім, картопля нарізаємо великими кубиками, цибулю кубиками поменше, а моркву тремо на крупну тертку.
Готовий мову дістаємо з мультиварки.
Негайно обдаємо його крижаною водою, дуже швидко очищаємо з нього шкіру і ріжемо кубиками.
Капусту, якщо вона нашаткувати занадто довгими смужками, можна нарізати трохи дрібніше.
Всипаємо в чашу мультиварки: картопля, морква, цибуля, стручки квасолі, мова, капусту, заправку з товченого сала і перець салатний. Наливаємо в чашу воду до позначки «максимум» і додаємо сіль.
Виставляємо режим «варіння» або «суп» або «гасіння» на сорок хвилин.
Після того, як програма варіння закінчиться і смачні щі з квашеної капусти будуть готові, краще дати їм настоятися в мультиварці при закритій кришці ще 30 хвилин.
Незвичайне перша страва виходить наваристим, в міру густим, ароматним, з приємним м'ясним смаком і в міру кислим.