Наш рецепт » Закуски » Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

Синенькі - так величають ще баклажани. З цього гастрономічного продукту з «привабливою» зовнішністю і дивним смаком зробити можна страви самого різного призначення: і випічку, і закуску, і другі страви. Наш пропонований для господинь сьогодні кулінарний проект - це тушковані баклажани, суміщені на сковороді при гасінні з овочами, а саме - з морквою, цибулею ріпчастою з грядки, помідорами і солодким болгарським перчиком. Таке блюдо часто називають просто соте. Ось як приготувати такі смачні тушковані баклажани з овочами на сковороді і розповість мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • баклажан синій (бажано молодий) - 1 штука;
  • помідор - 1 або 2 штуки;
  • перець солодкий (будь-якого кольору) болгарський - 1 штука;
  • цибулина - 1 штука;
  • морквина - 1 штука;
  • часник - 2 зубчики;
  • масло рослинне - приблизно 40 мл або трохи більше;
  • сіль і бажані спеції - за бажанням;
  • зелень будь-яка - за смаком.

Як згасити баклажани з овочами на сковороді

Починаючи приготування, обрані інгредієнти моєму, потрібні (моркву, цибулю, перчик) очищаємо. Готуємо сковороду, яка повинна бути настільки глибокою, щоб вмістити всю нарізку. У неї заливаємо масло. Поки воно розігрівається, порубати на обробній поверхні цибулю. Лушпиння нарізку відправляємо для пасерування в сковороду.

Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

Поки цибулька смажиться, наріжемо соломкою тонкої морквину. Її відправляємо до цибулі.

Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

Помідорчик натремо, а масу відправимо до овочів на сковороду. Не забуваємо помішувати овочі.

Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

Нарізаємо кубиками баклажан, викладаємо шматочки на сковороду до решти інгредієнтів. Тушкуємо хвилин 5, приправляючи по ходу сіллю і спеціями.

Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

Залишилося додати подрібнений перчик і згасити баклажани з овочами близько 10 хвилин.

Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

В кінці додаємо посічену свіжу зелень і пропущений через «давилку» часничок. Перемішуємо і ще пару хвилинок тримаємо на вогні.

Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

Ну що ж, дуже смачні тушковані баклажани з овочами на сковороді готові.

Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів

Пригощайтеся самі і кличте до столу рідних і друзів! Така закуска з баклажанів буде смачним як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Скажу по секрету, що холодним я люблю його більше. Сміливо пишіть це соте в скарбничку ваших літніх рецептів.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору