Заварне тістечко Шу з кракеліном і вершково-заварним кремом Патісьер
Приготування французького тістечка Шу з фіалковим кракеліном може здатися досить таки складним процесом. Але це зовсім не так якщо знаєш, що і як правильно потрібно робити. Просто дотримуйтеся порад, покроково викладеним в рецепті з фото. І у вас, я впевнена, незабаром з'являться точно такі ж тістечка з легким французьким ароматом.
Для приготування смачного десерту нам знадобиться:
- 1 порція вершкового крему на основі крему Патісьер;
- 1 порція кракеліна + 1 ч.ложка фіалкового сиропу;
- 1 стакан (обсяг 250 мл) теплої води;
- 1 стакан (обсяг 250 мл) пшеничної муки в / с;
- 120 грам 72% вершкового масла;
- 4-6 штук курячих яєць.
Як приготувати тістечко Шу в домашніх умовах
Починаємо готувати з заварювання тіста. Для цього треба взяти каструлю, у якій товсте дно і дерев'яну лопатку з довгою ручкою. Віночком працювати не вийде, так як все тісто в момент заварювання виявиться всередині віночка, і дістати його звідти буде проблематично. Отже, вливаємо воду в каструльку, опускаємо в неї шматочки масла. Що стосується масла, його температура не має в цьому рецепті ніякого значення і його легко можна замінити маргарином 82%. Ставимо все на вогонь і чекаємо процесу закипання. зменшуємо вогонь.
Всипаємо борошно в каструльку з киплячим маслом і водою і починаємо активно вирощують ложкою по колу, щоб всі тісто рівномірно заварилося і зв'язалося в один клубок. З вогню не знімаємо в цей момент. Борошно повинна встигнути з'єднатися з основною масою і заваритися. На це йде, як правило, близько хвилини. На дні повинна утворитися тонка плівка від тесту. Тепер можна знімати з вогню і трохи охолодити тісто.
Перекладаємо заварне тісто в діжу міксера. Воно повинно мати температуру не вище 50 ° С, щоб не заварити яйця. Встановлюємо лопатку для перемішування тесту і по одному вводимо яйця. Вбили одне яйце - розмішуємо. Тільки потім вводимо друге яйце.
На фото я показала, яке ще густе тісто у мене вийшло, хоча я вже додала 4 яйця. Це не правильна консистенція тесту для тістечок. Потрібно ще додавати яйця.
Ось правильна консистенція заварного тесту. Воно повільно, безперервною стрічкою стікає з лопатки в діжу. У мене кожен раз йде різна кількість яєць, від 4 до 6. Це цілком залежить від борошна, яку я використовую при замішуванні.
За допомогою кондитерського мішка відкидають тістечка на харчову папір.
Коли я готувала кракелін для цих тістечок, то додала 1 столову ложку крижаного фіалкового сиропу. Дістаємо готовий фіалковий кракелін з морозилки і кладемо на отсаженного тістечка. Як зробити кракелін я докладно описала в окремому рецепті, на який можна перейти за посиланням в інгредієнтах.
Тут же ставимо їх в уже гарячу (180 ° С) духовку. Отпекать потрібно майже 40 хвилин. Час треба контролювати, так як у всіх духовки різні. Правильно отпеченние тістечка повинні вирости і стати пишними, а кракелін повинен растрескаться на поверхні. Остуджувати їх потрібно на решітці.
Остигнули тістечка Шу з фіалковим кракеліном наповнюємо вершковим кремом на основі крему Патісьер. Посилання на приготування в інгредієнтах.
Крем вводимо всередину тістечок за допомогою кондитерського мішка і тонкої насадки.
Саме час кликати всіх до чаю. Спечене в домашніх умовах заварне тістечко Шу з кракеліном і вершково-заварним кремом Патісьер подарує вам насолоду і підніме настрій. Приємного чаювання!