Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею
Сьогодні я приготувала смачну і досить швидкий дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею. З курки скористалася лише курячим філе, а картоплею - у вигляді пюре. Пиріг мені сподобався своєю швидкістю і простотою приготування як тесту, так і начинки. Смак готової випічки нагадав мені пиріжки з картоплею, як в дитинстві. Обов'язково спробуйте спекти це незвичайний пиріг з листкового дріжджового тіста.
Для начинки в пиріг знадобиться:
- 450 грам пюре з картоплі;
- 35 грам вершкового масла 82%;
- 1 велика цибулина;
- 250 грам курячого філе;
- 1 ч. Ложка спецій для курки;
- 1,5 ч. Ложки морської солі;
- 40 грам напівтвердого сиру (жирність 50%).
Для дріжджового тіста знадобиться:
- 2 ч. Ложки сухих дріжджів;
- 1 ст. ложка цукру;
- 1 ч. Ложка солі;
- 2 ст. ложки оливкової олії;
- 320 мл теплої води;
- 55 грам м'якого вершкового масла;
- 420 грам борошна пшеничного в / с;
- 1 жовток + 2,5 ст. ложки молока.
зміст
- 1 Начинка для пирога з куркою і картоплею
- 2 Швидке листкове дріжджове тісто
- 3 Як спекти пиріг з куркою і картоплею з листкового дріжджового тіста
Начинка для пирога з куркою і картоплею
Щоб приготувати начинку очищену картоплю потрібно відварити в підсоленій воді до м'якого стану. Зливаємо воду і пробиваємо картопля занурювальним блендером разом з вершковим маслом.
На сковороді пасеруємо кубики цибулини і додаємо невеликі шматочки курячого філе. Доводимо все до повної готовності, а перед відключенням вогню, всипаємо спеції для курки і сіль.
Даємо цибулі з куркою охолонути, після чого, змішуємо з пюре в одному посуді.
Швидке листкове дріжджове тісто
Поки начинка остигає, займемося тестом для пирога. У глибокий посуд всипаємо дріжджі з цукром. Потім, вливаємо теплу воду і розчиняємо дріжджі. Через 9-10 хвилин, коли відбулося утворення шапки на поверхні, додаємо оливкову олію, сіль і борошно, яку просіюємо прямо в тісто. Замішуємо все в один однорідний грудку. Ділимо тісто на 6 частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт і змащуємо його вершковим маслом. Потім кладемо на нього наступний пласт тіста, змащений маслом. І так до останнього шару. Яке тісто повинно вийти видно на фото.
Як спекти пиріг з куркою і картоплею з листкового дріжджового тіста
Включаємо духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів і формуємо багатошаровий пиріг.
Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо на нього всю начинку з курки і картоплі так, щоб вона не доходила до краю, приблизно, 2 см. Посипаємо начинку тертим сиром.
Звертаємо пиріг в три шари і закріплюємо все шви. Жовток змішуємо з молоком і промазуємо всі видимі поверхні пирога. Відправляємо його пекти на 35 хвилин.
Готовий пиріг перекладаємо на холодну поверхню - нехай остигає.
А ось так багатошаровий пиріг виглядає в розрізі.
Оригінальний і дуже смачний пиріг з дріжджового листкового тіста з начинкою з курки і картоплі хороший і гарячим, і холодним. Його можна брати з собою на пікнік і подавати на стіл як закуску. Спробуйте спекти і ви полюбите цей простий і швидкий у виконанні рецепт дріжджового листкового пирога.
Відео версія завершує рецепт пирога з картоплею і куркою.