Гарячі другі страви або рецепт гарячих страв на друге: рецепти, приготування та оформлення з фото
Не буду оригінальною, якщо скажу, що гарячі другі страви - це страви, які подаються на стіл після салатів, холодної закуски і першого (супу). Але це послідовність подачі страв на свята і торжества. У повсякденному ж житті друге - це те, що ми їмо кожен день після супів в обідній час, а також на вечерю і на сніданок.
Одним словом, другі страви - це блюдо, основного прийому їжі, який повинен по максимуму наситити шлунок, зарядити енергією і підняти настрій. Можна сказати, що в рецепти других страв входять всі існуючі на землі продукти.
Відразу хотілося б відзначити, що друга страва відрізняє від гарячої закуски наявність гарніру. Іноді саме гарнір і є другою стравою.
Рецепти і приготування других страв не тільки в кожній країні, але і в кожній місцевості свої. Тому, тут важко говорити що правильно, а що неправильно. На мій погляд, що смачно, то і правильно. Головне до чого слід прагнути: намагатися до мінімуму скорочувати час гарячої обробки продуктів, що б максимально зберегти в них потрібні нашому організму корисні речовини.
На апетитність, і навіть на корисність і смакові якості готового другої страви, крім вдалого вибору і приготування входять до нього продуктів, сильно впливає його остаточне оформлення при подачі на стіл. Причому, момент красивого оформлення і вдалою подачі гарячого другої страви важливий як на торжестві і святі (новорічні, різдвяні, посхальние), так і при харчуванні на кожен день, і при прийомі їжі на швидку руку.
Таким чином, хоча приготування холодних і гарячих других страв і є справжнім мистецтвом, але оволодіти ним бажано, і головне - можливо, кожній людині. Тому, читаємо рецепти, вибираємо для себе найсмачніші. Кому-то підійдуть прості рецепти, а кому-то захочеться випробувати свої кулінарні здібності на найскладніших кулінарних шедеврах. Удачі в приготуванні смачного другої страви - всім!
Баранина мадера-стю
Качка смажена шматочками
Печінка по-італійськи
Минтай в соєвому соусі