Наш рецепт » Випічка » Дріжджові ватрушки з сиром

Дріжджові ватрушки з сиром

Найпоширеніша і знаменита дріжджова випічка в російській кухні, яку найчастіше подають до чаю - це ватрушки з сиром. Їх можна легко і просто навчитися готувати самостійно, а як це зробити, читайте нижче в моєму покроково оформленому рецепті з фото. Сирна начинка в таких ватрушках з дріжджового тіста може бути замінена сметаною. В цьому випадку здобу називаю «сметанник». Але це вже деталі випічки, які кожна господиня вирішує для себе сама.

Нам знадобиться:

Для начинки ватрушек:

  • 180 грам сирної пасти 11%;
  • 2 ст. ложки цукрової пудри + 5 грам ванільного цукру;

Для тіста:

  • 320 мл 4% молока;
  • 1 куряче яйце (С-1);
  • 1,5 ч. Ложки сухих дріжджів в гранулах;
  • невелика щіпка солі;
  • 60 грам цукру + 7 грам ванільного цукру;
  • 25 грам вершкового масла 72%;
  • 470-490 грам пшеничного борошна в / с;
  • 1 куряче яйце для змащування ватрушок.

зміст

  • 1 Як приготувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста
  • 1.1 Тісто для ватрушок
  • 1.2 Як робити ватрушки
  • 1.3 Сирна начинка для ватрушок
  • 1.4 Як спекти ватрушки з сиром

Як приготувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста

Тісто для ватрушок

Рецепт дріжджового тіста для ватрушок дуже простий. У теплому молоці (38 ° С) розпускаємо дріжджі. Після цього всипаємо цукор з ваніліном і сіль. Потім, просіюємо всю порції борошна і злегка перемішуємо. Тепер вливаємо тепле розтоплене масло і замішуємо тісто до щільного грудочки. Глибоку миску змащуємо маслом і поміщаємо в неї тісто. Закриваємо щільно миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.

Дріжджові ватрушки з сиром

Тісто добре расстояться і виросло.

Дріжджові ватрушки з сиром

Ділимо його на однакові порції, скачуємо їх в кулю і викладаємо на пергамент. Не дуже щільно накриваємо їх серветкою або плівкою і залишаємо на півгодини для вистоювання.

Дріжджові ватрушки з сиром

За цей час кульки піднялися і можна формувати ватрушки.

Дріжджові ватрушки з сиром

Як робити ватрушки

Беремо чистий стакан, опускаємо його дно в борошно і притискаємо їм по центру один кулька до самого дна. Повторюємо цю маніпуляцію з кожним кулькою з тіста.

Дріжджові ватрушки з сиром

Включаємо духовку на розігрів до 180 ° С.

Сирна начинка для ватрушок

Готувати її дуже просто. Сирну пасту змішуємо з цукровою пудрою і ваніллю за допомогою ручного віночка.

Кожну сформовану основу змащуємо збитим яйцем і кладемо в центр по 1-1,5 столової ложки сирної начинки.

Дріжджові ватрушки з сиром

Як спекти ватрушки з сиром

Отпекаем ватрушки 17-20 хвилин до готовності тесту.

Дріжджові ватрушки з сиром

Готова випічка має приємний коричневий колір тесту і трохи підрум'яниться начинку.

Дріжджові ватрушки з сиром

Поки ватрушки остигають, заварюємо чай і кличемо всіх любителів цієї прекрасної здоби.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Полуничний чізкейк без випічки
Полуничний чізкейк без випічки
Не обов'язково випікати смачний десерт, якщо його можна приготувати холодним способом. Сьогодні я розповім як зробити дуже смачний полуничний чізкейк без випічки.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору