Наш рецепт » Випічка » Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

У слов'янського паски є італійський родич - святковий кекс Панеттоне. На відміну від нас, в Італії така випічка традиційно подається на Різдво і не покривається глазур'ю. Італійський паску панеттоне виходить повітряним, ніжним і неймовірно смачним. Давайте разом спечемо паску з родзинками по-італійськи, а мій детальний рецепт з покроково зробленими фото стане гарною підмогою для вашого експерименту в домашніх умовах.

Для приготування тіста для італійського паски нам знадобиться:

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Для опари:

  • 440 мл води;
  • 50 гр пресованих дріжджів;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 4 ст.л. борошна.

Для тіста:

  • 4 жовтки;
  • 240 мл натурального йогурту без добавок;
  • 300 гр цукру;
  • 100 гр вершкового масла;
  • ½ ч.л. солі;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 1100 гр борошна;
  • 200 гр родзинок.

Як спекти італійський паска панеттоне в домашніх умовах

Починаючи приготування, заллємо родзинки гарячою водою. Залишимо його на 20 хв. Потім, позбудемося рідини за допомогою сита.

Для приготування опари подогреем воду до теплого стану. Розчинний у воді цукор, покришимо дріжджі. На наступному етапі додамо борошно і інтенсивно попрацюємо віночком. Покриємо ємність з опарою харчовою плівкою. Залишимо опару в теплому місці на 15-20 хв.

На фот видно, що опара прекрасно піднялася. Тепер можна додавати інші інгредієнти.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Розмішуючи віночком, вливаю трохи збиті жовтки, йогурт кімнатної температури, завантажую цукор, сіль, ванілін, м'яке вершкове масло. Вимішую суміш до однорідності. Тепер прийшов час муки. Просівають її і додаю в тісто невеликими порціями. Вимішую тісто руками. Щоб воно не прилипало, руки протираю маслом.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Підготуємо велику ємність для тесту. Низ посуду притрусити борошном і переносимо в неї тісто. Верх знову присипаємо борошном.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Накривши рушником, залишимо тісто для паски підходити 1,5 години. На кухні повинне бути тепло, а вікна щільно закриті. Ось пройшло потрібний час і тісто значно збільшилася в розмірі.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Пора згадати про сухофруктах. Розпарені родзинки пересипаємо невеликою кількістю борошна і вводимо в тісто.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Ось що маю в результаті замісу.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Розкладемо на деку одноразові паперові форми. Заповнимо їх тестом на половину обсягу.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Тепер, накриємо рушником і дамо заготівлях піднятися. На цю процедуру потрібно виділити близько 30-40 хв. За цей час нагріємо духовку до 180-200 ° С. Потім, помістимо в неї деко з заготовками на другу полицю знизу. Щоб італійські паски не підгоріли, через 20 хв після початку випікання накриємо верхівки пергаментом або фольгою. Маленькі паски у мене випікалися 40 хв, а великі - 50 хв. Ми залишаємо нашу святкову випічку в спокої до повного охолодження.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Так як італійський паска панеттоне я печу на нашу православний Великдень, то зверху покриваю їх глазур'ю і прикрашу яскравими пасхальними посипаннями.

Ось наші паски з родзинками по-італійськи готові.

Італійський паску панеттоне - різдвяний італійський кекс з родзинками

Пасхальна випічка за цим рецептом виходить ніжна, м'яка і дуже смачна. На розрізі м'якуш у паски повітряний і злегка вологий. Здобний паску, спечений за такою рецептурою, довго залишається м'яким, що важливо. Трохи терпіння і часу - і магазинні паски залишаться в минулому. Готуйте з задоволенням. Світлого Великодня!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Пісна випічка: простий кекс без яєць і дріжджів, рецепт приготування простіше простого - швидко печуться в силіконових формочка, рецепт з фото
Пісна випічка: простий кекс без яєць і дріжджів, рецепт приготування простіше простого - швидко печуться в силіконових формочка, рецепт з фото
Коли настає піст перед багатьма господинями постає питання: що спекти, які пісне тісто, ніж побалувати рідних і гостей? Пропонуємо дуже простий рецепт кексу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору