Наш рецепт » Випічка » Шведські булочки з кардамоном і шафраном - різдвяні булочки люсекаттер

Шведські булочки з кардамоном і шафраном - різдвяні булочки люсекаттер

У скандинавів є прекрасна передріздвяна традиція - піч ароматні і смачні шафранові булочки у вигляді равлика. При випічці, крім шафрану використовується ще і така спеція як кардамон. Називаються такі шведські різдвяні булочки-равлики - люсекаттер (lussekatter). Пропоную і вам освоїти простий рецепт смачних різдвяних булочок з кардамоном і шафраном. Для їх приготування можна залучити своїх маленьких помічників, якщо вони у вас є звичайно. Діти із задоволенням згорнуть готове дріжджове тісто і прикрасять вироби родзинками. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко впоратися з усіма нюансами приготування цієї смачної дріжджовий випічки.

Для шведських булочок підготуємо такі інгредієнти:

Шведські булочки з кардамоном і шафраном - різдвяні булочки люсекаттер

  • 330 мл молока;
  • 1/3 ч.л. меленого шафрану;
  • 1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
  • 50 гр вершкового масла;
  • 1/2 ч.л. кардамону;
  • 1/3 ч.л. солі;
  • 1 яйце;
  • 4 ст.л. цукру;
  • 500 гр борошна;
  • 50 гр родзинок.

Як приготувати шведські булочки-равлики на Різдво

Спочатку поставимо опару. Розчинний в теплому молоці дріжджі, 1 ст.л. цукру і шафран. Накриємо рушником і почекайте 15-20 хв. На кухні повинне бути тепло.

Шведські булочки з кардамоном і шафраном - різдвяні булочки люсекаттер

Потім, в опару внесемо розтоплене вершкове масло, кардамон, сіль, 3 ст.л. цукру і яйце. Перемішуємо всі компоненти до однорідності. Поступово вносимо в тісто борошно, раніше просіяне. Змішуємо, рівномірно розподіляючи сухі компоненти. Мені зручно це робити ложкою.

Посипаємо стіл борошном і вивантажуємо липке тісто на стіл. Руки змащуємо олією, вимішуємо. Тісто має бути м'яким і отлипать від рук. Важливо не перестаратися, інакше ви ризикуєте забити тісто борошном. Розміщуємо готове тісто в зручну ємність, присипаємо борошном, накриваємо рушником і очікуємо 1 годину.

Шведські булочки з кардамоном і шафраном - різдвяні булочки люсекаттер

Після того, як тісто для булочок підійшло, починаємо його трохи вимішувати і формувати випічку. Поділяємо тісто на 2 частини. Беремо один клубок і вручну розгортаємо в ковбаску. Потім, ріжемо тісто на 6 однакових колобків. Розкачуємо тісто в смужку довжиною 30-35 см. Загортаємо ковбаску у вигляді равлика з кожного боку, щоб вийшла англійська літера «S». Прикрашаємо виріб сухофруктами, у мене це родзинки. Так само чинимо з другою частиною тіста.

Застеляємо деко пергаментом. Розміщуємо на нього зверху сформовані булочки.

Шведські булочки з кардамоном і шафраном - різдвяні булочки люсекаттер

Даємо тісту на расстойку 25 хв. Булочки помітно збільшилися в розмірі і тепер я змащую їх яйцем. Духовку ставимо розігріватися до 180С, випікаємо наші вироби на середньому рівні духовки 25 хв.

Шведські булочки з кардамоном і шафраном - різдвяні булочки люсекаттер

Нарешті шведські булочки з шафраном і кардамоном готові. Вони вийшли м'які і ніжні, з пряним смаком і красивим рум'яним боком.

Шведські булочки з кардамоном і шафраном - різдвяні булочки люсекаттер

Подавати свіжу і смачну дріжджову випічку можна з чаєм, кавою або молоком. Нехай ароматна домашня випічка зігріває вас затишком і дарує тепло, збираючи всіх домочадців разом. Смачного!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Булочки краффіни - оригінальний американський гібрид маффинов і круасанів
Булочки краффіни - оригінальний американський гібрид маффинов і круасанів
Всі знають і люблять мафіни - маленькі круглі полубулочкі-полукексікі, придумані англійцями років тисячу тому. Всі знають і люблять круасани - листкові кренделі, які придумали французи теж тисячу
Кекси на кефірі з родзинками в духовці
Кекси на кефірі з родзинками в духовці
Неможливо уявити домашню випічку без ароматних кексів з різноманітними наповнювачами. На пострадянському просторі найулюбленішими залишаються ванільні кекси з родзинками або без нього.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору