Гаряча закуска, святкові рецепти, приготування, фото і прості правила подачі
Гарячі закуски, якщо сказати коротко, це смачні і зручні гарячі страви, які при подачі на стіл не вимагають гарніру. Гаряча закуска хоч і не «зустрічає» гостей разом з холодною закускою, салатами і фруктової нарізкою, але подається на стіл досить скоро після початку святкового застілля і задовго до подачі першого і другого гарячих страв.
Головне завдання гарячої закуски - уповільнити процес всмоктування алкоголю і при цьому не наситити гостей, а ще більше порушити, загострити їх апетит. Про це говорив навіть Михайло Булгаков вустами незабутнього професора Преображенського.
Рецепти приготування гарячих закусок складаються, практично, з усіх відомих людству продуктів. Різниця тільки в традиції вживання та приготування тих чи інших продуктів в різних країнах світу.
Таким чином, виділяють наступні види гарячих закусок:
- м'ясні, з птиці та дичини,
- рибні і з морепродуктів,
- овочеві і грибні,
- яєчні і сирні,
- борошняні (не солодке випічка, гарячі бутерброди, сендвічі та тости).
Смачно приготована і красиво подана гаряча закуска стає своєрідним «розігрівом» будь-якого свята або торжества, наприклад, Нового року, дня народження або святкового фуршету.
Подаючи на святковий стіл гарячу закуску, слід пам'ятати прості правила подачі, згідно з якими, подача гарячих закусок гостям може відбуватися в посуді, в якій вони і були приготовлені. Пам'ятайте про це, приступаючи до її приготування і вибору посуду, в якій будете готувати.
А тепер, вибравши потрібний вам рецепт,
Баранина в горщиках Іріша-стю
Англійська ростбіф з яловичини
Короп по-англійськи
починайте найцікавіший і таємничий процес: приготування гарячих закусок на святковий стіл.
хай щастить!!!