Кошики або трояндочки з листкового тіста з грушею і гарбузом - дуже смачною начинкою
Сьогодні я викладаю простий і нехитрий, але дуже незвичайний рецепт смачної і красивої листкової випічки у вигляді трояндочок або кошичків з начинкою. Приготування дуже просте і під силу, навіть, дітям. Зазвичай, для таких слоек начинка робиться з яблуками, але сьогодні я буду готувати її з грушею і гарбузом. Так як піч будемо використовуючи готове тісто з магазину, то весь час приготування займає не довше години. Тому, такий десерт відмінно підходить для суботнього або недільного чаювання. Покроково зроблені фото, проілюструють рецепт.
Складові:
- Груші свіжі - 3 штуки,
- Гарбуз свіжа - 350 грам,
- Лимонна цедра - 1 ст.ложка,
- Коричневий цукор - 4 столові ложки,
- Масло вершкове 72% - 60 грам,
- Готове листкове тісто - 1 упаковка,
- 1 яйце для змащування,
- Цукрова пудра - 2 столові ложки.
зміст
- 1 Як зробити трояндочки з листкового тіста
- 1.1 Як приготувати начинку
- 1.2 Збираємо кошики
Як зробити трояндочки з листкового тіста
Як приготувати начинку
Нарізаємо груші і гарбуз на, приблизно, рівні за розміром кубики. Спочатку, розтоплюємо все кількість масла і половину порції коричневого цукру, як показано на фото.
Потім, всипаємо груші, гарбуз, цедру лимона і посипаємо цукром, що залишився. Карамелізіруем начинку на середньому вогні.
Начинка готова в той момент, коли волога випарується і все шматочки зберігають свою форму. Відставляємо її поки в сторону.
збираємо кошики
Тісто розгортаємо не більш як 2 мм і вирізаємо рівні квадрати. Для однієї кошики-трояндочки потрібно дві заготовки. Кожен квадрат змащуємо збитим яйцем і кладемо один на одного, як показано на фото.
Потім, укладаємо нашу заготовку в силіконову форму так, щоб краї трохи звисали.
У центр кошичків викладаємо начинку.
Запікаємо в розігрітій духовці при температурному режимі 180 ° 33/35 хвилин.
За бажанням, можна викласти залишки тіста у вигляді смужок в центрі кошиків.
Коли трояндочки охололи, їх можна присипати цукровою пудрою. Якщо присипати пудрою поки випічка гаряча, вона (пудра) розтане, утворюючи липкий шар на поверхні.
Красиві кошички-трояндочки з листкового тіста з начинкою з гарбуза з грушею готові.
Ставимо на стіл і насолоджуємося красивою і смачною листкової випічкою, запиваючи її ароматним чаєм.