Наш рецепт » Випічка » Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Сьогодні я приготувала смачну і досить швидкий дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею. З курки скористалася лише курячим філе, а картоплею - у вигляді пюре. Пиріг мені сподобався своєю швидкістю і простотою приготування як тесту, так і начинки. Смак готової випічки нагадав мені пиріжки з картоплею, як в дитинстві. Обов'язково спробуйте спекти це незвичайний пиріг з листкового дріжджового тіста.

Для начинки в пиріг знадобиться:

  • 450 грам пюре з картоплі;
  • 35 грам вершкового масла 82%;
  • 1 велика цибулина;
  • 250 грам курячого філе;
  • 1 ч. Ложка спецій для курки;
  • 1,5 ч. Ложки морської солі;
  • 40 грам напівтвердого сиру (жирність 50%).

Для дріжджового тіста знадобиться:

  • 2 ч. Ложки сухих дріжджів;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 1 ч. Ложка солі;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 320 мл теплої води;
  • 55 грам м'якого вершкового масла;
  • 420 грам борошна пшеничного в / с;
  • 1 жовток + 2,5 ст. ложки молока.

зміст

  • 1 Начинка для пирога з куркою і картоплею
  • 2 Швидке листкове дріжджове тісто
  • 3 Як спекти пиріг з куркою і картоплею з листкового дріжджового тіста

Начинка для пирога з куркою і картоплею

Щоб приготувати начинку очищену картоплю потрібно відварити в підсоленій воді до м'якого стану. Зливаємо воду і пробиваємо картопля занурювальним блендером разом з вершковим маслом.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

На сковороді пасеруємо кубики цибулини і додаємо невеликі шматочки курячого філе. Доводимо все до повної готовності, а перед відключенням вогню, всипаємо спеції для курки і сіль.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Даємо цибулі з куркою охолонути, після чого, змішуємо з пюре в одному посуді.

Швидке листкове дріжджове тісто

Поки начинка остигає, займемося тестом для пирога. У глибокий посуд всипаємо дріжджі з цукром. Потім, вливаємо теплу воду і розчиняємо дріжджі. Через 9-10 хвилин, коли відбулося утворення шапки на поверхні, додаємо оливкову олію, сіль і борошно, яку просіюємо прямо в тісто. Замішуємо все в один однорідний грудку. Ділимо тісто на 6 частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт і змащуємо його вершковим маслом. Потім кладемо на нього наступний пласт тіста, змащений маслом. І так до останнього шару. Яке тісто повинно вийти видно на фото.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Як спекти пиріг з куркою і картоплею з листкового дріжджового тіста

Включаємо духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів і формуємо багатошаровий пиріг.

Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо на нього всю начинку з курки і картоплі так, щоб вона не доходила до краю, приблизно, 2 см. Посипаємо начинку тертим сиром.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Звертаємо пиріг в три шари і закріплюємо все шви. Жовток змішуємо з молоком і промазуємо всі видимі поверхні пирога. Відправляємо його пекти на 35 хвилин.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Готовий пиріг перекладаємо на холодну поверхню - нехай остигає.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

А ось так багатошаровий пиріг виглядає в розрізі.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Оригінальний і дуже смачний пиріг з дріжджового листкового тіста з начинкою з курки і картоплі хороший і гарячим, і холодним. Його можна брати з собою на пікнік і подавати на стіл як закуску. Спробуйте спекти і ви полюбите цей простий і швидкий у виконанні рецепт дріжджового листкового пирога.

Відео версія завершує рецепт пирога з картоплею і куркою.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору