Овочеве рагу з баклажанами і фаршем
Рагу, приготоване з різних корисних овочів з грядки, є одним з моїх улюблених і бажаних страв. Пропоноване сьогодні овочеве рагу з баклажанами і м'ясом у вигляді фаршу приваблює мене простотою готування і можливістю взяти для рецепта доступні і бюджетні інгредієнти. Пропоную вам зробити нескладну в приготуванні кулінарну варіацію страви, в якому смакової тон задають баклажан і м'ясний фарш. Детальний опис рецепта і покроково зроблені фото допоможуть і вам швидко нагодувати таким смачним рагу своїх їдців.
Складові:
- баклажан невеликий - 1 штука;
- морквина середня - 1 штука;
- помідор середній - 1 штука;
- цибуля ріпчаста - 1 штука:
- м'ясний фарш (будь-який) - 250 гр;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець - за смаком;
- базилік сушений - за смаком;
- масло рослинне - 40 мл.
Як приготувати овочеве рагу з баклажанами і м'ясом
В першу чергу промиваю необхідні овочі під проточною водою. З баклажана зрізаю хвостик, шкірку залишаю. Очищаю морквину і цибулю. На сковороду вливаємо для приготування рагу будь-яку рослинну олію. Як тільки масло розігріється, перекладаємо в нього баклажан, нарізаний у формі дрібних кубиків.
Морквину для овочевого рагу подрібнюю на тертці, а цибулю - тонкими півкільцями. Овочеву нарізку додаю до баклажанчікі на сковороду. Перемішую і продовжую підсмажувати.
Свіжий помідор нарізаю кубиками. Разом з соком перекладаю помідор на сковорідку до інгредієнтів. Тушу хвилин 5.
Будь-м'ясний фарш (в даному рецепті у мене змішаний - зі свинини і яловичини) поділяю виделкою на шматочки, які перекладаю в сковороду до підсмаженим овочам.
Інгредієнти приправляю заявленими спеціями (можна взяти і свої улюблені приправи), солю і перемішую.
Накриваю сковороду кришкою. Мучуся овочеве рагу з фаршем хвилин 7-9, періодично перемішуючи.
Смачне рагу зі звичайних овочів з фаршем готово! Смачного!
Як гарнір до такого рагу з овочами і баклажаном мені подобається подавати простий відварену картоплю. Як на мене, то чим простіше, тим смачніше.