Наш рецепт » Страви з риби » Навага смажена на сковороді

Навага смажена на сковороді

Навага - це смачна і доступна морська риба, яка відмінно підходить для швидкого і простого приготування на сковороді. Вона відома також під назвою вахня (лат. Eleginus gracilis) і належить до сімейства тріскових (Eleginus gracilis) і. Розрізняють два основних види - навага північна і навага далекосхідна.

Північна навага зустрічається в морях Тихого океану, а далекосхідна мешкає біля арктичних берегів Сибіру. Це ніжне й ароматне м'ясо риби чудово поєднується з різними гарнірами та соусами. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і апетитних рецептів смаженої наваги на сковорідці, які допоможуть урізноманітнити ваше меню і порадувати близьких смачною домашньою стравою.

Смачна смажена навага на сковороді - покроковий фото рецепт

Смажена навага з хрусткою скоринкою - це приголомшлива і неймовірно проста в приготуванні страва. Ця риба має ніжну, соковиту текстуру і безліч корисних властивостей. Смажена навага швидко готується, а її смак припаде до душі всім любителям риби.

Щоб доповнити цю апетитну страву, досить приготувати картопляне пюре або овочевий салат. Таким чином, ви отримаєте збалансовану та ситну вечерю, яка потішить вас і ваших близьких.

Спробуйте цей простий, але водночас дуже смачний рецепт смаженої наваги, і ви назавжди закохаєтесь у цей вид риби. Впевнена, що він стане одним із ваших улюблених!

Інгредієнти

  • Навага: 3 тушки
  • Борошно пшеничне: 3 ст. л.
  • Сіль: 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений: 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія : для смаження

Інструкція приготування

  1. Розморожуємо навагу за кімнатної температури. Ретельно промиваємо тушки, видаляємо нутрощі, обрізаємо плавники та хвіст. Нарізаємо рибу на порційні шматки.

    Навага смажена на сковороді
  2. У глибокій тарілці змішуємо борошно, сіль і перець. Обвалюємо шматочки наваги в цьому паніруванні з усіх боків. Наливаємо в пательню рослинну олію і добре її розігріваємо. Олія має бути гарячою, щоб риба швидко зарум'янилася. Викладаємо паніровану навагу на пательню і смажимо на середньому вогні близько 3 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готову смажену навагу викладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб прибрати надлишки олії.

    Навага смажена на сковороді
  3. Хрустке панірування і правильне обсмажування роблять м'ясо наваги дуже соковитим і ніжним. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Чудовим гарніром стануть картопляне пюре, рис або свіжі овочі. Смачного!

    Навага смажена на сковороді

Калорійність і поживна цінність наваги на сковороді (на 100 г)

Показник Кількість % від добової норми Калорії 85 ккал 4% Білки 17 г 34% Жири 1.5 г 2% Вуглеводи 1 г 0% Харчові волокна 0.1 г 0% Вітамін C 1 мг 1% Вітамін A 10 мкг 1% Калій 240 мг 7% Кальцій 20 мг 2% Залізо 0.5 мг 3% Холестерин 45 мг 15%

Навага на сковороді в борошні

Навага - це смачна і доступна морська риба, яку досить просто приготувати. Цей рецепт дасть вам змогу насолодитися ароматною і золотистою скоринкою наваги, приготованої на сковороді в борошні.

Інгредієнти:

  • Навага - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 60 г
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.

Приготування:

  1. Підготуйте навагу. Якщо вона заморожена, викладіть її з морозильної камери в холодильник і дайте повністю розморозитися. Потім відріжте плавники і хвіст, промийте рибу в холодній воді та ретельно обсушіть. Змішайте в поліетиленовому пакеті борошно, сіль і чорний перець. Для більш хрусткої скоринки можна додати в борошно трохи панірувальних сухарів або крохмалю.
    Навага смажена на сковороді
  2. Помістіть підготовлену навагу в пакет із борошном, закрийте і добре перемішайте, щоб риба рівномірно обволоклася борошном.
    Навага смажена на сковороді
  3. Нагрійте в сковороді рослинну олію на середньому вогні. Викладіть навагу в гарячу олію і смажте під кришкою близько 4-5 хвилин до золотистого кольору. Переверніть рибу і продовжуйте смажити ще 7 хвилин під кришкою, щоб вона набула апетитної хрусткої скоринки. Готову навагу можна викласти на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія. Подавайте рибу гарячою, вона чудово поєднується з картопляним пюре, рисом або свіжими овочами.
    Навага смажена на сковороді
  4. Насолоджуйтеся смачною та хрусткою смаженою навагою! Смачного!
    Навага смажена на сковороді

Навага на сковороді з цибулею

У цьому рецепті ми вам пропонуємо приготувати приголомшливо ароматну та соковиту навагу на сковороді з цибулею. Цей рецепт підкорить ваше серце своїм неймовірним смаком і простотою приготування. Смажена цибуля додасть рибі особливу пікантність і солодкуватий відтінок.

