Цукрова помадка для паски з желатином з білка з маслом, яка не кришиться
Є безліч рецептів для покриття і прикраси пасок. Я пропоную свій рецепт помадки, яким користуюся багато років. Ця помадка для паски з желатином готується. Вона не кришиться при нарізанні, не прилипає до рук, не розтріскується при нарізанні і на неї легко можна наносити прикраса, поки вона ще не застигла. Прикраси добре тримається на ній, не сповзає і не обсипається. Смак помадки для паски виходить солодкий, з легким ванільним смаком. Свої напрацювання покроково оформила у вигляді рецепта з фото.
Нам буде потрібно:
- 110 грам курячих білків;
- 150 грам білого цукрового піску змішаного з 5 грамами ваніліну;
- 100 грам 82% вершкового масла;
- 7 грам швидкорозчинного желатину + 50 мл води.
Як правильно зробити помадку для паски з желатином, яка не кришиться
Почнемо готувати покриття для пасок з замочування желатину. Заливаємо його в пропорції, зазначеної вище.
Потім, збиваємо (на повільних і середніх оборотах) білки на паровій або водяній бані з додаванням цукру і ванілі. Стежимо за температурою. Вона не повинна перевищити рівень 65 ° С. Найоптимальніша температура це 60 ° С. У цей момент поміщаємо набряклий желатин в підготовлені білки. Продовжуємо збивати масу на повільних оборотах, але білки, при цьому, вже прибираємо з водяної бані. Охолоджуємо білкову масу до 28 ° -30 ° С.
Тепер, опускаємо вершкове масло кімнатної температури в ще теплі білки і перемішуємо всю масу лопаткою. Масло злегка розтане і трохи опустить пишність білків. Це нормально, так як ми готуємо помадку для паски, а не пишний крем для торта.
Як тільки масло змішалося з білкової сумішшю, її тут же потрібно використовувати. Тобто процес застигання помадки повинен проходить вже, будучи нанесеною на паски. На фото видно, як я чіпаю рукою вже застиглу помадку і вона абсолютно не пристає до рук.
Поки помадка для паски з желатином ще не застигла на пасці, можна нанести на неї заздалегідь приготовані прикраси з мастики.
Мені така цукрова помадка для паски з желатином з білків дуже подобається. А перевірити не кришиться чи помадка зможете зробивши її самостійно в домашніх умовах, тому що, фото з нарізаним пасхальним пасок я, на жаль, не зробила.