Маленьке тістечко безе в мультиварці
Днями робила експеримент і вирішила, вперше, приготувати улюблені тістечка безе в мультиварці. Я ці тістечка дуже-дуже люблю, готую часто, але завжди пекла в духовці. Мені дуже сподобалася простота їх приготування в мультиварці, тому, ділюся рецептом. Для приготування цієї випічки мені знадобляться тільки білки, а жовтки я використовувала, на цей раз, для приготування іншого смачного десерту - домашнього шоколадного морозива. Беріть на замітку мій детальний рецепт безе в мультиварці, а фото наочно і покроково проілюструють процес.
Отже, нам потрібні:
- білок яєчний - 2 штуки;
- цукровий пісок - 6 ст. ложок;
- лимонна кислота - на кінчику ножа;
- ванільна есенція - 1-2 краплі;
- барвник харчовий - за бажанням.
зміст
- 1 Як зробити для безе тісто-основу
- 2 Як спекти безе в мультиварці
Як зробити для безе тісто-основу
Беремо охолоджені яєчні білки. Чудово буде, якщо це будуть білки домашніх яєць, як у мене.
Збиваємо міксером або віночком до стійких піків. Якщо працювати міксером, то процес збивання займе лічені хвилини, а ось віночком доведеться попрацювати.
Додати, на цьому етапі, трохи лимонної кислоти і ванільної есенції, для смаку і аромату. Почати додавати цукор, по одній чайній ложці, продовжуючи збивати. Я роблю це на око, але пропорції разового додавання, приблизно, рівні чайній ложці. Якщо є бажання зробити тістечка кольоровими, то на цьому етапі варто додати барвник. Якщо буде кілька кольорів, то пінну масу розділити на кількість частин, скільки буде квітів, і в кожну додати барвник.
Я додала трохи вишневого барвника, отримавши гарний рожевий колір. Взяти кондитерський мішечок або корнет і викласти білкову масу в неї.
Як спекти безе в мультиварці
На дно мультічаші покласти пергамент. Для цього, чашу потрібно вийняти, обвести олівцем і вирізати необхідний діаметр.
Відсадити тістечка невеликого розміру на пергамент. В мультиварці зручно готувати саме маленькі тістечка, адже вони швидше приготуються і їх вийде більше.
Закрити кришку мультиварки, включивши програму «Випічка» на 40-50 хвилин. Перші 10-20 хвилин можна навіть не заглядати, а ось через цей час в мультиварці утворюється пара, який буде випаровуватися і небажаний при випічці тістечок. Тому, потрібно відкрити кришку і випустити пар. Знову кришкою накрити мультиварку, але не закривати щільно до клацання. Такі чином, тістечка будуть випікатися, а волога йти. Дуже зручно.
Готові безе можуть бути трохи липкими, але охолонувши, вони придбають потрібну твердість, властиву даному виду тістечок.
Виймати меренги краще з пергаментом. Вони після охолодження відмінно будуть відділятися від паперу.
Готову випічку подавати до столу для рідних з будь-якими домашніми напоями. Готуйте з любов'ю і смачною вам випічки!