Інгредієнти:

  • Навага - 1 кг
  • Цибуля біла - 3 шт.
  • Борошно пшеничне - для обвалювання
  • Олія рослинна - для обсмажування
  • Сіль - за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте навагу. Очистіть її від нутрощів, відріжте голову і хвіст. Ретельно промийте рибу під струменем холодної води. Якщо навага велика, розріжте її навпіл і посоліть. Приготуйте цибулю. Наріжте її півкільцями. Чим більше цибулі ви використовуєте, тим соковитішою і смачнішою вийде страва.
    Навага смажена на сковороді
  2. Обваляйте навагу в борошні з усіх боків. Розігрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Викладіть рибу й обсмажуйте її з одного боку до утворення золотистої скоринки. Переверніть навагу на інший бік. Щойно вона почне обсмажуватися і з'явиться золотава скоринка, посипте цибулею так, щоб вона лежала між шматочками риби. Продовжуйте обсмажувати навагу до готовності, періодично помішуючи цибулю. Готову рибу викладіть у глибоку тарілку. Обсмажте цибулю до готовності на тій самій сковороді. Потім перекладіть її поверх наваги разом з олією. Якщо навага була велика і ви розрізали її, повторіть процес із частиною, що залишилася. Дайте страві трохи охолонути, щоб риба просочилася ароматом смаженої цибулі.
    Навага смажена на сковороді
  3. Ваша неймовірно смачна навага на сковороді з цибулею готова! Насолоджуйтеся цією приголомшливою стравою в колі сім'ї або друзів. Смачного!
    Навага смажена на сковороді

Калорійність і поживна цінність наваги на сковороді з цибулею (на 100 г)

Показник Кількість % від добової норми Калорії 145 ккал 7% Білки 15 г 30% Жири 7 г 9% Вуглеводи 7 г 2% Харчові волокна 0.8 г 3% Вітамін C 1 мг 1% Вітамін A 15 мкг 2% Калій 230 мг 7% Кальцій 25 мг 3% Залізо 0.7 мг 4% Холестерин 50 мг 17%

Тушкована навага з цибулею та морквою на сковороді

Ніжна і соковита навага, тушкована з цибулею і морквою - це справжня насолода для гурманів! Ця страва не тільки смачна, а й дуже корисна, адже вона містить безліч поживних речовин. Приготування цієї страви не займе багато часу, а результат перевершить усі ваші очікування!

Інгредієнти:

  • Тушка наваги - 2 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Сметана (13%) - 150 г
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Кріп свіжий - 4 гілочки
  • Перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти за списком. Дайте навазі відтанути при кімнатній температурі, почистіть її та обріжте плавники. Якщо є час, посипте рибу сіллю і спеціями та залиште в холодильнику на термін до доби. У просторій сковороді або каструлі розігрійте олію. Викладіть натерту моркву та півкільця цибулі. Спасеруйте до м'якості. Додайте нарізаний соломкою болгарський перець і обсмажте все разом на середньому вогні ще кілька хвилин, не допускаючи сильного зарум'янювання.
    Навага смажена на сковороді
  2. Влийте сметану, змішайте і прогрійте. Викладіть нарізану на порційні шматочки навагу. Посоліть і приправте за смаком.
    Навага смажена на сковороді
  3. Перемішайте, закрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин. Періодично акуратно перемішуйте, намагаючись не пошкодити шматочки наваги. За необхідності потроху підливайте воду. Коли м'ясо наваги буде добре відставати від кісток, всипте подрібнені часник і кріп. Змішайте і дайте постояти під кришкою 10 хвилин, щоб аромати краще розкрилися.
    Навага смажена на сковороді
  4. Ваша неймовірно смачна навага, тушкована з цибулею та морквою, готова! Подавайте в гарячому вигляді та насолоджуйтеся її ніжним смаком. Смачного!
    Навага смажена на сковороді

Калорійність і поживна цінність тушкованої наваги з цибулею та морквою на сковороді (на 100 г)

Показник Кількість % від добової норми Калорії 120 ккал 6% Білки 10 г 20% Жири 7 г 9% Вуглеводи 5 г 2% Харчові волокна 1.3 г 5% Вітамін C 6 мг 7% Вітамін A 40 мкг 4% Калій 200 мг 6% Кальцій 30 мг 3% Залізо 0.6 мг 3% Холестерин 45 мг 15%

Простий і швидкий рецепт наваги в паніровці на сковороді

Хочете приготувати смачну та ситну страву з риби за лічені хвилини? Тоді цей простий і швидкий рецепт приготування наваги на сковороді саме те, що вам потрібно! Ніжна рибка в хрусткому паніруванні стане справжньою окрасою вашого столу. Мінімум зусиль і доступні інгредієнти дадуть вам змогу насолодитися чудовим смаком навіть у будній день.

