Смачна куряча грудка в соусі з червоної смородини і вишні
Смачна куряча грудка в соусі з ягід смородини і вишні виходить соковита і пікантна. Вона стане ідеальним вишуканим блюдом, приготованим на швидку руку для свята або романтичного ужіна.Такая оригінальна закуска з курячого філе красива в подачі, має виражену ароматним смаковим букетом з ягід і чилі, а також, тонким пікантним смаком. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко освоїти приготування.
Складові:
- куряча грудка - 1 шт .;
- вишневий сік - 50 мл;
- суміш перців - щіпка;
- перець чилі - 2 гр;
- червона смородина - пригорща;
- приправи для курки;
- цукор - 1 ч.л .;
- сметана - 2 ч.л.
Як приготувати курячу грудку в соусі з червоної смородини і вишні
Починаємо приготування пікантною грудинки з ягідного соусу. З'єднуємо сік вишні з ягодами червоної смородини і ставимо варитися. Слід довести суміш до закипання, додати цукор, мелений перець чилі і суміш пікантних перців.
Процідити соус, видаливши ягідки смородини і залишити остигати.
Приступаємо до курячого філе. Його слід вимити, зняти зайві плівочки і висушити паперовою серветкою. Вимиту грудку натерти сіллю і зробити на поверхні курочки невеликі надрізи. Щедро посипати м'ясо прянощами для курки.
Викласти філе в форму для випічки з глини і покрити сметаною. Надіслати м'ясо в духовку і запікати до повної готовності (близько сорока хвилин) при температурному режимі в 200 градусів.
Готову запечену грудку в вершковому соусі вийняти з глиняного формочки і помістити в каструльку, в якій готувався соус з ягід. Сюди ж вилити і вже остиглий проціджений соус з вишні і смородини. Надіслати каструльку на плиту - на маленький вогонь.
Довести страву до закипання, після чого, можна викласти м'ясо на тарілку і щедро полити гарячим соусом, в якому воно була вкрита каструльці. Смачна куряча грудка в соусі з червоної смородини і вишні готова. Саме час подавати ароматну і соковиту курочку до столу! Смачного!
Пікантна м'ясна закуска з курячого філе з ягідним соусом відмінно доповнить як святковий, так повсякденне меню. Блюдо відмінно поєднується з гарніром з картоплі, овочів або рису. Подавати на стіл гарячим або теплим.