Італійський хліб з оливками і гострим перцем
Пропонований в цьому рецепті хліб-плетінка виконаний в італійському стилі і стане хорошим доповненням до будь-яких перших страв, а також, відмінно підійде для приготування канапе або бутербродів. Такий італійський хліб з оливками і гострим перцем - випічка універсальна. Оригінальна начинка виділяє його з багатьох рецептів домашнього хліба! Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі важливі моменти приготування.
Складові:
- оливки - 50 гр;
- борошно - 500 гр;
- перець чилі - 5 см;
- масло вершкове - 75 гр;
- дріжджі свіжі - 25 гр;
- сіль - 1 ч.л .;
- вода - 200 мл .;
- трави італійські - 1/2 ч.л .;
- цукор - 2 ч.л.
Як приготувати дріжджовий хліб з оливками і перцем по-італійськи
Спершу, потрібно розчинити дріжджі в трохи теплій воді. Додати цукор і залишити суміш на 10 хвилин.
Просіяти потрібну кількість борошна разом з сіллю.
Влити в борошно дріжджову суміш, 25 грам розтопленого масла і гарненько вимісити.
Шар тіста відправити в тепле місце підніматися.
Тим часом, варто приготувати начинку. Для цього потрібно нарізати оливки, дрібно нашаткувати перець чилі і змішати з розтопленим маслом, якого потрібно взяти близько 50 грам.
Залишити начинку настоюватися.
Дріжджове тісто для хліба піднялося і тепер з ним можна працювати.
Спершу потрібно розділити масу на три частини.
Розкачати кожну з них і смазжем начинкою.
Звернемо пласти рулетом.
З трьох рулетів потрібно заплести класичну косу.
Поставити плетінку расстаіваться в формі для випікання.
Коли тісто знову підніметься, смажена наш домашній італійський хліб з оливками і перцем водою і посипати травами. Надіслати в духову шафу до рум'яного кольору і сухий дерев'яної палички. Температуру потрібно виставити на 180 градусів.
Готовому хлібця слід дати охолонути.
Потім, можемо просто нарізати смачний запечений дріжджовий хліб з оливками і перцем і подавати до столу!
Дуже ароматна, пікантна і смачна плетінка з оливками на італійський манер сподобається всім любителям дріжджовий випічки і домашнього хліба. Такий варіант плетінки дуже простий, але підійде для будь-якого випадку - і до повсякденного обіду і до свят. Випічка займає близько двох годин, але в результаті на вашому столі виявиться дуже смачний і пряний домашній хліб по-італійськи!