Наш рецепт » Випічка » Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Як приємно прокидатися від аромату свіжоприготованих булочок, який, дратуючи і ваблячи, розноситься по всьому будинку. Готувати красиві здобні булочки з маком не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. У моєму рецепті все розказано більш ніж докладно, так що ви з легкістю можете спробувати побалувати рідних такий домашньою випічкою. Покроково зроблені фото демонструють основні етапи приготування.

Щоб спекти макові булочки нам знадобиться:

  • 450 грам в / с пшеничного борошна;
  • 1,5 ч. Ложки гранульованих дріжджів;
  • 1/3 ч. Ложки дрібної морської солі;
  • 120 грам цукру + 1,5 грама ванілі;
  • 2 ст. ложки вершкового масла 72,5%;
  • 320 мл теплої води (38 ° С);
  • 1 жовток + 2 ст. ложки молока (для змащування булочок);
  • 100 мл води + 50 г цукру (для сиропу);
  • 420 грам макової начинки.

зміст

  • 1 Як приготувати булочки з маком з дріжджового тіста
  • 1.1 Здобне тісто для булочок
  • 1.2 Як загорнути булочки з маком
  • 1.3 Цукровий сироп для булочок

Як приготувати булочки з маком з дріжджового тіста

Макову начинку я готую заздалегідь. Як підготувати мак для булочок, мій улюблений рецепт макової начинки, знайдете за посиланням в інгредієнтах.

Здобне тісто для булочок

Ставимо тісто в мисці з високими бортиками. Розводимо дріжджі в теплій воді і додаємо третю частину цукру. Розмішуємо. Потім залишаємо цю масу на 10 хвилин, щоб змогла утворитися пишна шапка на всій поверхні. Всипаємо залишок цукру з ваніллю, сіль і 220 грам добре просіяного борошна. Перемішуємо. Тепер вводимо вершкове масло і замішуємо тісто з борошном. Якщо тісто дуже пристає до долонь, кількість борошна слід збільшити. Формуємо тісто в єдиний грудочку і кладемо його в глибокий посуд, яку змащуємо маслом. Накриваємо миску плівкою і залишаємо в теплому місці на 50 хвилин.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Через зазначений час наше здобне дріжджове тісто вже виросло.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Як загорнути булочки з маком

Ділимо тісто, що підійшло на кілька рівних частин і скочується в кульки. Ми залишаємо їх на робочій поверхні, щоб вони злегка підросли. Не дуже щільно накриваємо їх серветкою або плівкою і чекаємо 8-10 хвилин.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

У цей момент саме час включити духовку на 180 ° С.

Ліпити булочки починаємо з того, що розгортає шматочок тесту в прямокутний пласт наносимо макову начинку від ближнього краю до середини.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Потім, звертаємо його в рулет і зав'язуємо у вузлик. Щоб булочки вийшли рівненькі і красиві, кожну сформовану булочку укладаємо в силіконову форму, яку заздалегідь промазали маслом.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Перед тим як пекти, змащуємо кожну булочку сумішшю з жовтка і молока і відправляємо в духовку на хвилин 20. Час отпеканія цілком залежить від особливостей вашої духовки.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Цукровий сироп для булочок

Поки булочки стоять в духовці, саме час зайнятися сиропом. У кухлик всипаємо цукор і заливаємо його водою. Кип'ятимо на повільному вогні 6-7 хвилин.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Виймаємо булочки з форми і, поки вони гарячі, рясно змащуємо їх гарячим солодким сиропом.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Ми залишаємо випічку, щоб охолола.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Ось такі красиві макові булочки в розрізі.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом

Домашня випічка готова, а тепер, саме час для чаю або кави. Заварюємо і кличемо їдців пробу знімати. Хоча вони вже напевно з нетерпінням чекають цього моменту.

Пропоную ще й короткий відео-рецепт, який швидко і просто продемонструє як спекти красиві і смачні здобні макові булочки з цукровим сиропом.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Булочки краффіни - оригінальний американський гібрид маффинов і круасанів
Булочки краффіни - оригінальний американський гібрид маффинов і круасанів
Всі знають і люблять мафіни - маленькі круглі полубулочкі-полукексікі, придумані англійцями років тисячу тому. Всі знають і люблять круасани - листкові кренделі, які придумали французи теж тисячу
Дріжджові ватрушки з сиром
Дріжджові ватрушки з сиром
Найпоширеніша і знаменита дріжджова випічка в російській кухні, яку найчастіше подають до чаю - це ватрушки з сиром. Їх можна легко і просто навчитися готувати самостійно, а як це зробити, читайте

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору