Наш рецепт » Страви з риби » Скумбрія у фользі

Скумбрія у фользі

Скумбрія - дуже смачна риба, яку можна їсти не тільки в копченому, солоному або маринованому вигляді. Ще смачнішою та кориснішою виходить риба, запечена в духовці. А щоб під час запікання скумбрія зберегла свою соковитість, зробити це найкраще у фользі. Пропонуємо відразу 7 рецептів, як запекти скумбрію у фользі. Можна додати різні спеції та овочі на свій смак і рибка заграє новими барвами.

Скумбрія у фользі в духовці

Насамперед найпростіший і найсмачніший рецепт приготування запеченої скумбрії. Риба, приготована в духовці у фользі цим способом, має неймовірний аромат і соковитість.

Для рецепта підходить м'який плавлений сирок із баночки. Але можна взяти звичайний і просто натерти його на тертці.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 500 г
  • Морква: 100 г
  • Цибуля ріпчаста: 100 г
  • Плавлений сир: 60 г
  • Мелений коріандр: 1/3 ч. л.
  • Чорний перець: 1/3 ч. л.
  • Сіль кам'яна: 1 ч. л.
  • Рослинна олія: 1 ст. л.
  • Лимонний сік: 1 ч. л.

Інструкція приготування

  1. Щоб приготувати скумбрію у фользі смачно і швидко, чистимо і миємо овочі. Готуємо скумбрію, для цього рибу ретельно миємо, видаляємо кишки та зябра.

    Скумбрія у фользі
  2. Змішуємо сік лимона, мелений коріандр, рослинну олію, сіль і чорний мелений перець.

    Скумбрія у фользі
  3. Густим маринадом рясно змащуємо тушку риби з усіх боків і всередині. Залишаємо маринуватися.

    Скумбрія у фользі
  4. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву тремо на тертці. Овочі обсмажуємо до напівготовності. Перекладаємо в миску, додаємо плавлений сир і спеції, перемішуємо.

    Скумбрія у фользі
  5. Кладемо рибу на досить великий шматок фольги. Всередину кладемо щедру порцію начинки. Щільно загортаємо.

    Скумбрія у фользі
  6. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Потім знімаємо фольгу і відправляємо запікатися ще на 10 хвилин для утворення золотистої скоринки. Готову рибку подаємо в гарячому вигляді як основну страву або в холодному як закуску.

    Скумбрія у фользі

Соковита скумбрія у фользі запечена в духовці

Скумбрія, яка запікається у фользі в духовці, завжди виходить дуже соковитою. Наступний рецепт справжня знахідка для зайнятої господині. Готувати таку рибку дуже просто, а результат перевершує всі очікування.

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 500 г;
  • Яйця курячі - 2 шт.;
  • Твердий сир - 60 г;
  • Сіль велика - 1 ч. л.;
  • Чорний перець - 1/4 ч. л.;
  • Куркума - 1/2 ч. л.;
  • Зелень петрушки - пучок;
  • Цедра лимона - 1 ч. л.;
  • Часник - 2-3 зубки.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію миємо, відрізаємо голову, плавники і видаляємо кишки. На поверхні робимо надрізи до хребта через 2-3 см із двох боків. Рибу з усіх боків посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і куркумою, розтираємо.
    Скумбрія у фользі
  2. Курячі яйця відварюємо, охолоджуємо і натираємо на тертці. Сир натираємо на тертці та відправляємо до яєць. Подрібнюємо петрушку, додаємо до решти продуктів. Туди ж кладемо цедру лимона і часник, все перемішуємо. Готовою масою фаршируємо рибу.
    Скумбрія у фользі
  3. Скумбрію перекладаємо на фольгу і щільно загортаємо. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Розгортаємо фольгу і ставимо в духовку ще на 5-10 хвилин, температуру збільшуємо до 200 градусів.
    Скумбрія у фользі
  4. Готову рибку подаємо в гарячому вигляді з картопляним пюре та свіжими помідорами. Коли скумбрія охолоне, вона залишиться такою ж смачною, тож запечену рибу можна подати і як закуску.
    Скумбрія у фользі

Скумбрія у фользі з цибулею та зеленню

Дуже смачна риба скумбрія, наповнена ароматами цибулі та зелені, присмачена крапелькою лимонного соку, печеться в духовці і віщує чудову вечерю. А готується простіше простого!

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • Лимон - 0.5 шт.;
  • Сіль - за смаком;
  • Зелень петрушки та кропу - пучок.

Спосіб приготування:

  1. У скумбрії видаляємо голову, хвіст і нутрощі, ретельно промиваємо. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
    Скумбрія у фользі
  2. Лимон добре миємо і разом зі шкіркою нарізаємо тонкими часточками. Зелень залишаємо цілою, видаляємо тільки грубі стебла.
    Скумбрія у фользі
  3. Рибу з усіх боків посипаємо великою сіллю. На фольгу викладаємо подушку з нарізаної цибулі.
    Скумбрія у фользі
  4. На цибулю кладемо рибу. Всередину закладаємо скибочки лимона, цибулю і зелень.
    Скумбрія у фользі
  5. Щільно загортаємо фольгу, щоб вона не пропускала сік, який буде виділятися з риби під час приготування. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин. Відкриваємо фольгу і продовжуємо запікати ще 10 хвилин.
    Скумбрія у фользі
  6. Рибу з цибулею та зеленню подаємо до столу гарячою. На гарнір до неї можна використовувати картоплю або улюблену кашу, також відмінно підходять салати з овочів.
    Скумбрія у фользі

Скумбрія, запечена у фользі з помідорами

За наступним рецептом ніжна, ароматна і дуже соковита скумбрія готується у фользі зі скибочками помідорів. Спробуйте приготувати, і вона стане улюбленим доповненням до обіду або вечері.

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 2 шт.;
  • Помідори - 3 шт.;
  • Лимон - 1 шт.;
  • Цибуля середня - 1 шт.;
  • Сметана - 2 ст. л.;
  • Суміш спецій - 0,5 ч. л.;
  • Мелений коріандр - 0,5 ч. л.;
  • Паприка - 1 ч. л.;
  • Чорний перець - ¼ ч. л.;
  • Сіль - 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію очищаємо від нутрощів, відрізаємо голову і хвіст. Помідори нарізаємо тонкими кільцями, лимон ретельно миємо і ріжемо півкільцями.
    Скумбрія у фользі
  2. Рибу нарізаємо на шматочки завтовшки 3 см, посипаємо спеціями. Форму застеляємо фольгою і викладаємо скумбрію. Між кожним шматочком поміщаємо скибочку помідора і лимона.
    Скумбрія у фользі
  3. Цибулю очищаємо та нарізаємо півкільцями. Укладаємо по кільцю цибулі в кожен розріз риби.
    Скумбрія у фользі
  4. Форму щільно закриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Виймаємо з духовки, знімаємо верхню фольгу і рясно змащуємо скумбрію сметаною.
    Скумбрія у фользі
  5. Знову відправляємо в духовку на 10 хвилин до утворення красивої скоринки на поверхні. Готову гарячу скумбрію з помідорами подаємо на стіл. Вона відмінно поєднується з будь-яким гарніром.
    Скумбрія у фользі

Проста скумбрія у фользі

Класичний і найпростіший рецепт приготування ароматної, соковитої скумбрії у фользі. Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто не любить зайвого.

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 2 шт.;
  • Цибуля велика - 1 шт.;
  • Лимон - 1 шт.;
  • Сіль - 1 ч. л.;
  • Куркума - 1/2 ч. л.;
  • Лавровий лист - 1 шт.;
  • Чорний мелений перець - 1/3 ч л. л.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію ретельно миємо, відрізаємо голову, хвіст, виймаємо нутрощі та хребет. Ще раз промиваємо. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями.
    Скумбрія у фользі
  2. Рибу з усіх боків і всередині рясно натираємо спеціями. Всередину викладаємо скибочки цибулі.
    Скумбрія у фользі
  3. Фольгу змащуємо рослинною олією, кладемо рибу і поливаємо її соком лимона. Загортаємо у фольгу. Запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
    Скумбрія у фользі
  4. Готову запечену скумбрію подаємо на стіл гарячою. Як гарнір можна використовувати свіжі овочі та відварну картоплю. Смачного.
    Скумбрія у фользі

Скумбрія у фользі зі спеціями

Соковита, ніжна й ароматна рибка - це все про скумбрію, запечену в духовці. І коли постає питання як саме її запекти, рішення приходить саме собою. Простий і доступний набір спецій - найкращий спосіб підкреслити неймовірний смак.

Скумбрія вирізняється унікальним і досить яскравим смаком, який велика кількість спецій може тільки перебити. Тому використовувати прянощі слід без фанатизму.

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 1 шт.;
  • Лимон - 2 часточки;
  • Сіль велика - 1 г;
  • Розмарин - 1 гілочка;
  • Оливкова олія - 20 г;
  • Вершкове масло - 10 г.

Спосіб приготування:

  1. У скумбрії видаляємо хвіст, голову та плавники. Виймаємо нутрощі, ретельно миємо. Рибу посипаємо сіллю і розтираємо її по поверхні. Лимон миємо і нарізаємо тонкими півкільцями, закладаємо всередину.
    Скумбрія у фользі
  2. У рибу кладемо скибочку вершкового масла. Фольгу змащуємо оливковою олією і викладаємо скумбрію. Зверху кладемо гілочку розмарину і щільно загортаємо у фольгу, щоб не було отворів, з яких може витікати сік.
    Скумбрія у фользі
  3. Рибу у фользі перекладаємо у форму для випікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Розкриваємо фольгу, прибираємо гілочку розмарину і запікаємо ще 5-10 хвилин.
    Скумбрія у фользі
  4. Готову страву прикрашаємо зеленню і часточкою лимона. Подавати таку рибу варто без гарніру тільки з овочами. Це буде ідеальний варіант легкої вечері.
    Скумбрія у фользі

Скумбрія на овочевій подушці

Насамкінець універсальний рецепт, у якому одночасно готується риба і гарнір. Це дає змогу заощадити час на готування і водночас здивувати рідних смачною і корисною вечерею.

Овочі для подушки можна брати будь-які, підійде капуста, як білокачанна, так і цвітна, броколі, кабачки, морква, гарбуз. Взимку це може бути заморозка.

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 2 шт.;
  • Лимон - 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.;
  • Болгарський перець - 1 шт.;
  • Сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо рибу, видаляємо нутрощі та голову. Болгарський перець нарізаємо тонкими слайсами.
    Скумбрія у фользі
  2. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями. На поверхні риби робимо надрізи (розрізаємо хребет, але не дорізаємо до кінця м'якоть і шкіру).
    Скумбрія у фользі
  3. Солимо і перчимо, в кожен розріз поміщаємо часточку лимона. Форму для запікання повністю покриваємо фольгою, на дно викладаємо нарізану цибулю.
    Скумбрія у фользі
  4. Зверху кладемо болгарський перець, потім рибу зі скибочками лимона. Форму накриваємо фольгою, при цьому з боків залишаємо отвори для виходу пари.
    Скумбрія у фользі
  5. Готуємо 30-35 хвилин при 190 градусах. Готову скумбрію подаємо разом із тушкованими у власному соку овочами. За бажання можна додати гарнір - картоплю або вермішель.
    Скумбрія у фользі

Рекомендуем

Як приготувати скумбрію в духовці
Як приготувати скумбрію в духовці
Ніколи не пробували запечену в духовці скумбрію? Ви багато чого втратили. Ця риба ідеально підходить для запікання, бо за природою своєю досить жирна і зовсім не суха. Скумбрія, приготована в

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору