Наш рецепт » Випічка » Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Паска важко назвати дієтичним блюдом - він настільки солодкий і здобний, що від однієї думки про нього холестерин і цукор підскакують до небес. Але виявляється, що можна поєднати улюблене пасхальне ласощі і вимоги здорового харчування. Пропоную приготувати разом зі мною низькокалорійний і нізкохолестеріновую паску-краффін. Простий і покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам зробити таку смачну і оригінальну випічку на Великдень.

Хитрість низькокалорійного краффіна полягає в тому, що частина повинна бути за рецептом здоби (масло і цукор) виявляються не всередині тесту, а зовні, у вигляді начинки рулету. А ще ми можемо скоротити кількість висококалорійних інгредієнтів і навіть частково замінити їх на більш низькокалорійні.

Як приготувати паску-краффін низькокалорійний

Куряче яйце - один з найбільш багатих на холестерин продуктів, а ось в яєчному порошку його практично немає. З цих міркувань можна замінити свіжі яйця яєчним порошком. Розводити порошок можна водою, але краще скористатися теплим молоком. За рецептом покладається взяти два яйця або одне яйце і два жовтки.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Для заміни двох яєць схил 30 гр яєчного порошку. Злегка подогреем (до температури парного молока) 80 гр молока.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Молоко вливаємо в порошок потроху при постійному помішуванні. У нас повинна вийти рідкуватий паста без грудок. Їй потрібно дати постояти хвилин 20-30 для набухання.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Це час нам буде потрібно для дозрівання опари. Для опари візьмемо 20 гр свіжих дріжджів, 110 мл теплого молока. Покладений за рецептом цукор (80 гр) замінюємо на фруктозу, що дає можливість без втрати смаку скоротити кількість вуглеводів вдвічі - до 40 гр.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Дріжджі розтираємо в пасту з фруктозою, розводимо молоком, закриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для дозрівання опари.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Через півгодини починаємо замішувати тісто. Крім набряклого яєчного порошку і підійшла опари нам буде потрібно 40 гр м'якого вершкового масла і 350 гр борошна. Паска - це, перш за все, апетитний аромат. Щоб випічка була ароматною, ми візьмемо пакетик ваніліну, по кавовій ложечці меленої кардамону і мускатного горіха. Ну і дрібку солі для балансу смаків, її ми втручаємося в борошно.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Якщо готувати здобне тісто намір в тістомісильн або хлібопічці, викладаємо все рідкі інгредієнти і ароматизатори в чашу. Зверху всипати просіяне (обов'язково!) Борошно, сіль і включаємо на режим Дріжджове тісто.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

У тесті мало жирів і зовсім немає яєць, тому навіть з невеликою кількістю цукру тісто швидко підійшло і стало надзвичайно пишним.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Якщо замішати тісто вирішили вручну, то спочатку ретельно змішуємо в просторій мисці всі рідкі продукти, потім підсипає борошно, безперервно вимішуючи. Коли тісто почне збиратися в кулю, затягнемо миску харчовою плівкою і поставимо на годину-півтори в тепле місце.

Похило тісто на паски підходить, підготуємо наповнювачі - горіхи і сухофрукти. Візьмемо по невеликій жменьці різних горіхів (фундук, арахіс, мигдаль, кеш'ю, волоські і т.п.) чистимо, миємо, злегка обсмажуємо і подрібнюємо. Подрібнювати найкраще вручну, ножем, в крайньому випадку, можна скористатися ступкою. Нам потрібна не горіхова мука, а помітні і виразні дрібні шматочки зі своїм характерним смаком і ароматом.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Ізюм промиваємо, підсушуємо, заливаємо ложкою коньяку, рому або десертного вина і даємо час для набухання. Замість зацукрованих цукат (дуже калорійних!) Візьмемо натуральні в'ялені ягоди: суницю, журавлину, вишню без кісточок, курагу і т.п. Якщо ягоди або плоди продавалися врозтіч, а не в герметичній упаковці, їх необхідно промити, підсушити, при необхідності трохи подрібнити ножем.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Тісто, що підійшло ще раз вимішуємо і ділимо на порційні шматки - по числу формочок. У нас їх буде чотири.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Кожен шматок розгортаємо в пласт, по можливості, прямокутної форми товщиною, близько, 5 мм.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

За рецептом ми повинні взяти 120 гр вершкового масла, розтопити його і пензликом змащувати пласти тіста. Але якщо масло просто розм'якшити, а для змащування скористатися шпателем, то масла потрібно максимум 60 гр. Можна злегка присипати масло фруктозою або коричневим цукром.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Для зручності, відразу розділимо горіхи і сухофрукти на частини за кількістю порційних шматків. Чверть сухофруктів рівномірно розсипаємо по пласту тіста.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Розподіляємо порцію горіхів і акуратно загортаємо пласт в рулет, прикриваємо його плівкою, щоб тісто не підсихало. Ці операції проробляємо і з іншими порціями тіста.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Коли все рулети сформовані, переходимо до наступного етапу. Гострим довгим ножем розрізаємо рулетик уздовж, але не дорізати до кінця.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Починаємо згортати краффін: спочатку равликом до розміру дна формочки, а потім продовжуємо укладати тісто другим-третім ярусом.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Сформований таким чином паску-краффін укладаємо в форму. Аналогічно формуємо залишилися. Прикриваємо форми з пасками рушником і даємо расстойку хвилин 30-40 в теплому місці. Піднялися вироби змащуємо збитим з молоком жовтком і відправляємо в нагріту до 200 ° С духовку на 30-35 хвилин.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Готові паски-краффіни виймаємо з форм і прикрашаємо глазур'ю і різнокольоровими посипушкамі, або просто подрібненими горішками.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Чесно кажучи, і без прикраси випічка виходить незвичайно ефектної, динамічною форми.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

На розрізі прекрасно проглядаються шари і яскраві плями горішків і ягід.

Паска-краффін зі зниженою калорійністю

Тісто легке, ароматне, що не нудотне і не жирне. Наскільки довго такий паску-краффін не черствіє, мені дізнатися не вдалося. Вони полетіли першими, набагато раніше класичної пасхальної здоби.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Паска на кефірі та соді без яєць - рецепт смачного паски без дріжджів
Паска на кефірі та соді без яєць - рецепт смачного паски без дріжджів
У житті бувають різні обставини, коли навіть до такого світлого свята потрібно приготувати паску без дріжджів і яєць. В цьому випадку вам точно варто скористатися цим рецептом і приготувати смачний

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору