Муссовие тістечка із дзеркальною глазур'ю, шоколадом, ананасом і ківі
Сьогодні я хочу поділитися з вами таким повітряним і незвичайним десертом як муссовие міні-тістечка, з шоколадом, ананасом і ківі всередині, покриті зверху дзеркальної глазур'ю-гляссажем. Це ніжне і дуже смачне тістечко, в якому солодкий смак мусу і шоколаду оттеняется кислинкою ананасового кулі і шматочками ківі. Виходить дуже гармонійне поєднання і незабутній смак. Такі муссовие тістечка із дзеркальною глазур'ю варто приготувати хоч раз, щоб зрозуміти що це найкращі десерти. Я розповім і покроково покажу в рецепті з фото, як приготувати і зібрати десерт в домашніх умовах.
Нам знадобиться:
Для ананасового кулі:
- 380 грам (1 банка) консервованих ананасів;
- 15 мл лимонного соку;
- 250 мл гарячої питної води;
- 9 грам желатину + 60 мл води;
- 110 грам білого цукру;
- ½ шт. свіжого ківі.
Для шоколадної начинки:
- 240 грам темного шоколаду 69%;
- 110 мл вершків 33% -35%;
- 25 грам солодковершкового масла 82%;
- 1 штука свіжого ківі.
Для заснування (тісто):
- 180 грам м'якого вершкового масла 72%;
- 1 яйце калібр Д-1;
- 1 ст. ложка сметани 20%;
- ½ ч. Ложка дрібної морської солі;
- 340-380 грам пшеничного борошна в / с;
- 1,5 ст. ложки цукру.
Для мусу:
- 350 мл вершків 33%;
- 2 білки від яєць Д-1;
- 170 грам ванільною цукрової пудри;
- 150 грам сиру маскарпоне;
- 8 грам желатину + 40 мл води.
Для покриття і прикраси:
- 1 порція шоколадного гляссажа;
- кондитерський глиттер-прикраса.
зміст
- 1 Як зробити муссовое тістечко із дзеркальною глазур'ю будинку
- 1.1 Як приготувати желе - ананасове кулі
- 1.2 Як робити шоколадну начинку
- 1.3 Готуємо тісто - основу для тістечок
- 1.4 Як готувати мус для тістечок
- 1.5 Збираємо муссовие міні-тістечка
Як зробити муссовое тістечко із дзеркальною глазур'ю будинку
Як приготувати желе - ананасове кулі
Технологія приготування проста. Відразу ж замочуємо желатин. Консервовані ананаси змішуємо з гарячою водою, цукром і лимонним соком. Кип'ятимо пару хвилин і пробиваємо всю масу занурювальним блендером до стану однорідного пюре. Повертаємо пюре на вогонь і доводимо до кипіння. Тепер це ананасове пюре потрібно остудити до 80 ° С і розпустити в ньому желатин.
Дно форми обертаємо харчовою плівкою, встановлюємо на тверду поверхню / дошку і виливаємо в нього кулі. Половинку ківі нарізаємо на маленькі шматочки і поміщаємо їх в ще не застигле желе. Ми залишаємо до повного охолодження ананасове кулі на столі, а потім переміщаємо його в морозилку до повного замерзання.
Коли кулі добре замерзло, витягаємо його з форми і повертаємо в морозилку до потрібного моменту.
Як робити шоколадну начинку
Вершки ставимо прогрівати на середній вогонь до 75 ° С-80 ° С. Одночасно, розтоплюємо масло і заливаємо їм шматочки шоколаду. Потім, вливаємо гарячі вершки в шоколад з маслом. Чекаємо три хвилини, і перемішуємо все лопаткою, поки шоколад не розтане повністю. Заливаємо шоколадну масу у формочки на 2/3. А коли маса трохи затвердіє, кладемо на неї шматочок ківі. Прибираємо в морозилку.
Готуємо тісто - основу для тістечок
В комбайн поміщаємо всі потрібні для тесту компоненти і перемішуємо їх. Як тільки все змішалося, викладаємо тісто на робочу поверхню, формуємо щільну кульку. Якщо у вас тісто липне ще до рук, на цій стадії, додавайте потроху борошна. Тісто поміщаємо в пакет і кладемо в морозилку на 10 хвилин. Потім розгортаємо в пласт, проколюємо виделкою, щоб корж не деформовані і отпекаем його при 180 ° С 12-15 хвилин.
Як тільки дістали готовий корж з духовки, відразу вирізаємо основи для майбутніх тістечок d = 8 см.
Як готувати мус для тістечок
Технологія приготування звичайна. Роботу починаємо з замочування желатину. Маскарпоне змішуємо з половиною порції цукрової пудри і збиваємо міксером. В окремому посуді збиваємо білок до стійких пік з другою половиною порції цукрової пудри. За допомогою лопатки змішуємо білкову та сирну маси до однорідного стану складаються рухами.
Окремо збиваємо вершки до м'яких пік і змішуємо їх з білково-сирною масою за допомогою лопатки. Желатин підігріваємо і повністю розпускаємо до рідкого стану. Чекаємо поки желатиновая рідина стане 30 ° С і вводимо її в мус, перемішуємо.
Перекладаємо мус в кондитерський мішок.
Збираємо муссовие міні-тістечка
У силіконові формочки (d = 6 см) Розміщуємо мус, заповнюючи 2/3 обсягу. У центр кладемо шоколадну начинку зі шматочком ківі. Вирізаємо ананасове кулі і закриваємо їм шоколадну начинку, злегка утапливая його в мусі.
Потім, спатулой проводимо за формою вперед і назад, щоб розрівняти мус по поверхні. заморожуємо.
Витягуємо заморожені муссовие основи з форми, встановлюємо їх на решітку і покриваємо шоколадною дзеркальної глазур'ю-гляссажем. Пам'ятаємо, що робоча температура гляссажа 32 ° С-35 ° С.
Встановлюємо муссовие основи на форми з тіста.
Прикрашаємо муссовие тістечка із дзеркальною глазур'ю кондитерським глітером.
Даємо час десерту розморозитися і ... ось вона, довгоочікувана дегустація.
Дуже смачні, я б сказала, кращі муссовие тістечка із дзеркальною глазур'ю, шоколадом, ананасом і ківі просто тануть у роті - такі ніжні вони вийшли. Із зазначених в інгредієнтах продуктів, у мене вийшло 10 тістечок.