Трояндочки з листкового тіста з фаршем в духовці
Сьогодні, за планом, приготування не просто випічки, а створення букета красивих трояндочок для всієї родини. Звучить дуже цікаво і заманливо, хоча готується, насправді, дуже просто і досить швидко. Ділюся чудовим рецептом з покроково відзнятими фото - як зробити трояндочки з листкового тіста з фаршем в духовці.
Отже, нам потрібні:
- листкове тісто (готове) - 400 грам;
- фарш (м'ясний) - 200 грам;
- сіль - 0,5-1 ч. Ложка;
- цибуля - 0,5 штуки;
- часник - 1 зубок;
- вода (кип'ячена) - 1 ч. Ложка;
- спеції (коріандр, перчик) - за смаком;
- масло рослинне - для змащування форми.
Як приготувати листкове тісто з фаршем в духовці у вигляді трояндочок
Готове листкове тісто продається тільки замороженим, тому, його потрібно розморозити. Для цього, досить видалити упаковку і залишити пласти замороженого тесту, при кімнатній температурі, на 40-50 хвилин. У мене упаковка тесту 400 грамова, в якій 4 прямокутника листкового тіста.
Поки тісто розморожується, я встигла приготувати м'ясну начинку. Змішати м'ясний фарш, подрібнені цибулю і часник, спеції і сіль. Фарш я беру курячий, він ніжніший і менш калорійний. До фаршу додати одну чайну ложку теплої кип'яченої води. Цього достатньо, щоб фарш був соковитим, але не витікав при формуванні трояндочок з листкового тіста. Ось такий як на фото у мене вийшов фарш.
М'яке і еластичне тісто розкачати в тонкий пласт, квадратної форми. Розрізати його на смуги, шириною 1,5-2 сантиметри. Я розрізаю фігурним ножем, щоб краю троянди були гарної форми.
На кожну смужку тесту викласти м'ясну начинку, тонкою смужкою, як показано на фото.
Скрутити тісто з начинкою, рулетом, щоб вийшли трояндочки, як показано на фото.
Таким чином, сформувати всі трояндочки.
Деко послати пергаментом. У мене закінчився пергамент, тому, я послати його фольгою і змастила олією. Викласти трояндочки на деко. Я посипаю їх зверху чорним меленим перчиком для аромату. Надіслати лист в розігріту духовку. Випікати при 175 градусах 15-20 хвилин. Час залежить від розмірів трояндочок і від особливостей духовки.
Готові трояндочки з листкового тіста з фаршем придбають легку золотисту.
Знімати смачну і красиву випічку з дека потрібно після охолодження, щоб не деформувати. Трояндочки викласти на тарілочку і подавати до столу.
Красиві, смачні і ароматні трояндочки з готового листкового тіста з м'ясною начинкою підкорять вас своїм смаком і зовнішнім виглядом. Начинка виходить дуже соковитою і ніжною, а тісто - повітряним і дуже смачним. Готуйте з любов'ю для своїх рідних і смачною і красивою вам випічки!