Смачна скумбрія в фользі в духовці
Скумбрія в будь-якому вигляді - корисна і дуже смачна. Часові та фінансові витрати при її приготуванні несумірні з задоволенням і користю, яку ви отримаєте від вживання цієї риби. Щоб зберегти в ній максимум корисних речовин і аромату я пропоную запекти її у фользі. Скумбрія в фользі виходить не просто смачною, але соковитою і ніжною. Мій улюблений рецепт запеченої скумбрії я оформила покроково і супроводила фото. По ньому вам буде легко готувати самостійно.
Для приготування знадобиться зовсім небагато продуктів: сама скумбрія, спеції, лимонний сік і трохи соняшникової олії.
- скумбрія - 1 шт .;
- сіль - 0,5 ч. л .;
- приправа - 1,5 ч. л .;
- лимонний сік - 15 гр .;
- соняшникова олія - 25 гр.
Зайнятим господарочкам можна пробачити використовувати готовий набір спецій для рибки. Але якщо у вас є така можливість, створіть совою індивідуальний букет приправ.
Як запекти скумбрію у фользі в духовці
Починаючи готувати видаліть хвіст, голову, нутрощі і плавники скумбрії. Помийте рибину під проточною водою, не забувши зняти темну плівку всередині черевця, яка може віддавати гіркотою в готовій страві. Дайте стекти воді або осушите тушку паперовим рушником.
Облийте скумбрію з усіх боків (не забудьте і всередині) лимонним соком. Посипте сіллю і спеціями. Я часто використовую морську сіль, вона корисніша і дуже добре поєднується з морською рибою.
Відокремте необхідний шматок фольги, покладіть в нього рибку, полийте її соняшниковою олією. Скумбрію загорніть у фольгу у вигляді конвертика, залишивши невеликий отвір для виходу пари. Поставте в прохолодне місце на 1-2 години для просочення. Таку рибку можна залишати в холодильнику на ніч, якщо хочете приготувати її з ранку.
Перед запіканням потрібно дістати згорток з рибою, нехай нагріється до кімнатної температури, так риба пропечеться рівномірно.
Скумбрія в фользі запікатиметься в духовці 15-20 хвилин при температурі 190-200 ° C.
Запечена скумбрія в фользі може бути подана цілком або розділена перед подачею на порційні шматочки. Хороша риба як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вона чудово поєднується з гарніром з сирих, запечених, смажених або варених овочів.
Завершуючи, пропонуємо відео-рецепт запеченої скумбрії. Він дуже зручний як шпаргалки при самостійному приготуванні.
Готуйте за простими і перевіреними рецептами і нехай у вас все страви завжди виходять смачно!