Інгредієнти:

  • Приправа для риби - за смаком
  • Навага - 2 шт.
  • Борошно пшеничне
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія соняшникова - для смаження

Приготування:

  1. У мисці змішайте борошно та приправу для риби. Збийте яйце в окремій мисочці.
    Навага смажена на сковороді
  2. Підготуйте навагу: промийте, очистіть від плавників і хвоста, наріжте на порційні шматки, обсушіть паперовими рушниками. Обваляйте порційні шматочки наваги спочатку в борошні, потім вмочіть у яйце, а потім знову обваляйте в борошні.
    Навага смажена на сковороді
  3. Розігрійте в сковороді достатню кількість соняшникової олії. Викладіть навагу в гарячу олію й обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої хрусткої скоринки. Готову смажену навагу викладіть на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
    Навага смажена на сковороді
  4. Простий і швидкий рецепт смаженої наваги готовий! Подавайте рибу гарячою, вона чудово поєднується з картоплею, рисом або свіжими овочами. Смачного!
    Навага смажена на сковороді

Калорійність і поживна цінність наваги в паніровці на сковороді (на 100 г)

Показник Кількість % від добової норми Калорії 170 ккал 9% Білки 15 г 30% Жири 9 г 12% Вуглеводи 8 г 3% Харчові волокна 0.6 г 2% Вітамін C 1 мг 1% Вітамін A 10 мкг 1% Калій 220 мг 6% Кальцій 20 мг 2% Залізо 0.6 мг 3% Холестерин 50 мг 17%

Навага на сковороді в борошні

Навага - це смачна та доступна морська риба, яку досить просто приготувати. Цей рецепт дасть вам змогу насолодитися ароматною і золотистою скоринкою наваги, приготованої на сковороді в борошні.

Інгредієнти:

  • Навага - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 60 г
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.

Приготування:

  1. Підготуйте навагу. Якщо вона заморожена, викладіть її з морозильної камери в холодильник і дайте повністю розморозитися. Потім відріжте плавники та хвіст, промийте рибу в холодній воді та ретельно обсушіть. Змішайте в поліетиленовому пакеті борошно, сіль і чорний перець. Для більш хрусткої скоринки можна додати в борошно трохи панірувальних сухарів або крохмалю.
    Навага смажена на сковороді
  2. Помістіть підготовлену навагу в пакет із борошном, закрийте і добре перемішайте, щоб риба рівномірно обволоклася борошном.
    Навага смажена на сковороді
  3. Нагрійте в сковорідці рослинну олію на середньому вогні. Викладіть навагу в гарячу олію і смажте під кришкою близько 4-5 хвилин до золотистого кольору. Переверніть рибу і продовжуйте смажити ще 7 хвилин під кришкою, щоб вона набула апетитної хрусткої скоринки. Готову навагу можна викласти на паперовий рушник, щоб вбралася зайва олія. Подавайте рибу гарячою, вона чудово поєднується з картопляним пюре, рисом або свіжими овочами.
    Навага смажена на сковороді
  4. Насолоджуйтеся смачною та хрусткою смаженою навагою! Смачного!
    Навага смажена на сковороді

Калорійність і поживна цінність наваги на сковороді в борошні (на 100 г)

Показник Кількість % від добової норми Калорії 140 ккал 7% Білки 16 г 32% Жири 5 г 6% Вуглеводи 8 г 3% Харчові волокна 0.5 г 2% Вітамін C 1 мг 1% Вітамін A 10 мкг 1% Калій 220 мг 6% Кальцій 20 мг 2% Залізо 0.6 мг 3% Холестерин 45 мг 15%

Рекомендуем

Навага в духовці
Навага в духовці
Навага - це чудова біла морська риба, яка славиться своєю ніжною, соковитою та ароматною м'якоттю. Запечена в духовці, вона стає ще смачнішою та апетитнішою. Рецепти запеченої наваги можуть
Як приготувати навагу
Як приготувати навагу
Навага - поживний і цінний продукт, а способи приготування цієї риби дуже універсальні. Найпопулярнішими способами термічної обробки наваги є смаження на сковороді та запікання в духовці. Пропонуємо

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору