Наш рецепт » Випічка » Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Осетинські пироги - зовсім просте по набору продуктів, але неймовірно смачне і ситне блюдо. У ньому все прекрасно: ніжне тісто, гостра ароматна начинка, оригінальна форма подачі. У цьому простому рецепті з покроково зробленими фото я розповім як приготувати осетинський пиріг в домашніх умовах. Приготування розписано дуже детально і, скориставшись рецептом, кожна господиня, при бажанні побалувати рідних цими смачними пирогами, зможе легко і просто спекти їх сама.

Почнемо з того, що розкладка продуктів розрахована на три пирога діаметром 33-35 см. Це непорушна традиція, парна кількість пирогів в осетинських селищах печуть тільки на поминки. При цьому, начинка цих трьох пирогів може бути як однакової, так і різної, але добре поєднується. Що стосується власне начинки, то основа її може бути будь-який: м'ясо, картопля, капуста, зелень і т.п., але з обов'язковим додаванням розсолу сиру і прянощів.

зміст

  • 1 Як зробити тісто для осетинського пирога в хлібопічці
  • 2 Як приготувати начинки осетинських пирогів
  • 3 Як ліпити осетинські пироги
  • 4 Як спекти осетинський пиріг

Як зробити тісто для осетинського пирога в хлібопічці

Просте тісто для осетинського пирога можна приготувати і на кефірі, без дріжджів. Але в традиційному варіанті осетинського пирога використовується легке дріжджове тісто. Його я і буду робити сьогодні. Щоб зробити тісто нам знадобиться:

  • 400 мл молока;
  • 1 ст.л. цукру;
  • 1 ч.л. солі;
  • 3 ст.л. рослинної олії;
  • 25 гр свіжих дріжджів (або 1,5 ч.л. сухих);
  • 500 гр борошна.

В принципі, навіть без молока можна обійтися, замінивши його водою, але з молоком тісто буде ніжніше.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Частина підігрітого молока змішуємо з цукром і дріжджами - це опара. Якщо дріжджі якісні, то опара оживе і підніметься буквально на очах.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

В чашу хлібопічки, тістоміса або просто в миску виливаємо опару, що підійшла, решту молока, масло, просіюємо борошно, всипаємо сіль і замішуємо липке полужидкое тісто. Таке тісто, та ще на опарі, підійде моментально, тому, нам срочна потрібні начинки для осетинських пирогів. Швиденько приступаємо до їх приготування.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Як приготувати начинки осетинських пирогів

Обов'язковою складовою начинки є пряний і гострий ропні сир. Його має бути не менше чверті від інших продуктів. Оскільки справжній осетинський сир водиться переважно в Осетії, створимо його заміну з більш доступних продуктів. Спочатку приготуємо пряну суміш: по кавовій ложечці коріандру, кмину і зіри розітріть в ступці.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

На великій тертці подрібнити, приблизно, 150-200 гр адигейського сиру і стільки ж якогось недорогого твердого (типу Голландського). Всипаємо підготовлену пряну суміш і свіжомелені чорний і червоний перець. Замість адигейського сиру можна взяти бринзу, але її потрібно буде спочатку вимочити, щоб прибрати надлишки солі. Якщо попадеться сулугуні, то взагалі чудово - тоді навіть твердий сир додавати не доведеться.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Ретельно перемішуємо пряну сирну суміш. Сирна заправка готова.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Відваримо в підсоленій воді картоплю і перетворимо його в пюре за допомогою толкушкой, блендера або спеціального преса. Додамо щедру порцію вершкового масла.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

З'єднуємо дві третини сирної суміші і готове картопляне пюре.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Ретельно перемішуємо картоплю з сиром - і сирно-картопляна начинка для двох пирогів готова. Третій пиріг буде м'ясний. Тут все просто. Для нього буде потрібно самий звичайний сирий м'ясний фарш з цибулею.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Як ліпити осетинські пироги

Тісто, що підійшло вивалюємо на щедро посипану борошном дошку, ділимо на три частини. Руками формуючи корж. Не забуваємо постійно подпилять пальці і тісто борошном, щоб не липнуло.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Половину картопляно-сирної суміші скочується в кулю і кладемо на корж. Витягуємо краю тесту вгору і збираємо їх разом, як при ліпленні хінкалі або хачапурі.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Тепер ми цей колобок з начинкою повинні перетворити в тонкий корж, 33-35 см в діаметрі.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Дуже зручно це робити за допомогою двох дощечок: руками обережно, щоб не порвати ніжне тісто, розминаємо колобок в коржик. Присипаємо борошном, накриваємо іншою дощечкою і, затиснувши майбутній пиріг між двома площинами, перевертаємо. Тепер ми точно так же руками розминаємо пиріг з іншого боку. Головне - постійно подпилять борошном і працювати руками дуже легко і ніжно, що не намагаючись за один присід зробити круглий - плоским. Повторюємо цю операцію ще пару раз. В останній - дуже ніжно пригладжує качалкою.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Замість дощечки накриваємо вже доведений до потрібного розміру пиріг силіконовим килимком для випікання або листом і перекидаємо. При такому способі формування шар тіста буде з усіх боків рівномірним, а начинка рівномірно розподілиться. Робимо зверху посередині невеликий отвір для виходу пари.

Таким же способом потрібно зробити і другий осетинський пиріг з сиром і картоплею.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Третій пиріг буде м'ясний. Точно також розминаємо залишки тіста в коржик, на неї викладаємо порцію м'яса, а зверху - останню третину сирної суміші. Пам'ятайте, що в класичних осетинських пирогах начинки повинно бути за обсягом стільки ж, скільки тіста.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Як спекти осетинський пиріг

Випікаємо пироги в нагрітій до 220 градусів духовці 20-25 хвилин до рум'яності. Перед посадкою в піч пензликом змітаємо з тіста зайву муку - щоб не горіла.

Готові пироги викладаємо стопкою на блюдо, змащуємо вершковим маслом і накриваємо серветкою.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

Смачні домашні осетинські пироги ріжуть і подають, як торт, і їдять так само - стопкою.

Домашні осетинські пироги з сиром, м'ясом і картоплею

В одному шматочку - цілий обід, особливо якщо приготувати їх з різними начинками, приблизно, як ми сьогодні.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору