Наш рецепт » Випічка » Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

Пуффмаффіни (PUFFMAFFIN) - гібрид слойки і маффіни - це дуже смачні булочки з листкового дріжджового тіста з цукровою прошарком. Вони випікаються в формі для маффінів. Зверху у пуффмаффінов посипання з хрусткого пісочного тіста. Обов'язково приготуйте їх і насолодитеся цим чудовим смаком американських булочок. Сподіваюся, що мій детальний рецепт з покроково зробленими фото буде вам хорошим помічником.

Складові:

  • 1 порція солодкого дріжджового листкового тіста;
  • 1 жовток + 1 ст.ложка молока для змащування.

Для посипання:

  • 30 грам борошна;
  • 15 грам охолодженого вершкового масла;
  • 15 грам білого цукру.

Як зробити булочки з листкового дріжджового тіста - пуффмаффіни

Перед тим як почнемо формувати пуффмафіни, духовку ставимо в режим нагріву 190 ° С, а форму для мафінів промазуємо маслом.

Я буду використовувати тільки що приготоване солодке дріжджове листкове тісто, рецепт которог ви знайдете за посиланням в інгредієнтах. Розкачуємо його на робочій поверхні, яку присипали борошном, в прямокутний пласт. За допомогою лінійки робимо надрізи на тесті для рівного нарізування.

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

Після цього, я розрізаю пласт на квадрати за допомогою ножа для піци або просто гострим ножем. Квадратики у мене вийшли 7х7 см.

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

Тепер, беремо один квадратик в руки і з'єднуємо всі куточки в центрі, як на фотографії. У цей момент дуже добре проглядаються всі шари тесту.

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

Продовжуємо формувати інші пуффмаффіни і виставляємо їх у форму в спеціальні отвори форми. Накриваємо їх плівкою, але не щільно і залишаємо на 20-25 хвилин в расстойке.

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

Тим часом, приготуємо посипання для пуффмаффінов.

У мисочці змішуємо борошно, цукор і охолоджене масло. Перетираємо все разом до стану крихти, якій і будемо посипати наші листкові булочки.

В піалі змішуємо жовток і молоко за допомогою вилки.

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

Прибираємо плівку і змащуємо пуффмаффіни підготовленим жовтком. Потім зверху посипаємо крихтою.

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

Ставимо пуффмаффіни в духовку отпекаться на 35 хвилин. Час випічки потрібно контролювати самостійно. Воно залежить від функцій вашої духовки. Готові булочки з листкового дріжджового тіста виймаємо їх формочок і охолоджуємо.

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

А ось так вони виглядають в розрізі, а точніше в розломі.

Пуффмаффіни - булочки з листкового дріжджового тіста - своїми руками

 На фото добре проглядаються шари тесту. Така домашня випічка виходить неймовірно смачною і ніжною. Печіть із задоволенням і радуйте своїх рідних і близьких!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Бездріжджова піца з готового листкового тіста з беконом, перцем і помідорами
Бездріжджова піца з готового листкового тіста з беконом, перцем і помідорами
Смачна піца стала улюбленим блюдом не тільки італійців, але і наших співвітчизників. Є безліч способів приготувати домашню піцу, пропоную вам ще одну кулінарну варіацію, в якій використовується

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору