Страшне печиво на Хеллоуїн Пазуристі лапи
Готуючись до страшного свята Хеллоуїн, господині не можна залишити меню без тематично оформленої страшної випічки. Я сьогодні із задоволенням поділюся своїм досвідом в цій галузі. Шоколадне імбирне печиво під назвою Пазуристі лапи пекла вже кілька разів і воно всім дуже припало до душі. Таке страшне печиво на Хеллоуїн стало головним блюдом для наших дітей. Готуємо його разом з ними. Сподіваюся, що мій крок за кроком оформлений рецепт з фото стане в нагоді і вам при підготовці до свята, а приготування печива разом з дітьми може стати і вашою сімейною традицією.
Для тесту нам буде потрібно:
- цукор - 150 гр;
- сметана - 150 гр;
- яйце (жовток) - 1 шт .;
- маргарин - 200 гр;
- сода - 0,5 ч.л .;
- лимон, імбир, ванілін - по 0,4 ч.л .;
- какао-порошок 5 ст.л .;
- борошно 500 гр;
- крохмаль 1 ст.л .;
- арахіс 50 гр.
Для глазурі:
- 1 білок;
- вода - 0,3 ст .;
- цукор - 1 ст .;
- какао-порошок 3 ст.л.
Як зробити печиво на Хеллоуїн Пазуристі лапи
Розм'якшіть маргарин. Додайте жовток, сметану і цукор, білок приберіть в холодильник. Всі розітріть. Додайте всі сипучі інгредієнти, крім какао. Борошно перед додаванням просійте, а соду погасіть лимоном. Замішайте тісто, воно повинно бути м'яким. Приблизно п'яту частину відкладіть, а в решту додайте какао. У вас вийде два шматочки тіста, як у мене на фото.
Приберіть тісто в холодильник на 1,5 години.
Коли прийшов час спекти печиво, розділіть шоколадне тісто на кульки діаметром, приблизно, 5 см. Сформуйте коржі. Кожну надріжте два рази. Трохи сплющена кінці, сформуйте три пальці на кожній лапі. З тіста білого кольору зліпите круглі подушечки. «Лапи» трохи надріжте на кінцях і вставте арахіс, імітуючи кігті.
Іспекать будемо в розігрітій до 180 ° С духовці не більше 15 хв.
Виймаємо страшне печиво на Хеллоуїн спечене на велике блюдо і даємо охолонути.
Частина готового шоколадно-імбирного печива можна покрити глазур'ю. Якщо все люблять глазур, то можна покрити нею і все «лапи». Але мої їдці мають різні смаки.
Готувати таку глазур просто. Спершу збийте білок. На плиті 10 хвилинок прокип'ятіть сироп з води і цукру. Вливайте гарячий сироп тонкою цівкою в білок, не перестаючи помішувати.
Тепер, залишається просто охолодити глазур і покрити нею печиво.
Як бачите, зробити страшну випічку до вечірку на Хеллоуїн це зовсім не страшно. Навіть кухонний аматор впорається з таким печивом дуже швидко.