Курячі шлунки тушковані на сковороді з цибулею і морквою
Пропоную приготувати курячі шлунки тушковані на сковороді з цибулею і морквою. Господиням не варто залишати без уваги ці субпродукти. Вони багаті білком і клітковиною, а значить, поживні і корисні для травлення. Також, в складі курячих пупков, як їх часто називають у народі, є вітаміни, макро-, мікроелементи. А ще, і це головне , Приготовані на мою покроково оформленим рецептом з фото, вони дуже смачні!
Складові:
- 0,5 кг курячих шлунків;
- соняшникова олія;
- цибулина;
- сіль;
- морква;
- перець мелений чорний;
- зелень кропу;
- півсклянки води.
Як просто приготувати курячі шлунки тушковані на сковороді
Починаючи приготування, позбавляємося від специфічного аромату «пупков», вимочуючи їх в холодній воді протягом 23-25 хвилин. Потім миємо, чистимо шлуночки. Розрізаємо їх навпіл.
На сковороду наливаємо трохи олії рослинного. Туди ж поміщаємо курячі шлунки. Солимо їх, перчимо. Накриваємо кришкою. З «пупков» виділяється «сік» і так вони гасяться у власному соку на середньому вогні півгодини.
В цей час шаткуємо цибулину, подрібнюємо морква - на тертці.
Коли рідина з шлуночків википить, додаємо овочі і все разом обсмажуємо трохи.
Додаємо воду - краще, якщо вона буде гарячою. Курячі шлунки тушковані на сковороді з овочами тримаємо на вогні до википання води. Потім, «пупочки» і овочі ще трохи обсмажуємо в залишився в сковороді олії. Додаємо ще солі, якщо потрібно.
Смачні домашні тушковані курячі шлунки готові! Прикрашаємо кропом і подаємо до столу.