Сирний десерт з желатином, печивом і ягодами
Якщо ви, як і я, не знаєте як щодня «засунути» в дитини 5-10 грам желатину і грам 150-200 сиру, то приготуйте мій простий і дуже смачний сирний десерт з желатином, печивом і ягодами. Мої Капризулька називають його сирним тістечком! Готується такий сирний десерт без випічки, тому на саме приготування часу буде потрібно дуже небагато. Сподіваюся, вам стане в нагоді мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Отже, приступимо. Для приготування такіхх тістечок для двох діток молодшого шкільного віку візьміть:
- 300-400 грам сиру,
- 3-4 ст.л. сметани;
- 8 ч.л. цукру;
- 20-25 грам швидкорозчинного желатину;
- 5-6 шт. пісочного печива;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- ванілін;
- заморожені ягоди.
Як зробити сирний десерт з желатином, печивом і ягодами
Насипте в чашку 8 чайних ложок цукру і всю пачку желатину.
Налийте в чашку дуже гарячої води і добре розмішайте. Поки цукор і желатин розчиняються, додайте до сиру сметану і трохи ваніліну. В окремому посуді подрібніть печиво і додайте до нього вершкове масло.
Ретельно все перемішайте. Щоб масло краще поєднувалася з крихтами печива, можете його підігріти прямо з печивом в мікрохвильовій печі.
Вилийте дві третини чашки із солодким розчином желатину в миску з творогомі перемішайте.
Візьміть форми для майбутніх тістечок. Це можуть бути як одноразові стаканчики, так і стаканчики від сметани. Покладіть на дно заморожені ягоди. Залийте їх рідким солодким желатином.
Желатин відразу почне застигати. Додайте 3-4 ложки сирної суміші.
Насипте шар подрібненого печива.
Чергуйте шари сиру і печива, поки не заповните форму. Останнім повинен бути сирний шар. Поставте форми в холодильник на 1-2 години.
Потім, наповніть велику посудину дуже гарячою водою. Занурте в неї форми з сирною масою на кілька секунд. Накрийте форму тарілкою і переверніть.
Готувати такий сирний десерт з желатином можна з вечора. Навіть вийнятий з форми він прекрасно зберігаються в холодильнику до ранку.
Зауважу, що такий сирний десерт з желатином є хорошим рішенням для батьків, діти яких займаються спортом. Желатин рекомендується вживати щодня для еластичності зв'язок, а кальцій в сирі показаний, практично, всім дітям.