Дріжджові ватрушки з сиром
Найпоширеніша і знаменита дріжджова випічка в російській кухні, яку найчастіше подають до чаю - це ватрушки з сиром. Їх можна легко і просто навчитися готувати самостійно, а як це зробити, читайте нижче в моєму покроково оформленому рецепті з фото. Сирна начинка в таких ватрушках з дріжджового тіста може бути замінена сметаною. В цьому випадку здобу називаю «сметанник». Але це вже деталі випічки, які кожна господиня вирішує для себе сама.
Нам знадобиться:
Для начинки ватрушек:
- 180 грам сирної пасти 11%;
- 2 ст. ложки цукрової пудри + 5 грам ванільного цукру;
Для тіста:
- 320 мл 4% молока;
- 1 куряче яйце (С-1);
- 1,5 ч. Ложки сухих дріжджів в гранулах;
- невелика щіпка солі;
- 60 грам цукру + 7 грам ванільного цукру;
- 25 грам вершкового масла 72%;
- 470-490 грам пшеничного борошна в / с;
- 1 куряче яйце для змащування ватрушок.
зміст
- 1 Як приготувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста
- 1.1 Тісто для ватрушок
- 1.2 Як робити ватрушки
- 1.3 Сирна начинка для ватрушок
- 1.4 Як спекти ватрушки з сиром
Як приготувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста
Тісто для ватрушок
Рецепт дріжджового тіста для ватрушок дуже простий. У теплому молоці (38 ° С) розпускаємо дріжджі. Після цього всипаємо цукор з ваніліном і сіль. Потім, просіюємо всю порції борошна і злегка перемішуємо. Тепер вливаємо тепле розтоплене масло і замішуємо тісто до щільного грудочки. Глибоку миску змащуємо маслом і поміщаємо в неї тісто. Закриваємо щільно миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.
Тісто добре расстояться і виросло.
Ділимо його на однакові порції, скачуємо їх в кулю і викладаємо на пергамент. Не дуже щільно накриваємо їх серветкою або плівкою і залишаємо на півгодини для вистоювання.
За цей час кульки піднялися і можна формувати ватрушки.
Як робити ватрушки
Беремо чистий стакан, опускаємо його дно в борошно і притискаємо їм по центру один кулька до самого дна. Повторюємо цю маніпуляцію з кожним кулькою з тіста.
Включаємо духовку на розігрів до 180 ° С.
Сирна начинка для ватрушок
Готувати її дуже просто. Сирну пасту змішуємо з цукровою пудрою і ваніллю за допомогою ручного віночка.
Кожну сформовану основу змащуємо збитим яйцем і кладемо в центр по 1-1,5 столової ложки сирної начинки.
Як спекти ватрушки з сиром
Отпекаем ватрушки 17-20 хвилин до готовності тесту.
Готова випічка має приємний коричневий колір тесту і трохи підрум'яниться начинку.
Поки ватрушки остигають, заварюємо чай і кличемо всіх любителів цієї прекрасної здоби.