Випічка на Хеллоуїн, «страшне» печиво «Павутинка» або «Лігво павука» (з фото)
Свято без десертів і випічки - не свято! А якщо це вечірка на Хеллоуїн, то і випічка повинна відповідати свята. Адже поки більша частина гостей насолоджується холодними і гарячими «страшними» закусками, Сластьона теж хочеться побалувати себе «страшними», але смачними стравами.
Щоб приготувати печиво «Лігво павука» або «Павутинка» нам буде потрібно:
- цукру - ¾ склянки,
- масло рослинне - ¼ склянки,
- сметана - ¼ склянки,
- ванільний цукор - 2 пачки,
- яєчний білок - 3 штуки,
- борошно - ½ склянки,
- какао - ⅓ склянки,
- сіль - ¼ чайної ложки,
- розпушувач для тіста - ¼ чайної ложки.
- Для приготування глазурі нам буде потрібно:
- цукрова пудра - 1,5 склянки,
- молоко - 2,5 столових ложки,
- какао -1 чайна ложка.
Як приготувати печиво на Хеллоуїн
Цукор, рослинна олія, сметану, ванільний цукор і білок поміщаємо в миску і збиваємо міксером хвилин 10 на середній швидкості.
В іншій мисці змішуємо борошно какао, сіль і розпушувач для тіста.
З'єднуємо вміст обох мисок і замішуємо тісто. Тісто має вийти рідке.
Тісто викладаємо чайною ложкою на змазаний олією і посипаний борошном деко, залишаючи досить місця біля кожного печива. Під час випічки його стане більше.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
По закінчення зазначеного часу виймаємо з духовки і охолоджуємо.
З молока і цукрової пудри готуємо білу глазур.
Білу глазур ділимо на три частини. Третю частину переливаємо в інший посуд і додаємо в неї какао і знову збиваємо міксером.
Остигнули печива покриваємо білою глазур'ю.
Глазур'ю з какао наносимо зверху по білій глазурі 3-4 кола.
Ножем або зубочисткою проводимо кілька ліній від центру до зовнішньої лінії печива. Так у нас вийде малюнок павутинки.
Має вийти приблизно так. Правда на фото основний фон - шоколадна глазур, а павутинку малюємо білою глазур'ю.
Якщо основа біла глазур, то павутинка виходить така:
Відставити печиво на 10-12 годин, поки глазур-павутинка повністю не застигне.
При цьому відзначимо, що саме печиво на наступний день стане ще смачніше.