Свіжа салака смажена на сковороді в борошні
Сьогодні розповім як готується салака смажена на сковороді. Така соковита і апетитна рибка в хрусткою оболонці не може не сподобатися. Вона подається на стіл в гарячому вигляді з шматочком свіжого чорного хліба, а й в холодному стані вона прекрасна на смак. Готувати її просто і фінансово не затратно. Рецепт з фото, оформлений покроково допоможе вам швидко освоїти приготування цієї дрібної, але дуже смачною рибки і успішно повторити його у себе вдома.
Нам буде потрібно:
- 700 грам свіжої салаки;
- 1,5 грама спецій для риби;
- 1,5 грама дрібної морської солі;
- 2 ст. ложки пшеничного борошна 1 сорту або в / с;
- 80 мл рослинного масла без запаху.
Як приготувати салаку смажену в борошні
Всі рецепти приготування риби починаються з її чистки. Ми починаємо з того, що відокремлюємо голову у тушки, розрізаємо черево і видаляємо всі внутрішні частини. У тому числі і чорну плівку, яка надає готової смаженої рибку гіркий смак. Промиваємо, просушуємо одноразовим рушником і посипаємо рибними спеціями.
У сковороду наливаємо масло і залишаємо (на вогонь поки не ставимо). Кожну тушку риби обвалюють в борошні і щільно укладаємо в сковороду з холодним маслом.
Коли вся риба викладена в сковороду, ставимо її на спочатку на сильний вогонь, потім його знижуємо в процесі смаження і стежимо за тим, щоб риба не підгоріла.
У процесі прожарювання, салаки склеюються між собою і їх легко перевернути одночасно, підчепивши лопаткою.
Смажену рибу перекладаємо в більшу плоску тарілку.
Так як салака смажена на сковороді виходить досить сухою і дуже хрусткою, то її можна їсти як гарячої, так і холодної. Тому, вона легко може бути як гарячої, так і холодної рибної закускою.