Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках
Пропоную господаркам на замітку дуже простий рецепт, як приготувати красиву і неймовірно смачну гарячу закуску. Сьогоднішнє наше блюдо - це картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках. Такий, свого роду, шашлик або люл-якебаб. Приготувати таке, здавалося б складне блюдо, дуже навіть просто. Дотримуйтесь моєму покроково оформленим фото-рецептом і процес приготування буде простим і швидким, а готова закуска порадує Ваших домочадців, не тільки привабливий зовнішній вигляд, але і відмінним смаком.
Складові:
- фарш - 650 гр;
- картопля - 5-6 шт .;
- сіль - 1 ч.л .;
- масло рослинне - 30 гр;
- перець - ½ ч.л .;
- каррі - 1 ч.л.
Я, звичайно, для цього блюда використовую не жирний фарш з курячого філе. Можна взяти і інший вид фаршу, але жирніший свинячо-яловичий фарш сильно вижарівается при запіканні, а фарш з однієї яловичини виходить занадто пересушене в духовці.
Картоплю намагайтеся вибирати довгасту, невеликого розміру. Ще, бажано, щоб картопля була середньої разварки, тоді він приготується одночасно з фаршем.
Як запекти картоплю з фаршем в духовці на шпажках
І так, для початку, додаємо в фарш каррі, сіль, перець і все добре перемішуємо руками.
Ось такий повинен вийти однорідний фарш.
Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо не товста кружечками.
Тепер, починаємо нанизувати картопля з фаршем на шпажки. Беремо невеликий шматочок фаршу в руку і скочується кулька.
Першим насаджує картопля, потім, сформований кульку фаршу. Таким чином чергуємо інгредієнти поки до краю шпажки не залишиться два-три сантиметри.
На деко застелений фольгою наливаємо соняшникову олію і укладаємо шпажки з картоплею і фаршем так, щоб вони один з одним не стикалися.
Ставимо деко в духовку і запікаємо блюдо на шпажках на середньому вогні протягом години.
Якщо картопля буде ще сируватий, а на фарші вже утворилася рум'яна кірочка, доливаємо на деко трохи водички, картопля пропарити і швидше приготується.
Ось лист з готовим блюдом відразу після того, як я його вийняла з духовки.
Перекладаємо наші рум'яні, апетитні і ароматні шпажки з картоплею і фаршем на велике блюдо.
Як і обіцяла, у нас вийшла дуже смачна і красива гаряча закуска.
Подаємо страву гостям порційно, не знімаючи з шпаг.
Як доповнення можна запропонувати їдоках будь-який гострий соус. У мене це аджика власного приготування.
Приємного всім апетиту і гарного настрою.