Смачна курка в духовці під маринадом з пасти тахині
Хочете приготувати смачну курку в духовці? Тоді, пропоную свій рецепт запеченої курки під маринадом з пасти тахині. Скористайтеся ним і приготуйте дуже смачну курочку турбо гриль. Пасту тахини можна купити вже готову в магазині, а можна приготувати самому. Це зробить блюдо ще більш смачним. Про те як смачно приготувати курку в духовці я детально розповім у своєму рецепті. Приготування покроково проілюстровано фото.
Складові:
- 1,6-1,8 кг ціла курка;
- 2,5 столові ложки пасти тахині;
- 1/3 ч.ложки куркуми;
- 1 ч.ложка дрібної солі;
- 1/4 ч.ложки чилі перцю (за бажанням);
- щіпка сушеного чебрецю.
Як смачно запекти курку в духовці
Беремо цілком дрібну курку або курчати, повністю розрізаємо вздовж по грудях і розкриваємо її. Потім, промиваємо і просушуємо одноразовим рушником.
Пасту тахини змішуємо з сіллю, куркумою, чебрецем, чилі перцем і натираємо курку з усіх боків. Укладаємо курку в жароміцний посуд для запікання внутрішньою частиною вниз, прибираємо в прохолодне місце на пару годин.
Поки криця маринується і просочується усіма ароматами, розігріємо духовку в режимі турбо гриль. Якщо такого режиму у вас немає, не біда. Увімкніть нагріватися верх духовки і встановіть її на 180 ° С.
Час готовності запеченої курки визначається по красивою і хрусткій скоринці. У мене, звичайно, це займає 1 годину 20 хвилин. Якщо курка велика, значить, і час приготування збільшується.
Перекладаємо готову курку на блюдо, за допомогою ножиць для оброблення курки розрізаємо її на порційні шматки.
Смачна запечена курка в духовці під маринадом з пасти тахині подається на стіл як на загальному блюді зі свіжими або маринованими овочами, овочевими салатами. Гарнір до курячого м'яса можна приготувати рисовий або картопляний.