Тістечко Павлова з сирним кремом і грушею
Цей повітряний і дуже ніжний десерт з грушевої начинкою всередині займає гідне місце серед десертів. Серед кулінарів він відомий як десерт з секретом або тістечко Павлова з сирним кремом і грушею. Мені захотілося втілити його на своїй кухні і насолодитися цим незабутнім ніжним смаком. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити такий же смачний і ніжний білково-фруктовий десерт у домашніх умовах.
Ось що ж потрібно мати під рукою приступаючи до роботи.
Для меренги:
- 190 грам цукрової пудри;
- 75 грам білків (або 3 шт);
- 1 грам солі дрібної;
- 12 грам крохмалю (кукурудзяного);
- 3 грами (1 ч.л.) свіжого лимонного соку;
- 35 грам тростинного цукру.
Для грушевої начинки:
- 120 грам тростинного цукру;
- 180 грам очищених груш без серцевини.
Для крему:
- 100 грам 33% вершків тваринного походження;
- 200 грам сирного сиру Креметта;
- 90-110 грам цукрової пудри + 5 грам ванілі.
зміст
- 1 Як приготувати тістечко Павлова з сирним кремом і грушею
- 1.1 Як зробити меренгу
- 1.2 Грушева начинка для десерту Анни Павлової
- 1.3 Як готувати вершково-сирний крем
Як приготувати тістечко Павлова з сирним кремом і грушею
Як зробити меренгу
Беремо білки (бажано кімнатної температури) і починаємо збивати їх на середніх оборотах міксера до появи перших бульбашок. Потім, всипаємо сіль і збільшуємо швидкість міксера. Як тільки з'явилися м'які піки у білків, втручаємося лимонний сік. Далі, всипаємо порціями цукрову пудру і ваніль. Продовжуємо збивати меренгу до стійкого стану. На останньому етапі всипаємо крохмаль і ще раз перемішуємо готову меренгу.
Беремо насадку і кондитерський мішок (у мене «закрита зірка»), відкидають меренгу на пергамент. Спочатку робимо рівне коло, а потім ще одне коло другим ярусом. Кожну меренгу посипаємо тростинним цукром і отпекаем при 150 ° С 35-40 хвилин.
Якщо хочете, щоб меренги залишилися білого кольору, а не кремового, як у мене, отпекайте їх при 100 ° С близько 1,5 годин. Даємо час меренге повністю охолонути.
Грушева начинка для десерту Анни Павлової
Очищені шматочки груші ріжемо на маленькі кубики. На сковороду насипаємо цукру і починаємо його плавити. Як тільки він придбав рідкий стан, опускаємо в сковороду шматочки груші і карамелізуем її. Перед викладанням начинки з груші в меренгу, потрібно її трохи остудити.
На дно меренги кладемо остигнула карамельну грушу.
Як готувати вершково-сирний крем
У міксері на високій швидкості підбиваємо сирний сир разом з цукровою пудрою і ваніллю близько 3-4 хвилин. Потім, вводимо вершки і збиваємо масу до отримання пишного, але стійкого стану. За допомогою тієї ж насадки, яку використовували для меренги, відкидають збитий крем прямо на грушевий начинку.
Через дрібне сито можна нанести трохи меленої кави, але це вже на ваш розсуд.
Ось таке смачне домашнє тістечко Павлова з сирним кремом і грушею отримало в розрізі.
Навіть не ласуни погодяться, що такий десерт це дуже апетитно і смачно.