Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці
Є фарш і не знаєте, що приготувати? Рецептів страв з фаршу просто сила-силенна! М'ясо і овочі - ідеальне поєднання, овочева подушка завжди доповнює блюдо соковитістю і ароматом. Приготуємо сьогодні фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці. При наявності необхідних товарів блюдо готується дуже швидко. Покроково викладений рецепт з фото демонструє послідовність приготування.
Складові:
- 0,5 кг курячого фаршу;
- 0,5 склянки вареного рису;
- помідори;
- морква;
- перець болгарський;
- цибуля;
- сіль;
- чорний перець.
Як приготувати фаршировані помідори з фаршем і рисом в духовці
М'ясний фарш з'єднуємо з рисом, додаємо сіль і чорний перець по-смаку. За бажанням, до фаршу можна додати цибулю, як сирої, так і обсмажений. Мої домашні не великі любителі лука, тому, я обійшлася без нього.
Помідори варто відібрати НЕ переспілі, рівного розміру. Своїм та розрізаємо їх навпіл, ложкою акуратно виймаємо м'якоть. М'якоть залишаємо для підливи.
Подрібнюємо цибулю, моркву натираємо на тертці, перець болгарський нарізаємо соломкою.
Всі інгредієнти тушкуємо в сковороді, додаємо наш томат. Залишається все посолити, поперчити. Додаткових приправ використовувати не варто. З приготування страви відчутний яскравість аромату всіх вхідних в нього овочів.
У форму виливаємо овочеву подушку, поверх неї викладаємо полудолькамі томатів, заповнені рисовим фаршем.
Смачні фаршировані помідори фаршем і рисом запікаємо 30 хвилин.
Готову страву викладаємо на порційні тарілочки і подаємо на стіл гарячим. При бажанні, можна присипати свіжою зеленню і подати зі сметаною.
Аромат болгарського перцю з м'ясними нотками заполонить всю кімнату. Фаршировані помідори фаршем і рисом відмінно підійдуть не тільки в будні, а й до святкового столу. Це смачне і корисне запечене блюдо володіє такими смаковими якостями, які обов'язково оцінять гості, а яскраві відтінки червоного, зеленого і оранжевого виступлять відмінною прикрасою.