Наш рецепт » Випічка » Дріжджові ватрушки з сиром

Дріжджові ватрушки з сиром

Найпоширеніша і знаменита дріжджова випічка в російській кухні, яку найчастіше подають до чаю - це ватрушки з сиром. Їх можна легко і просто навчитися готувати самостійно, а як це зробити, читайте нижче в моєму покроково оформленому рецепті з фото. Сирна начинка в таких ватрушках з дріжджового тіста може бути замінена сметаною. В цьому випадку здобу називаю «сметанник». Але це вже деталі випічки, які кожна господиня вирішує для себе сама.

Нам знадобиться:

Для начинки ватрушек:

  • 180 грам сирної пасти 11%;
  • 2 ст. ложки цукрової пудри + 5 грам ванільного цукру;

Для тіста:

  • 320 мл 4% молока;
  • 1 куряче яйце (С-1);
  • 1,5 ч. Ложки сухих дріжджів в гранулах;
  • невелика щіпка солі;
  • 60 грам цукру + 7 грам ванільного цукру;
  • 25 грам вершкового масла 72%;
  • 470-490 грам пшеничного борошна в / с;
  • 1 куряче яйце для змащування ватрушок.

зміст

  • 1 Як приготувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста
  • 1.1 Тісто для ватрушок
  • 1.2 Як робити ватрушки
  • 1.3 Сирна начинка для ватрушок
  • 1.4 Як спекти ватрушки з сиром

Як приготувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста

Тісто для ватрушок

Рецепт дріжджового тіста для ватрушок дуже простий. У теплому молоці (38 ° С) розпускаємо дріжджі. Після цього всипаємо цукор з ваніліном і сіль. Потім, просіюємо всю порції борошна і злегка перемішуємо. Тепер вливаємо тепле розтоплене масло і замішуємо тісто до щільного грудочки. Глибоку миску змащуємо маслом і поміщаємо в неї тісто. Закриваємо щільно миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.

Дріжджові ватрушки з сиром

Тісто добре расстояться і виросло.

Дріжджові ватрушки з сиром

Ділимо його на однакові порції, скачуємо їх в кулю і викладаємо на пергамент. Не дуже щільно накриваємо їх серветкою або плівкою і залишаємо на півгодини для вистоювання.

Дріжджові ватрушки з сиром

За цей час кульки піднялися і можна формувати ватрушки.

Дріжджові ватрушки з сиром

Як робити ватрушки

Беремо чистий стакан, опускаємо його дно в борошно і притискаємо їм по центру один кулька до самого дна. Повторюємо цю маніпуляцію з кожним кулькою з тіста.

Дріжджові ватрушки з сиром

Включаємо духовку на розігрів до 180 ° С.

Сирна начинка для ватрушок

Готувати її дуже просто. Сирну пасту змішуємо з цукровою пудрою і ваніллю за допомогою ручного віночка.

Кожну сформовану основу змащуємо збитим яйцем і кладемо в центр по 1-1,5 столової ложки сирної начинки.

Дріжджові ватрушки з сиром

Як спекти ватрушки з сиром

Отпекаем ватрушки 17-20 хвилин до готовності тесту.

Дріжджові ватрушки з сиром

Готова випічка має приємний коричневий колір тесту і трохи підрум'яниться начинку.

Дріжджові ватрушки з сиром

Поки ватрушки остигають, заварюємо чай і кличемо всіх любителів цієї прекрасної здоби.

Рекомендуем

Полуничний чізкейк без випічки
Полуничний чізкейк без випічки
Не обов'язково випікати смачний десерт, якщо його можна приготувати холодним способом. Сьогодні я розповім як зробити дуже смачний полуничний чізкейк без випічки.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору