Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих
Кожна господиня на свято Пасхи хоче порадувати своїх домочадців смачними і свіжими, власноруч спеченими смачними пасками. Але не всі кулінаркі люблять місити тісто, та й часу не у всіх вистачає. Милі господині, з мого покроково оформленого рецепту з фото, ви зможете дізнатися, як спекти приголомшливо смачний і апетитний паску з рідкого тесту. Такий рецепт часто називають - паска для ледачих. Але нехай вас це не ображає. Просто, приготування рідкого дріжджового тесту обходиться без вимішування і не вимагає багато часу і сил. У цьому випадку від Вас буде потрібно набагато менше вільного часу, ніж при випіканні класичних пасок і, звичайно ж, гарний настрій.
продукти:
- молоко - 600 мл;
- жовтки яєчні - 11 шт .;
- маргарин вершковий - 350 гр;
- ванілін -1 пачка;
- борошно - 1100 гр;
- дріжджі (мокрі) - 50 гр;
- родзинки -300 гр;
- пісок цукровий - 300 гр.
Як спекти паску з рідкого тесту без вимішування
Для початку, трохи підігріваємо молоко (сильно не перегрівати) і чистими руками розтираємо дріжджі в молоці до повного їх розчинення.
Далі, в опару додаємо дві столові ложки цукру і п'ять столових ложок борошна. Все гарненько розмішуємо, накриваємо чистим полотенечком і прибираємо в тепло, до підняття опари.
Тим часом, нам потрібно родзинки вимити і замочити його теплою водою на півгодини.
З плином часу, родзинки відкидаємо на друшляк і залишаємо ненадовго, щоб стекла вода.
Поки опара піднімається нам потрібно яєчні жовтки збити з цукром.
Потім, додати в чашу блендера розм'якшений маргарин, ванілін і продовжити збивати до однорідної маси.
На цьому фото видно, що опара запузирілась, значить вона готова.
У велику миску виливаємо суміш цукру з жовтками і маргарином, додаємо опару.
Рідку основу тесту перемішуємо ложкою.
Отмеренную за рецептурою борошно потроху просіюємо і втручається в тісто.
Ось таке вийшло рідке дріжджове тісто для паски.
Прибираємо його в тепло на сорок хвилин.
Ізюм змішуємо з двома столовими ложками борошна. Це робиться для того, щоб при додаванні в тісто ягоди не осідали на дно, а розподілялися по всьому об'єму рівномірно.
У тісто для пасок додаємо ізюм, перемішуємо і даємо «відпочити» ще півгодини.
Далі, паперові формочки заповнюємо рідким тестом на третину.
Тісто дуже зручно набирати ополоником.
Ставимо заповнені форми в холодну духовку. Включаємо її на маленький вогонь і кришку духовки відкриваємо. Ось до такого стану мої пасочки піднялися за тридцять хвилин.
Тепер вогонь робимо середній, духова шафа щільно закриваємо і випікаємо ледачі паски 25-35 хвилин. Час випікання залежить від розміру форми. Я пекла в формах на півкілограма тесту, і паски з рідкого тесту добре пропеклися за тридцять п'ять хвилин.
Виймаємо пасхальну випічку з духовки і даємо їй повністю охолонути. За допомогою кулінарного пензлика покриваємо будь глазур'ю, яка вам подобається.
Поки глазур не застигла, паски з родзинками з рідкого тесту прикрашаємо кондитерської посипкою.
Мої паски, хоч і називаються - для ледачих, вийшли дуже красиві, рум'яні і смачні.
А ось так симпатично виглядають вони у великодньому кошику.
Мої домочадці ледь змогли дочекатися, поки ми повернемося з церкви і разрежем перший освячений паску. Ось він, наш красень, в розрізі.
Навіть на фото видно, що тісто відмінно пропеклося і вийшло дуже ніжне. А дітки були в захваті від того, що паску вийшов солодкий і в ньому багато родзинок. Світлої всім Пасхи і смачної випічки!