Красиві булочки з маком з дріжджового тіста з цукровим сиропом
Як приємно прокидатися від аромату свіжоприготованих булочок, який, дратуючи і ваблячи, розноситься по всьому будинку. Готувати красиві здобні булочки з маком не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. У моєму рецепті все розказано більш ніж докладно, так що ви з легкістю можете спробувати побалувати рідних такий домашньою випічкою. Покроково зроблені фото демонструють основні етапи приготування.
Щоб спекти макові булочки нам знадобиться:
- 450 грам в / с пшеничного борошна;
- 1,5 ч. Ложки гранульованих дріжджів;
- 1/3 ч. Ложки дрібної морської солі;
- 120 грам цукру + 1,5 грама ванілі;
- 2 ст. ложки вершкового масла 72,5%;
- 320 мл теплої води (38 ° С);
- 1 жовток + 2 ст. ложки молока (для змащування булочок);
- 100 мл води + 50 г цукру (для сиропу);
- 420 грам макової начинки.
зміст
- 1 Як приготувати булочки з маком з дріжджового тіста
- 1.1 Здобне тісто для булочок
- 1.2 Як загорнути булочки з маком
- 1.3 Цукровий сироп для булочок
Як приготувати булочки з маком з дріжджового тіста
Макову начинку я готую заздалегідь. Як підготувати мак для булочок, мій улюблений рецепт макової начинки, знайдете за посиланням в інгредієнтах.
Здобне тісто для булочок
Ставимо тісто в мисці з високими бортиками. Розводимо дріжджі в теплій воді і додаємо третю частину цукру. Розмішуємо. Потім залишаємо цю масу на 10 хвилин, щоб змогла утворитися пишна шапка на всій поверхні. Всипаємо залишок цукру з ваніллю, сіль і 220 грам добре просіяного борошна. Перемішуємо. Тепер вводимо вершкове масло і замішуємо тісто з борошном. Якщо тісто дуже пристає до долонь, кількість борошна слід збільшити. Формуємо тісто в єдиний грудочку і кладемо його в глибокий посуд, яку змащуємо маслом. Накриваємо миску плівкою і залишаємо в теплому місці на 50 хвилин.
Через зазначений час наше здобне дріжджове тісто вже виросло.
Як загорнути булочки з маком
Ділимо тісто, що підійшло на кілька рівних частин і скочується в кульки. Ми залишаємо їх на робочій поверхні, щоб вони злегка підросли. Не дуже щільно накриваємо їх серветкою або плівкою і чекаємо 8-10 хвилин.
У цей момент саме час включити духовку на 180 ° С.
Ліпити булочки починаємо з того, що розгортає шматочок тесту в прямокутний пласт наносимо макову начинку від ближнього краю до середини.
Потім, звертаємо його в рулет і зав'язуємо у вузлик. Щоб булочки вийшли рівненькі і красиві, кожну сформовану булочку укладаємо в силіконову форму, яку заздалегідь промазали маслом.
Перед тим як пекти, змащуємо кожну булочку сумішшю з жовтка і молока і відправляємо в духовку на хвилин 20. Час отпеканія цілком залежить від особливостей вашої духовки.
Цукровий сироп для булочок
Поки булочки стоять в духовці, саме час зайнятися сиропом. У кухлик всипаємо цукор і заливаємо його водою. Кип'ятимо на повільному вогні 6-7 хвилин.
Виймаємо булочки з форми і, поки вони гарячі, рясно змащуємо їх гарячим солодким сиропом.
Ми залишаємо випічку, щоб охолола.
Ось такі красиві макові булочки в розрізі.
Домашня випічка готова, а тепер, саме час для чаю або кави. Заварюємо і кличемо їдців пробу знімати. Хоча вони вже напевно з нетерпінням чекають цього моменту.
Пропоную ще й короткий відео-рецепт, який швидко і просто продемонструє як спекти красиві і смачні здобні макові булочки з цукровим сиропом.