Наш рецепт » На замітку » Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Не завжди десерти і тістечка прикрашають кремом. Іноді досить його покрити глянсовою глазур'ю (гляссажем) і десерт відразу ж набуває красивого і закінчений образ. Готується така дзеркальна глазур в домашніх умовах досить просто, головне дотримуватися точність і витримувати температурний режим. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам швидко, просто і красиво прикрашати таким гласажжем свої домашні торти, тістечка і десерти.

Нам знадобиться:

  • 100 грам шоколаду (білого або темного);
  • 100 грам інвертного сиропу (або глюкози кондитерської);
  • 70 грам цільного згущеного молока (жирність 8,5%);
  • 10 грам желатину;
  • 60 мл питної води для желатину;
  • 100 грам білого цукру (для сиропу);
  • 50 мл теплої води (для сиропу).

Як приготувати дзеркальну глазур в домашніх умовах

Як завжди, там, де в рецептурі присутній желатин, починаємо роботу з його замочування.

У високу ємність з товстими стінками поміщаємо згущене молоко і шматочки шоколаду. Чим дрібніше шоколадні шматочки, тим швидше вони розтопляться і приготування дзеркальної глазурі займе коротший період часу.

Піалу з інвертним сиропом підігріваємо в глибокій ємності з гарячою водою, а потім з'єднуємо його з желатином, який повинен повністю розпуститися в теплому сиропі. Виливаємо цю масу на шоколад.

Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

У сотейник всипаємо цукор і вливаємо воду. Ставимо на плиту і готуємо сироп до температури 120 ° С-121 ° С.

Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Вливаємо гарячий сироп в ємність з шоколадом, пробиваємо всю суміш занурювальним блендером під кутом 45 °, не піднімаючи його вгору, щоб не наситити гляссаж киснем. Якщо піднімати блендер вгору при пробитті гляссажа, то за підсумком нанесення його на десерт він буде весь в бульбашках. Нам же потрібна гарна і гладка дзеркальна глазур.

Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Тепер закриваємо гляссаж харчовою плівкою в контакт з ним. Це запобіжить поява конденсату і плівки на поверхні готової дзеркальної глазурі.

Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Точно така ж процедура приготування гляссажа з темним шоколадом. Тільки для цього найкраще підходить шоколад з відсотковим вмістом не менш як 72%.

Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Коли гляссаж охолоне, його потрібно прибрати в холодильник на добу. Щоб правильно і красиво прикрасити торт, тістечка або десерти дзеркальної глазур'ю, її потрібно перед використанням підігріти на водяній бані до робочої температури (34 ° С-36 ° С). Білий гляссаж можна підфарбувати в цей момент жиророзчинний харчовою фарбою або кандурин, як це зробила я.

Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Наносити дзеркальну глазур потрібно на заморожену поверхню десерту при дотриманні робочої температури (!).

Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Просто дотримуйтесь перераховані мною правили приготування глазурі і прикрасити свої тістечка і десерти в домашніх умовах для вас не складе труднощів.

Рекомендуем

Полуничний чізкейк без випічки
Полуничний чізкейк без випічки
Не обов'язково випікати смачний десерт, якщо його можна приготувати холодним способом. Сьогодні я розповім як зробити дуже смачний полуничний чізкейк без випічки.
Десерти смачні: з яблук, сирні, шоколадні ..., приготування і рецепти десертів - швидко і просто, з фото
Десерти смачні: з яблук, сирні, шоколадні ..., приготування і рецепти десертів - швидко і просто, з фото
Сьогодні, навіть дитина знає, що десерт - це смакота, яку можна з'їсти після того, як з'їв перше і друге гарячі страви. Одним словом, це те, що подають після основної частини святкового

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору