Смачна курка запечена цілком у фользі в гірчично-соєвому маринаді
У кожної господині є свій улюблений рецепт приготування курочки. Хочу з вами поділитися своїми хитрощами і премудростями в запіканні цілої курки в фользі. Мій варіант приготування хороший невеликою кількістю інгредієнтів і тим, що готується просто і швидко. Смачна курка запечена цілком у фользі в гірчично-соєвому маринаді з'явиться і на вашому столі, якщо ви скористаєтеся моїм покроково оформленим рецептом з фото.
Для приготування страви нам знадобиться:
- курка 2 кг;
- соєвий соус 40 гр;
- гірчиця гостра 2 ч.л .;
- 6 зубчиків часнику;
- вершкове масло 20 гр;
- сіль 1-2 ч.л .;
- суміш перців 1 ч.л.
Як запекти курку цілком у фользі в гірчично-соєвому маринаді
Насамперед добре промиємо курку і зовні, і всередині. Потім, промокнём зовнішню поверхню паперовим рушником.
Візьмемося готувати маринад до курки. Приготування почнемо з того, що з'єднаємо гостру гірчицю з соєвим соусом. В окремій ємності разотрём м'яке вершкове масло з одним зубчиком часнику, пропущеним через прес.
Всю курку зовні і всередині натираємо сіллю і перцем. Часникова олія наносимо пальцями або пензликом під шкіру курки там, де це доступно. Такий підготовчий процес додасть готовому блюду пікантний аромат і соковитість. Що залишився часник ріжу навпіл і, роблячи невеликі надрізи в м'язовій тканині, начиняю курку.
Остання процедура перед запіканням - беремо гірчично-соєвий маринад і промазуємо пензликом нашу курочку.
Накриваємо ємність з куркою харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини для маринування. Тепер, поміщаємо підготовлену тушку в ємність для запікання і щільно покриваємо її (саму курку) фольгою.
Запікається курка в духовці півтори години при температурі 200 ° С. За 15 хв до готовності розкриваємо фольгу і даємо курочку зарум'яниться і покритися приємно хрусткою скоринкою.
Курка запечена цілком у фользі в гірчично-соєвому маринаді, нарешті, готова. Її можна подавати з будь-яким гарніром і / або соусом, які вам до душі.
Вийшло незрівнянно смачно, а використовували в цьому рецепті мінімум продуктів. Смачного!