Курка шматочками в духовці, запечена в зеленій хрусткій паніровці
Сьогодні на обід у нас буде запечена в зеленій хрусткій паніровці курка шматочками, в духовці. Італійський рецепт курки в зеленій паніровці готувати дуже просто, а інгредієнти все доступні для придбання і в наших супермаркетах. У фіналі приготування у мене вийшла гостра курочка, яка покрита хрусткою паніровці з легким ароматом часнику. Покроково зроблені фото до рецепту ілюструють приготування.
Складові:
- гомілка, стегно і крильця від двох курок;
- 4 столові ложки панірувальних сухарів;
- 1 зубчик часнику;
- 0,5 пучка свіжого кропу;
- 60 грам вершкового масла 72%;
- 1,5 ч.ложки крупної солі;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- 2 столові ложки рафінованої оливкової олії.
Спеції по ¼ ч.ложки кожної:
- сухий чебрець;
- чорний перець;
- мелений коріандр;
- мелений кайенский перець;
Як приготувати курку шматочками в духовці
Спершу маринуємо курочку. Промиваємо і складаємо в миску гомілку, крила і стегно. Всипаємо все спеції, додаємо лимонний сік і активно перемішуємо, щоб всі шматочки покрилися спеціями і соком.
Жаровню змащуємо маслом, викладаємо в неї курку і залишаємо в такому вигляді маринуватися, поки ми приготуємо зелену паніровці для неї.
Готувати зелену паніровці починаємо з того, що очищений зубчик часнику рубаємо ножем, кріп трохи розрізаємо, щоб він не був таким довгим і не виліз з чаші, беремо панірувальні сухарі і поміщаємо все це в чашу блендера. подрібнюємо.
У розігріту сковороду поміщаємо 60 грам вершкового масла, всипаємо в нього зелені сухарі і злегка обсмажуємо. Вони повинні стати хрусткими, але не підсмаженими до коричневої скоринки. За часом це займе близько 1-1,5 хвилини на середньому вогні.
Перед тим як паніруємо курку, включаємо духовку в режим 180 ° С, як на фото.
Курку поливаємо оливковою олією і викладаємо на неї зелену паніровці. Розподіляємо її по всіх частинах курочки. Відправляємо в духовку для запікання. За часом це займе не більше однієї години.
Готову і гарячу курку запечену в духовці в зеленій паніровці подаємо на стіл відразу після вилучення з духовки.
Спробуйте і ви так смачно приготувати курку шматочками в духовці. Впевнена, що цей рецепт італійської кухні приживеться і у вас.