Наш рецепт » Закуски » Гарячі закуски » Смачна курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Смачна курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Хочете приготувати смачну курку в духовці? Тоді, пропоную свій рецепт запеченої курки під маринадом з пасти тахині. Скористайтеся ним і приготуйте дуже смачну курочку турбо гриль. Пасту тахини можна купити вже готову в магазині, а можна приготувати самому. Це зробить блюдо ще більш смачним. Про те як смачно приготувати курку в духовці я детально розповім у своєму рецепті. Приготування покроково проілюстровано фото.

Складові:

  • 1,6-1,8 кг ціла курка;
  • 2,5 столові ложки пасти тахині;
  • 1/3 ч.ложки куркуми;
  • 1 ч.ложка дрібної солі;
  • 1/4 ч.ложки чилі перцю (за бажанням);
  • щіпка сушеного чебрецю.

Як смачно запекти курку в духовці

Беремо цілком дрібну курку або курчати, повністю розрізаємо вздовж по грудях і розкриваємо її. Потім, промиваємо і просушуємо одноразовим рушником.

Пасту тахини змішуємо з сіллю, куркумою, чебрецем, чилі перцем і натираємо курку з усіх боків. Укладаємо курку в жароміцний посуд для запікання внутрішньою частиною вниз, прибираємо в прохолодне місце на пару годин.

Смачна курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Поки криця маринується і просочується усіма ароматами, розігріємо духовку в режимі турбо гриль. Якщо такого режиму у вас немає, не біда. Увімкніть нагріватися верх духовки і встановіть її на 180 ° С.

Смачна курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Час готовності запеченої курки визначається по красивою і хрусткій скоринці. У мене, звичайно, це займає 1 годину 20 хвилин. Якщо курка велика, значить, і час приготування збільшується.

Смачна курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Перекладаємо готову курку на блюдо, за допомогою ножиць для оброблення курки розрізаємо її на порційні шматки.

Смачна курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Смачна запечена курка в духовці під маринадом з пасти тахині подається на стіл як на загальному блюді зі свіжими або маринованими овочами, овочевими салатами. Гарнір до курячого м'яса можна приготувати рисовий або картопляний.

Рекомендуем

Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді
Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді
Курка запечена цілком у медово-апельсиновому соусі стане хорошим доповненням будь-якого святкового застілля. Блюдо виходить смачним, підсмажений і дуже ароматним.
Курка шматочками в духовці, запечена в зеленій хрусткій паніровці
Курка шматочками в духовці, запечена в зеленій хрусткій паніровці
Сьогодні на обід у нас буде запечена в зеленій хрусткій паніровці курка шматочками, в духовці. Італійський рецепт курки в зеленій паніровці готувати дуже просто, а інгредієнти все доступні для
Домашній рулет з курячих грудок з перцем болгарським в духовці
Домашній рулет з курячих грудок з перцем болгарським в духовці
Який святкової стіл обходиться без холодної закуски? Правильно, ніякої. У своєму сьогоднішньому рецепті я розповім, як легко, просто і смачно приготувати в духовці мозаїчний домашній рулет з курячих

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору