Навага смажена на сковороді
Навага - це смачна і доступна морська риба, яка відмінно підходить для швидкого і простого приготування на сковороді. Вона відома також під назвою вахня (лат. Eleginus gracilis) і належить до сімейства тріскових (Eleginus gracilis) і. Розрізняють два основних види - навага північна і навага далекосхідна.
Північна навага зустрічається в морях Тихого океану, а далекосхідна мешкає біля арктичних берегів Сибіру. Це ніжне й ароматне м'ясо риби чудово поєднується з різними гарнірами та соусами. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і апетитних рецептів смаженої наваги на сковорідці, які допоможуть урізноманітнити ваше меню і порадувати близьких смачною домашньою стравою.
Смачна смажена навага на сковороді - покроковий фото рецепт
Смажена навага з хрусткою скоринкою - це приголомшлива і неймовірно проста в приготуванні страва. Ця риба має ніжну, соковиту текстуру і безліч корисних властивостей. Смажена навага швидко готується, а її смак припаде до душі всім любителям риби.
Щоб доповнити цю апетитну страву, досить приготувати картопляне пюре або овочевий салат. Таким чином, ви отримаєте збалансовану та ситну вечерю, яка потішить вас і ваших близьких.
Спробуйте цей простий, але водночас дуже смачний рецепт смаженої наваги, і ви назавжди закохаєтесь у цей вид риби. Впевнена, що він стане одним із ваших улюблених!
Інгредієнти
- Навага: 3 тушки
- Борошно пшеничне: 3 ст. л.
- Сіль: 1 ч. л.
- Перець чорний мелений: 0,5 ч. л.
- Рослинна олія : для смаження
Інструкція приготування
Розморожуємо навагу за кімнатної температури. Ретельно промиваємо тушки, видаляємо нутрощі, обрізаємо плавники та хвіст. Нарізаємо рибу на порційні шматки.
У глибокій тарілці змішуємо борошно, сіль і перець. Обвалюємо шматочки наваги в цьому паніруванні з усіх боків. Наливаємо в пательню рослинну олію і добре її розігріваємо. Олія має бути гарячою, щоб риба швидко зарум'янилася. Викладаємо паніровану навагу на пательню і смажимо на середньому вогні близько 3 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готову смажену навагу викладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб прибрати надлишки олії.
Хрустке панірування і правильне обсмажування роблять м'ясо наваги дуже соковитим і ніжним. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Чудовим гарніром стануть картопляне пюре, рис або свіжі овочі. Смачного!
Калорійність і поживна цінність наваги на сковороді (на 100 г)
Показник Кількість % від добової нормиНавага на сковороді в борошні
Навага - це смачна і доступна морська риба, яку досить просто приготувати. Цей рецепт дасть вам змогу насолодитися ароматною і золотистою скоринкою наваги, приготованої на сковороді в борошні.
Інгредієнти:
- Навага - 2 шт.
- Борошно пшеничне - 60 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець чорний - 1 ч. л.
Приготування:
- Підготуйте навагу. Якщо вона заморожена, викладіть її з морозильної камери в холодильник і дайте повністю розморозитися. Потім відріжте плавники і хвіст, промийте рибу в холодній воді та ретельно обсушіть. Змішайте в поліетиленовому пакеті борошно, сіль і чорний перець. Для більш хрусткої скоринки можна додати в борошно трохи панірувальних сухарів або крохмалю.
- Помістіть підготовлену навагу в пакет із борошном, закрийте і добре перемішайте, щоб риба рівномірно обволоклася борошном.
- Нагрійте в сковороді рослинну олію на середньому вогні. Викладіть навагу в гарячу олію і смажте під кришкою близько 4-5 хвилин до золотистого кольору. Переверніть рибу і продовжуйте смажити ще 7 хвилин під кришкою, щоб вона набула апетитної хрусткої скоринки. Готову навагу можна викласти на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія. Подавайте рибу гарячою, вона чудово поєднується з картопляним пюре, рисом або свіжими овочами.
- Насолоджуйтеся смачною та хрусткою смаженою навагою! Смачного!
Навага на сковороді з цибулею
У цьому рецепті ми вам пропонуємо приготувати приголомшливо ароматну та соковиту навагу на сковороді з цибулею. Цей рецепт підкорить ваше серце своїм неймовірним смаком і простотою приготування. Смажена цибуля додасть рибі особливу пікантність і солодкуватий відтінок.
Інгредієнти:
- Навага - 1 кг
- Цибуля біла - 3 шт.
- Борошно пшеничне - для обвалювання
- Олія рослинна - для обсмажування
- Сіль - за смаком
Приготування:
- Підготуйте навагу. Очистіть її від нутрощів, відріжте голову і хвіст. Ретельно промийте рибу під струменем холодної води. Якщо навага велика, розріжте її навпіл і посоліть. Приготуйте цибулю. Наріжте її півкільцями. Чим більше цибулі ви використовуєте, тим соковитішою і смачнішою вийде страва.
- Обваляйте навагу в борошні з усіх боків. Розігрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Викладіть рибу й обсмажуйте її з одного боку до утворення золотистої скоринки. Переверніть навагу на інший бік. Щойно вона почне обсмажуватися і з'явиться золотава скоринка, посипте цибулею так, щоб вона лежала між шматочками риби. Продовжуйте обсмажувати навагу до готовності, періодично помішуючи цибулю. Готову рибу викладіть у глибоку тарілку. Обсмажте цибулю до готовності на тій самій сковороді. Потім перекладіть її поверх наваги разом з олією. Якщо навага була велика і ви розрізали її, повторіть процес із частиною, що залишилася. Дайте страві трохи охолонути, щоб риба просочилася ароматом смаженої цибулі.
- Ваша неймовірно смачна навага на сковороді з цибулею готова! Насолоджуйтеся цією приголомшливою стравою в колі сім'ї або друзів. Смачного!
Калорійність і поживна цінність наваги на сковороді з цибулею (на 100 г)
Показник Кількість % від добової нормиТушкована навага з цибулею та морквою на сковороді
Ніжна і соковита навага, тушкована з цибулею і морквою - це справжня насолода для гурманів! Ця страва не тільки смачна, а й дуже корисна, адже вона містить безліч поживних речовин. Приготування цієї страви не займе багато часу, а результат перевершить усі ваші очікування!
Інгредієнти:
- Тушка наваги - 2 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 2 шт.
- Сметана (13%) - 150 г
- Олія соняшникова - 2 ст. л.
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 0,25 ч. л.
- Кріп свіжий - 4 гілочки
- Перець чорний мелений - за смаком
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти за списком. Дайте навазі відтанути при кімнатній температурі, почистіть її та обріжте плавники. Якщо є час, посипте рибу сіллю і спеціями та залиште в холодильнику на термін до доби. У просторій сковороді або каструлі розігрійте олію. Викладіть натерту моркву та півкільця цибулі. Спасеруйте до м'якості. Додайте нарізаний соломкою болгарський перець і обсмажте все разом на середньому вогні ще кілька хвилин, не допускаючи сильного зарум'янювання.
- Влийте сметану, змішайте і прогрійте. Викладіть нарізану на порційні шматочки навагу. Посоліть і приправте за смаком.
- Перемішайте, закрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин. Періодично акуратно перемішуйте, намагаючись не пошкодити шматочки наваги. За необхідності потроху підливайте воду. Коли м'ясо наваги буде добре відставати від кісток, всипте подрібнені часник і кріп. Змішайте і дайте постояти під кришкою 10 хвилин, щоб аромати краще розкрилися.
- Ваша неймовірно смачна навага, тушкована з цибулею та морквою, готова! Подавайте в гарячому вигляді та насолоджуйтеся її ніжним смаком. Смачного!
Калорійність і поживна цінність тушкованої наваги з цибулею та морквою на сковороді (на 100 г)
Показник Кількість % від добової нормиПростий і швидкий рецепт наваги в паніровці на сковороді
Хочете приготувати смачну та ситну страву з риби за лічені хвилини? Тоді цей простий і швидкий рецепт приготування наваги на сковороді саме те, що вам потрібно! Ніжна рибка в хрусткому паніруванні стане справжньою окрасою вашого столу. Мінімум зусиль і доступні інгредієнти дадуть вам змогу насолодитися чудовим смаком навіть у будній день.
Інгредієнти:
- Приправа для риби - за смаком
- Навага - 2 шт.
- Борошно пшеничне
- Яйце - 1 шт.
- Олія соняшникова - для смаження
Приготування:
- У мисці змішайте борошно та приправу для риби. Збийте яйце в окремій мисочці.
- Підготуйте навагу: промийте, очистіть від плавників і хвоста, наріжте на порційні шматки, обсушіть паперовими рушниками. Обваляйте порційні шматочки наваги спочатку в борошні, потім вмочіть у яйце, а потім знову обваляйте в борошні.
- Розігрійте в сковороді достатню кількість соняшникової олії. Викладіть навагу в гарячу олію й обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої хрусткої скоринки. Готову смажену навагу викладіть на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
- Простий і швидкий рецепт смаженої наваги готовий! Подавайте рибу гарячою, вона чудово поєднується з картоплею, рисом або свіжими овочами. Смачного!
Калорійність і поживна цінність наваги в паніровці на сковороді (на 100 г)
Показник Кількість % від добової нормиНавага на сковороді в борошні
Навага - це смачна та доступна морська риба, яку досить просто приготувати. Цей рецепт дасть вам змогу насолодитися ароматною і золотистою скоринкою наваги, приготованої на сковороді в борошні.
Інгредієнти:
- Навага - 2 шт.
- Борошно пшеничне - 60 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець чорний - 1 ч. л.
Приготування:
- Підготуйте навагу. Якщо вона заморожена, викладіть її з морозильної камери в холодильник і дайте повністю розморозитися. Потім відріжте плавники та хвіст, промийте рибу в холодній воді та ретельно обсушіть. Змішайте в поліетиленовому пакеті борошно, сіль і чорний перець. Для більш хрусткої скоринки можна додати в борошно трохи панірувальних сухарів або крохмалю.
- Помістіть підготовлену навагу в пакет із борошном, закрийте і добре перемішайте, щоб риба рівномірно обволоклася борошном.
- Нагрійте в сковорідці рослинну олію на середньому вогні. Викладіть навагу в гарячу олію і смажте під кришкою близько 4-5 хвилин до золотистого кольору. Переверніть рибу і продовжуйте смажити ще 7 хвилин під кришкою, щоб вона набула апетитної хрусткої скоринки. Готову навагу можна викласти на паперовий рушник, щоб вбралася зайва олія. Подавайте рибу гарячою, вона чудово поєднується з картопляним пюре, рисом або свіжими овочами.
- Насолоджуйтеся смачною та хрусткою смаженою навагою! Смачного!
Калорійність і поживна цінність наваги на сковороді в борошні (на 100 г)
Показник Кількість % від добової норми