Наш рецепт » Випічка » Паска на кефірі та соді без яєць - рецепт смачного паски без дріжджів

Паска на кефірі та соді без яєць - рецепт смачного паски без дріжджів

У житті бувають різні обставини, коли навіть до такого світлого свята потрібно приготувати паску без дріжджів і яєць. В цьому випадку вам точно варто скористатися цим рецептом і приготувати смачний паску на кефірі та соді. Така великодня випічка з дріжджового тіста готується значно швидше, ніж традиційна, а паску виходить незрівнянно смачним, ароматним і красивим.

Паска на кефірі та соді без яєць - рецепт смачного паски без дріжджів

Інгредієнти для тіста:

• кефір - 300 мл (краще з кислинкою);

• масло вершкове - 100 гр;

• пісок цукровий - 150 гр;

• цукор ванільний - 1 пачка (за бажанням);

• родзинки - 100 гр;

• лимонна цедра - з одного лимона;

• харчова сода - 1 ч.л. (Або розпушувач - 4 ч.л.);

• борошно (допускається додавання цільнозерновий борошна) - 300 - 350 гр.

Інгредієнти для глазурі:

• масло вершкове - 2 ст.л. (Без гірки);

• сік лимонний -3 ст.л .;

• цукрова пудра - 100 гр.

Як приготувати паску без дріжджів

Перед тим як готувати тісто, раджу спочатку підготувати формочки для випічки. Форми з паперу потрібно змастити рафінованим рослинним або розтопленим вершковим маслом, а виготовлені самостійно з жерстяних банок, вистилає промасленим вощеного папером.

Приготування пасок почнемо з того, що підготуємо всі інгредієнти для тіста. Спочатку потрібно перебрати родзинки, промити його, обсушити ягоди на серветці і притрусити борошном.

Щоб випічка вийшла більш пишною, перед додаванням в тісто просіюємо борошно.

Цедру лимона (тонкий верхній жовтий шар) натираємо на дрібній тертці.

У кефір потрібно додати соду, добре перемішати і дати постояти кілька хвилин.

Розпускаємо на вогні вершкове масло. У ємність з м'яким маслом додаємо цукровий пісок і подрібнену лимонну цедру.

Для отримання у пасок яскраво вираженого червоно-оранжевого відтінку можна додати в тісто ¼ ч.л. куркуми.

Щоб паска був більш ароматний, в тісто можна додати ванільний цукор.

З'єднуємо кефір гасіння содою з цукрово-масляною масою і добре все перемішуємо.

Кладемо в тісто родзинки і починаємо потроху додавати борошно, розмішуючи тісто лопаткою. Замішуємо однорідне тісто середньої густини.

Приступаючи до наповнення формочок тестом потрібно врахувати ряд важливих факторів. Щоб тісто рівномірно пропеклося і не осіло, найкраще робити випічку в спеціальних формочках невеликого розміру. Врахуйте, тісто в процесі випікання піднімається, тому, будемо заповнювати їх не більше ніж на ⅔ від загального обсягу.

Попередньо прогреваем духову шафу до 180 ° С і встановлюємо наповнені форми на деко. Форми не повинні торкатися один одного.

Випікати "дрібні" паски будемо від 25 до 30 хвилин, а більші - 45-50 хвилин. Смачні, симпатичні і рум'яні великодні бездріжджові паски дістаємо з формочок тільки після їх охолодження. Верхівку, як і у традиційних, за допомогою кулінарного пензлика прикрашаємо глазур'ю.

Свій відео-рецепт бездріжджового паски на кефірі та соді пропонує канал «Вегетаріанська і пісна кухня Олени».

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Пісна випічка: простий кекс без яєць і дріжджів, рецепт приготування простіше простого - швидко печуться в силіконових формочка, рецепт з фото
Пісна випічка: простий кекс без яєць і дріжджів, рецепт приготування простіше простого - швидко печуться в силіконових формочка, рецепт з фото
Коли настає піст перед багатьма господинями постає питання: що спекти, які пісне тісто, ніж побалувати рідних і гостей? Пропонуємо дуже простий рецепт кексу.
Хліб без дріжджів і закваски на кефірі, спечений в духовці - пшенично - житній, домашній простий рецепт з фото
Хліб без дріжджів і закваски на кефірі, спечений в духовці - пшенично - житній, домашній простий рецепт з фото
НЕ буду говорити про користь або шкоду дріжджового хліба для нашого організму. Просто, я для себе вирішила, що хочу годувати свою сім'ю таким хлібом, в якому буду впевнена, що він нікому не

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору