Гарячий салат з овочів з баклажанами і пекучим перцем
Такий гарячий салат з овочів я подавала до шашлику, але він прекрасно підходить і як гарнір до будь-якого м'ясної страви, як самостійне блюдо для вегетаріанців або під час посту. На приготування печеної салату йде не більше 20 хвилин. Якщо ви не великий любитель пекучого перцю, не додавайте його в повному обсязі або взагалі виключіть його. Я завжди покладайтеся на свій смак коли готую страву. У покроково оформленому фото-рецепті всі нюанси приготування гарячого овочевого салату з баклажанами.
Складові:
- 2 моркви середнього розміру;
- 3 зубчики часнику;
- 1 велика цибулина;
- 1 баклажан;
- ½ штуки солодкого червоного перцю;
- ½ штуки солодкого жовтого перцю;
- 1 штука чилі перцю;
- 2 помідори середніх розмірів;
- 3 гілочки кропу;
- за смаком мелений чорний перець і сіль;
- 2 столові ложки свіжого лимонного соку;
- 50 мл оливкової олії.
Як зробити гарячий салат з овочів з баклажанами
Приготування починаємо з підготовки овочів. Очищену моркву нарізаємо на великі шматочки. Зубчики часнику очищаємо, дуже великі зубчики можна розрізати на половинки. На сковороду наливаємо оливкову олію і розігріваємо його. Опускаємо морква в сковороду першої, так як вона готується найдовше. Через 3 хвилини додаємо до неї часник. вогонь середній.
Поки морква з часником смажаться, нарізаємо очищену цибулину на дві половинки. Кожну половинку лука нарізаємо великими пір'ям, тобто поперек волокон. Відправляємо її в сковороду в моркви і часнику. Потім, йде чергу великих кубиків баклажана, червоного і жовтого перців. Вогонь збільшувати не потрібно, продовжуємо готувати на середньому рівні вогню протягом усього процесу запікання овочів, час від часу перемішуючи їх. Обсмажуємо овочі, практично, до повної готовності баклажан.
Тепер, підійшла черга помідор. Нарізаємо їх на великі шматочки і всипаємо в сковороду. В останню чергу додаємо шматочки чилі перцю, додаємо мелений чорний перець і сіль. Перемішуємо і витримуємо овочі на вогні ще 5 хвилин, періодично їх перемішуючи.
Викладаємо готові овочі в салатник, скроплюємо їх лимонним соком і посипаємо порубаним кропом.
Поки він теплий, подаємо його на стіл. Отже, смачний гарячий овочевий салат з баклажанами готовий. Зауважу, що страва дуже смачна і в охолодженому вигляді. Використовуючи покроковий рецепт обов'язково приготуйте це просте і легке, багатофункціональне овочеве блюдо. Впевнена, що воно вам сподобається.