Курка на шпажках в листковому тісті в духовці
Сьогодні у нас на обід дуже смачна курка на шпажках в листковому тісті запечена в духовці. Невеликі шашлички на дерев'яних шпажках, звичайно, складно назвати повноцінними шашликами, але це невибагливе, елегантне смачне і ситне блюдо готується просто і може стати як прикрасою будь-якого святкового столу, так і простого буденного обіду. З чого тільки не готують господині шашлички на шпажках - в хід йдуть і овочі, і м'ясо, і сир, і навіть фрукти. У сьогоднішньому блюді незвичайне і дуже цікаве поєднання продуктів: куряче філе на шпажках чергується з шматочками салатного перцю і весь цей міні-шашлик загорнутий в листкове тісто. Всі нюанси приготування курки в листковому тісті ви зможете дізнатися з мого покроково оформленого рецепту з фото.
продукти:
- філе куріное- 500 гр;
- болгарський перець (можна заморожений) - 1-2 шт .;
- соєвий соус - 100 мл;
- сік лимона - 1 ст.л .;
- мед - 1 ч.л .;
- коріандр мелений - ½ ч.л .;
- паприка - ½ ч.л .;
- кунжут - 1 ч.л .;
- яйце - 1 шт .;
- листкове тісто листове - 500 гр.
Як приготувати курку на шпажках в листковому тісті в духовці
Приготування страви починається з того, що дерев'яні шпажки для шашлику нам необхідно замочити в теплій воді на тридцять хвилин. Ця маніпуляція потрібна, щоб при запіканні в духовці шпажки не потріскається.
Далі, готуємо маринад для курки, в якому будемо маринувати наші шматочки м'яса. Для цього, пряні трави змішуємо з медом, лимонним соком і соєвим соусом. Намагайтеся ретельно перемішати всі компоненти маринаду. Слідкуйте, щоб мед розчинився повністю.
Філе курочки нарізаємо на невеликі шматочки, які зручно нанизувати на шпажку.
Нарізане м'ясо заливаємо соєво-медовим маринадом і залишаємо просочуватися на тридцять хвилин.
Я для приготування шашликів використовувала болгарський перець заморожений половинками. Такий перець потрібно нарізати, не розморожуючи невеликими шматочками. Якщо у Вас є свіжий салатний перець, то його звільняємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо на такі шматочки як на фото.
Перед тим як нанизувати шашлики на шпажки потрібно його трохи віджати від маринаду. Якщо м'ясо буде занадто вологим, його потім буде складно обернути листковим тістом. І так, на дерев'яні шпажки нанизуємо, спочатку шматочок курочки, потім, шматочок салатного перцю. Таким чином, чергуємо нанизувати продукти поки шпажка не буде заповнена.
Листове листкове тісто (у мене готове) треба розкачати качалкою до товщини 2-3 мм і нарізати смужками товщиною, приблизно, 2,5 см і довжиною 25 см.
Підготовлене куряче філе на шпажках обмотуємо смужками листкового тіста і викладаємо на деко на невеликій відстані один від одного.
Після цього, розбовтуватися в мисочці куряче яйце і змащуємо наші міні-шашлички в тесті. Зверху посипаємо їх кунжутним насінням.
Запікається курка на шпажках в листковому тісті в духовці на середньому вогні протягом тридцяти хвилин. Ставимо страви запікатися в уже прогрітий до 150 ° С духовку.
Подивіться які рум'яні і апетитні у нас вийшли курячі шашлики в слойке.
Шкода, що неймовірний, трохи пряний і дуже спокусливий аромат неможливо передати за допомогою фото.
Гаряча, соковита і неймовірно смачна курка на шпажках в листковому тісті презентується їдоках на порційних тарілках. Кращий гарнір до цієї страви свіжі овочі та зелень або салат з них.