Тушковані баклажани з овочами на сковороді або соте з баклажанів
Синенькі - так величають ще баклажани. З цього гастрономічного продукту з «привабливою» зовнішністю і дивним смаком зробити можна страви самого різного призначення: і випічку, і закуску, і другі страви. Наш пропонований для господинь сьогодні кулінарний проект - це тушковані баклажани, суміщені на сковороді при гасінні з овочами, а саме - з морквою, цибулею ріпчастою з грядки, помідорами і солодким болгарським перчиком. Таке блюдо часто називають просто соте. Ось як приготувати такі смачні тушковані баклажани з овочами на сковороді і розповість мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Складові:
- баклажан синій (бажано молодий) - 1 штука;
- помідор - 1 або 2 штуки;
- перець солодкий (будь-якого кольору) болгарський - 1 штука;
- цибулина - 1 штука;
- морквина - 1 штука;
- часник - 2 зубчики;
- масло рослинне - приблизно 40 мл або трохи більше;
- сіль і бажані спеції - за бажанням;
- зелень будь-яка - за смаком.
Як згасити баклажани з овочами на сковороді
Починаючи приготування, обрані інгредієнти моєму, потрібні (моркву, цибулю, перчик) очищаємо. Готуємо сковороду, яка повинна бути настільки глибокою, щоб вмістити всю нарізку. У неї заливаємо масло. Поки воно розігрівається, порубати на обробній поверхні цибулю. Лушпиння нарізку відправляємо для пасерування в сковороду.
Поки цибулька смажиться, наріжемо соломкою тонкої морквину. Її відправляємо до цибулі.
Помідорчик натремо, а масу відправимо до овочів на сковороду. Не забуваємо помішувати овочі.
Нарізаємо кубиками баклажан, викладаємо шматочки на сковороду до решти інгредієнтів. Тушкуємо хвилин 5, приправляючи по ходу сіллю і спеціями.
Залишилося додати подрібнений перчик і згасити баклажани з овочами близько 10 хвилин.
В кінці додаємо посічену свіжу зелень і пропущений через «давилку» часничок. Перемішуємо і ще пару хвилинок тримаємо на вогні.
Ну що ж, дуже смачні тушковані баклажани з овочами на сковороді готові.
Пригощайтеся самі і кличте до столу рідних і друзів! Така закуска з баклажанів буде смачним як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Скажу по секрету, що холодним я люблю його більше. Сміливо пишіть це соте в скарбничку ваших літніх рецептів.