Наш рецепт » Другі страви » Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Пропоную господаркам на замітку дуже простий рецепт, як приготувати красиву і неймовірно смачну гарячу закуску. Сьогоднішнє наше блюдо - це картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках. Такий, свого роду, шашлик або люл-якебаб. Приготувати таке, здавалося б складне блюдо, дуже навіть просто. Дотримуйтесь моєму покроково оформленим фото-рецептом і процес приготування буде простим і швидким, а готова закуска порадує Ваших домочадців, не тільки привабливий зовнішній вигляд, але і відмінним смаком.

Складові:

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

  • фарш - 650 гр;
  • картопля - 5-6 шт .;
  • сіль - 1 ч.л .;
  • масло рослинне - 30 гр;
  • перець - ½ ч.л .;
  • каррі - 1 ч.л.

Я, звичайно, для цього блюда використовую не жирний фарш з курячого філе. Можна взяти і інший вид фаршу, але жирніший свинячо-яловичий фарш сильно вижарівается при запіканні, а фарш з однієї яловичини виходить занадто пересушене в духовці.

Картоплю намагайтеся вибирати довгасту, невеликого розміру. Ще, бажано, щоб картопля була середньої разварки, тоді він приготується одночасно з фаршем.

Як запекти картоплю з фаршем в духовці на шпажках

І так, для початку, додаємо в фарш каррі, сіль, перець і все добре перемішуємо руками.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Ось такий повинен вийти однорідний фарш.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо не товста кружечками.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Тепер, починаємо нанизувати картопля з фаршем на шпажки. Беремо невеликий шматочок фаршу в руку і скочується кулька.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Першим насаджує картопля, потім, сформований кульку фаршу. Таким чином чергуємо інгредієнти поки до краю шпажки не залишиться два-три сантиметри.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

На деко застелений фольгою наливаємо соняшникову олію і укладаємо шпажки з картоплею і фаршем так, щоб вони один з одним не стикалися.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Ставимо деко в духовку і запікаємо блюдо на шпажках на середньому вогні протягом години.

Якщо картопля буде ще сируватий, а на фарші вже утворилася рум'яна кірочка, доливаємо на деко трохи водички, картопля пропарити і швидше приготується.

Ось лист з готовим блюдом відразу після того, як я його вийняла з духовки.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Перекладаємо наші рум'яні, апетитні і ароматні шпажки з картоплею і фаршем на велике блюдо.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Як і обіцяла, у нас вийшла дуже смачна і красива гаряча закуска.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Подаємо страву гостям порційно, не знімаючи з шпаг.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Як доповнення можна запропонувати їдоках будь-який гострий соус. У мене це аджика власного приготування.

Приємного всім апетиту і гарного настрою.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору