Наш рецепт » Випічка » Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Кожна господиня на свято Пасхи хоче порадувати своїх домочадців смачними і свіжими, власноруч спеченими смачними пасками. Але не всі кулінаркі люблять місити тісто, та й часу не у всіх вистачає. Милі господині, з мого покроково оформленого рецепту з фото, ви зможете дізнатися, як спекти приголомшливо смачний і апетитний паску з рідкого тесту. Такий рецепт часто називають - паска для ледачих. Але нехай вас це не ображає. Просто, приготування рідкого дріжджового тесту обходиться без вимішування і не вимагає багато часу і сил. У цьому випадку від Вас буде потрібно набагато менше вільного часу, ніж при випіканні класичних пасок і, звичайно ж, гарний настрій.

продукти:

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

  • молоко - 600 мл;
  • жовтки яєчні - 11 шт .;
  • маргарин вершковий - 350 гр;
  • ванілін -1 пачка;
  • борошно - 1100 гр;
  • дріжджі (мокрі) - 50 гр;
  • родзинки -300 гр;
  • пісок цукровий - 300 гр.

Як спекти паску з рідкого тесту без вимішування

Для початку, трохи підігріваємо молоко (сильно не перегрівати) і чистими руками розтираємо дріжджі в молоці до повного їх розчинення.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Далі, в опару додаємо дві столові ложки цукру і п'ять столових ложок борошна. Все гарненько розмішуємо, накриваємо чистим полотенечком і прибираємо в тепло, до підняття опари.

Тим часом, нам потрібно родзинки вимити і замочити його теплою водою на півгодини.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

З плином часу, родзинки відкидаємо на друшляк і залишаємо ненадовго, щоб стекла вода.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Поки опара піднімається нам потрібно яєчні жовтки збити з цукром.

Потім, додати в чашу блендера розм'якшений маргарин, ванілін і продовжити збивати до однорідної маси.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

На цьому фото видно, що опара запузирілась, значить вона готова.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

У велику миску виливаємо суміш цукру з жовтками і маргарином, додаємо опару.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Рідку основу тесту перемішуємо ложкою.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Отмеренную за рецептурою борошно потроху просіюємо і втручається в тісто.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Ось таке вийшло рідке дріжджове тісто для паски.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Прибираємо його в тепло на сорок хвилин.

Ізюм змішуємо з двома столовими ложками борошна. Це робиться для того, щоб при додаванні в тісто ягоди не осідали на дно, а розподілялися по всьому об'єму рівномірно.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

У тісто для пасок додаємо ізюм, перемішуємо і даємо «відпочити» ще півгодини.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Далі, паперові формочки заповнюємо рідким тестом на третину.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Тісто дуже зручно набирати ополоником.

Ставимо заповнені форми в холодну духовку. Включаємо її на маленький вогонь і кришку духовки відкриваємо. Ось до такого стану мої пасочки піднялися за тридцять хвилин.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Тепер вогонь робимо середній, духова шафа щільно закриваємо і випікаємо ледачі паски 25-35 хвилин. Час випікання залежить від розміру форми. Я пекла в формах на півкілограма тесту, і паски з рідкого тесту добре пропеклися за тридцять п'ять хвилин.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Виймаємо пасхальну випічку з духовки і даємо їй повністю охолонути. За допомогою кулінарного пензлика покриваємо будь глазур'ю, яка вам подобається.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Поки глазур не застигла, паски з родзинками з рідкого тесту прикрашаємо кондитерської посипкою.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Мої паски, хоч і називаються - для ледачих, вийшли дуже красиві, рум'яні і смачні.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

А ось так симпатично виглядають вони у великодньому кошику.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Мої домочадці ледь змогли дочекатися, поки ми повернемося з церкви і разрежем перший освячений паску. Ось він, наш красень, в розрізі.

Паска з рідкого тесту без замісу - для ледачих

Навіть на фото видно, що тісто відмінно пропеклося і вийшло дуже ніжне. А дітки були в захваті від того, що паску вийшов солодкий і в ньому багато родзинок. Світлої всім Пасхи і смачної випічки!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Паска на кефірі та соді без яєць - рецепт смачного паски без дріжджів
Паска на кефірі та соді без яєць - рецепт смачного паски без дріжджів
У житті бувають різні обставини, коли навіть до такого світлого свята потрібно приготувати паску без дріжджів і яєць. В цьому випадку вам точно варто скористатися цим рецептом і приготувати смачний

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору